Foto: pixabay.com

Tijekom cijelog lipnja/juna predstoje nam sudbinski događaji, a posebno važni periodi su oni za vrijeme pomrčine Mjeseca 05.06. te 21.06., za vrijeme pomrčine Sunca. Pomrčine imaju utjecaj na narednih šest mjeseci!

Pomrčina Mjeseca uglavnom donosi probleme s emocijama. Mogući su i problemi u društvenim odnosima, svađe, prijetnje, razlazi, unutrašnje borbe, nasilje, zemljotres. Mnoga životna pitanja dolaze do faze preispitivanja i mijenjanja. Sada su potrebni napori da bi se održali dobri odnosi, čak i ako nije bilo ranijih problema. Puno ljubavi i strpljenja treba da bi opstala harmonija i ljubav.

Sada je vrlo važna izreka “strpljen – spašen”. Ako se dogode neke neugodne situacije najbolje je da ih prihvatimo i vidimo kako se možemo nositi s njima i kako se postaviti u određenoj situaciji. Pokreću se i naši unutrašnji procesi i namjere pa bi mogli ostvariti željene ciljeve.

S ovom pomrčinom se javlja velika želja da se dođe do cilja i osobne slobode jer se Strijelac ne veže uzalud uz slobodu! Mnoge osobe žele izaći iz nekih okvira, srušiti granice i zanemariti propise i pravila. Mnoge osobe mogu doživjeti lijepa iskustva dok pojedine mogu osjetiti negativne posljedice.

U ovu pomrčinu će biti umiješani Mars i retrogradna Venera pa mnoge osobe trebaju izbjeći rasprave i donošenje ishitrenih odluka. Potrebno je paziti što pričate, posebno u afektu jer to može donijeti posljedice na duži vremenski tok. Mnogi mogu osjećati umor i iscrpljenost pa čak i totalnu bezvoljnost.

Što pojedinačni znakovi mogu osjećati za vrijeme pomrčine Mjeseca?

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas se ova pomrčina najviše odnosi na vašu devetu kuću koja je vezana za obrazovanje, strance i putovanja pa će biti promjena u tim područjima.

Naglašeno je i polje svakodnevnice posla i tajnih neprijatelja koje sada možete jasno vidjeti. Čuvajte svoje uvide koji će vam poslije dobro doći.

BIK

Dragi Bikovi, kod vas se ova pomrčina događa u vašem osmom polju pa vi možete biti impulzivni i možete strepiti od otkrivanja tajni. Kako je uključen Mars i Venera, onda možete sagledati sebe i početi se mijenjati.

Postojat će želja da promijenite svoj imidž, ali i duhovne stavove. Moguće je da krenete putem neke nove filozofije, ali ne donosite odluke ishitreno već dobro razmislite.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas se ova pomrčina događa u vašem sedmom polju partnerskih odnosa i osobnosti. Sunce i Mars prave kvadrat pa možete doživjeti neke stvari koje vas izbacuju iz ravnoteže. I sitnica vas može izbaciti iz takta.

Mogu se javiti i problemi vezani za novac i preispitivanje prijateljstava. Budite oprezni u odlukama, posebno u vezi novca. Ako nekom posuđujete novac, možete ostati i bez prijatelja i bez novca.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas se ova pomrčina događa u vašem šestom polju što se može odraziti na vaš posao, a utjecaj se može osjećati i do šest mjeseci. Kako je vaš vladar Mjesec, svaka pomrčina i promjena Mjeseca snažno utječe: Moguća su ogovaranja na poslu.

Mnogi Rakovi bi mogli sada učiniti nešto hrabro za sebe. Ne reagirajte impulzivno niti odlučujte na brzinu.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas se ova pomrčina događa u vašoj petoj kući zabave, djece, kreativnosti i veza pa se možete usmjeriti na to polje. Pojedini Lavovi mogu donijeti pogrešne odluke pa dobro pazite.

Moguća je promjena nekih dosadašnjih stavova ili u najmanju ruku njihovo testiranje. Svakako je ovo mjesec sudbinskih promjena, posebno za vrijeme pomrčine Sunca 21. lipnja/juna.

DJEVICA

Drage Djevice, kod vas ova pomrčina Mjeseca može izazvati iznenadne probleme i promjene u kući, s majkom, te neke kvarove, koji mogu donijeti iznenadne troškove.

Ukoliko doživite neku neugodnost, ona može biti pozitivna u smislu da vas gurne iz monotonije svakodnevnice i pogura da iznenada riješite neke stvari koje odavno čekaju da se razriješe. Uklanjaju se mnoge smetnje.

VAGA

Drage Vage, vama se ova pomrčina događa u trećoj kući koja je vezana za komunikaciju i razmišljanja koja vas mogu požuriti da donesete odluku ishitreno i pogrešno pa bi to trebalo izbjeći.

Ne donosite sada važne odluke. Prolazne nesuglasice ne shvaćajte osobno, kako vas ne bi destabilizirale.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas se ova pomrčina događa u vašem drugom polju financija pa se u tom području mogu očekivati promjene, posebno vezano uz uvjete rada i zaradu.

Moguće je da dobijete ili izgubite novac ili nasljeđe, ako ste ga imali. Moguće je i burno razdoblje u emotivnom životu.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, ova pomrčina se događa u vašem znaku, što bi vas moglo izbaciti iz kolosijeka. Par dana prije i iza pomrčine ne radite ništa bitno i ne donosite odluke koje bi u budućnosti donijele posljedice.

Potrebno je da se rasteretite i posvetite sebi. Moguće je da krenete preispitivati neke svoje stavove za što je i krajnje vrijeme. Sve se mijenja, način rada, vaš stil, a i neka prijateljstva su na testu.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ova pomrčina događa u vašem dvanaestom polju, što će mnogima donijeti fleksibilnost i spontanost, a to će vas možda izazvati da malo pretjerujete i iziđete iz nekih vlastitih granica.

Vaš unutrašnji emotivni i duhovni svijet sada će biti uzburkan. Sačuvajte svoj svijet i mir i ne dozvolite da vas napete obiteljske situacije slome. Preispitujete trenutno religijske i duhovne stavove, što može donijeti neko novo otkrovenje.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, kod vas se ova pomrčina događa u vašem jedanaestom polju prijatelja, što vas može natjerati da preispitate jesu li vam neki ljudi zaista prijatelji.

Mogu se događati razni kvarovi tehnologije pa čuvajte ili kopirajte dokumente, zaštitite računalo od virusa. Pojedini Vodenjaci mogu imati konflikte s rodbinom ili roditeljima. Moguća je neodlučnost.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se ova pomrčina događa u vašem desetom polju što će utjecati na vaš poslovni život. Moguće su komplikacije na poslu i da se vaši planovi ne odvijaju kako ste isplanirali.

Velike promjene se događaju u vašoj karijeri pa bi bilo dobro da pazite kada su ulaganja novca u pitanju. Održite dogovor i ne riskirajte u ovom mjesecu. Bitne odluke ostavite za sljedeći mjesec.

Sretno u svemu!

Željka Knežević