Foto: pixabay.com

Ovo je posljednji puni Mjesec u godini i pojavit će se neposredno prije nego što započne sezona pomračenja. Trebamo otpustiti sve stvari koje ne želimo ponijeti sa sobom u 2020. Na komad papira napišite što je to i zapalite. Ako to učinite, puni Mjesec će vam dati dodatni zalet!

Ovaj pun Mjesec u Blizancima pada na 12. prosinca/decembra i nosi snažnu energiju. Budući da je puni mjesec u Blizancima, možemo doživjeti situacije u kojima ćemo vidjeti kako se stvari razdvajaju u dva dijela. Na primjer, to može biti suptilno – u glavi oko nečega, što znači da se možete osjećati rastrgano između dvije odluke.

Tijekom punog Mjeseca imamo priliku osloboditi se onih stvari koje nam više ne služe. Možemo otpustiti sve stvari koje ne želimo ponijeti sa sobom u novu godinu. Na puni Mjesec, također možemo otpustiti sva pitanja koja su bila aktualna oko posljednjeg pomračenja 16. srpnja/juna, bilo mjesec dana prije ili poslije.

Ako u vašem životu postoji nešto neriješeno od tog razdoblja, ovaj bi puni Mjesec mogao biti savršena prilika da zaključite priču.

Unatoč činjenici da je većina nas u prosincu/decembru nevjerojatno zauzeta, možemo pokušati razmišljati o stvarima koje ne želimo ponijeti u 2020. Postoje li obrasci ili navike kojih se želimo riješiti? Ako je odgovor potvrdan, na komad papira možete napisati što je to i zapaliti papir. Ako to učinite (ili sličan ritual), puni Mjesec mogao bi vam dati dodatni zalet.

Neposredno nakon vrhunca punog Mjeseca, Kiron (asteroid iscjeljenja) krenut će direktno nakon svog retrogradnog kretanja koje je počelo od 8. srpnja/juna 2019., što znači da ovaj puni Mjesec ima velike iscjeliteljske vibracije.

Ovo je idealno vrijeme da se fokusirate na svoje zdravlje, pojačate imunitet i posvetite se sebi. Jeste li odgađali odlazak liječniku zbog nejasnih simptoma? Ovo je dobar trenutak da zakažete sastanak. Sada je vrijeme da se pobrinete za svoje zdravlje.

Nije važno samo fizičko zdravlje; važno je i mentalno i emocionalno zdravlje, također. Ako je potrebno, pronađite terapeuta, člana obitelji ili prijatelja s kojim ćete razgovarati.

Ako ne želite nikoga drugoga pitati za pomoć, možete pokušati napraviti nešto novo i izazovno poput isprobavanja novog sporta, nove prehrane ili meditacije. Nemojte biti prestrogi prema sebi za vrijeme ovog punog Mjeseca. Usredotočite se na stvari koje umiruju i liječe.

 

Planeta Venera je jako animirana tijekom ovog punog Mjeseca u Blizancima, što bi moglo utjecati na naše veze i financije. Venera se nalazi između Saturna i Plutona (trostruka konjukcija!) i definitivno osjećamo njenu snažnu energiju. Ako ste iskusili neke probleme u svojoj vezi ili ste se osjećali pomalo nesigurno, ovaj puni Mjesec može ubrzati stvari u bilo kojem smjeru. Prekinuti vezu ili pojasniti koje su vaše granice nikada nije lako, ali to je u blagdansko vrijeme najteže.

U slučaju da nastanu bilo kakvi problemi u vezi, učinite ono što je najbolje za vas i nemojte da na vas utječu mišljenja drugih ljudi. To bi moglo zvučati malo lakše nego što uistinu jest, tako da se ne bojte zatražiti pomoć.

Podsjetimo da za mnoge od nas sezona praznika znači da moramo provesti puno vremena s obitelji. Ako bi vam ovo moglo biti okidač, možda bi trebali smisliti način zaštite od negativnih utjecaja. Međutim, bolje je da problemi, ako postoje, izađu na površinu nego da vriju lagano unutar vas.

Tijekom ovog punog Mjeseca, mogli bismo se osjećati više voljeno, osjetljivo i otvorenije. Te energije možemo upotrijebiti za ljubav, širenje dobrote i dijeljenje našeg suosjećanja. Naravno, tim stvarima je dobro težiti tijekom cijele godine.

Ravnoteža između davanja i primanja istaknuta je za vrijeme ovog punog Mjeseca, stoga priuštite sebi malo vremena za razmišljanje o tome kako možete dati više i biti otvoreniji za primanje.

Kad završi razdoblje punog Mjeseca, proći će i snažna energija koja je došla zajedno s njim. Ovo je posljednji puni Mjesec 2019. i bez obzira na to koliko smo bili zadovoljni (ili ne) s određenim aspektima svog života, sad je vrijeme da prihvatimo i otpustimo kako bi Novu godinu mogli entuzijastično započeti.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić