Designed by Freepik

Ova konjunkcija je aspekt najjačeg intenziteta, aspekt u kojem se spajaju i prožimaju simbolike Venere i Plutona u najjačem mogućem intenzitetu, a u bojama simbolike Jarca u kojem se susret odvija. Venera i Pluton u aspektu donose intenzitet kojega nije moguće ne osjetiti jer to je energija jakog intenziteta. Energija koja donosi ogromnu strast iz koje se može izroditi i posesivnost, bolesna ljubomora, a često i manipulacija kao i nametanje moći u partnerskom odnosu. Venera i Pluton donose fatalnost, fatalne veze, ali i ljubav s „lošim“ momcima bilo da su s one strane zakona ili su samo loši po nas. Ali karizmatično neodoljivi i privlačni. Kada Venera okusi zagrljaj Plutona nikada više nije ista. Sve poslije toga postaje bezlično ili bljutavo.

Venera, planeta zadužena za ljubav, odnose, zadovoljstva i manji novac nalazi se u tranzitu kroz hladni i strogi, karmički znak Jarca. Inače ovoj planeti treba oko mjesec dana da prođe kroz jedan znak, no ovaj put u Saturnovoj kući u znaku Jarca zadržat će se znatno dulje, sve do 6.3.2022.g. Razlog njenog ovako dugog boravka u ovome znaku je retrogradni hod koji je očekuje od 19.12. Posljednji put u retrogradnom kretanju u ovome znaku bila je krajem 2013. i početkom 2014. tako da je predstojećih šest mjeseci vrlo značajno za sve nas po pitanju odnosa i novca kao i po pitanju segmenta života koje nam obuhvaća znak Jarca.

Pluton, iako najmanja planeta u Sunčevom sustavu, kojemu su astronomi u jednom momentu oduzeli status planete pa ponovno vratili, vrlo je razornog utjecaja na samu Dušu svakoga od nas. Prati je od samoga početka pa sve do kraja i on je zapravo taj koji vodi računa o tome da naše karmičke priče tj. sudbina budu sprovedene do kraja i u punom obimu. Pluton je od 2008. u tranzitu kroz znak Jarca i brine se da i na kolektivno nesvjesnom svi koji smo sada na planeti Zemlji odradimo i kolektivnu sudbinu i karmu. Tek njegovim prelaskom u znak Vodenjaka 2024./2025. moći ćemo i mi okrenuti novi list na kolektivnoj razini.

Zašto vam sve ovo pišem? Zato da bih vas uvela i da lakše shvatite koliko je bitan tranzitni aspekt koji nam se događa egzaktno u subotu 11.12.21. kada se Venera i Pluton susreću i spajaju u znaku Jarca (u 17:28h na 25*18 Jarca). Njihov susret, spoj zovemo konjunkcija i inače je aspekt najjačeg intenziteta, aspekt u kojem se spajaju i prožimaju simbolike dvaju planeta u najjačem mogućem intenzitetu, a u bojama simbolike znaka u kojem se susret odvija.

Ovo je prvi susret Venere i Plutona u znaku Jarca nakon niza godina, ali ne i posljednji jer zbog Venerinog hoda unatrag (pa onda ponovno u direktan hod) ove dvije dijametralno različite planete (po svojim simbolikama) spojit će se još dva puta do ožujka sljedeće godine.

Venera je ljubav, djevojka, ljepota, užitak, uživanje, sreća… Pluton je sve duboko potisnuto i zakopano u čovjeku. Čak kroz genetiku. Najdublji strahovi, ljubomore, opsesije, destrukcija, manipulacija, prokletstva… sav duševni bol, patnja pa i škart skupljan i prenošen iz koljena na koljeno. Pluton je i deseta čakra,  predstavlja samo jezgro planete Zemlje.

Venera i Pluton u aspektu donose intenzitet kojega nije moguće ne osjetiti jer to je energija jakog intenziteta. Energija koja donosi ogromnu strast iz koje se može izroditi i posesivnost, bolesna ljubomora, a često i manipulacija kao i nametanje moći u partnerskom odnosu. Venera i Pluton donose fatalnost, fatalne veze, ali i ljubav s „lošim“ momcima bilo da su s one strane zakona ili su samo loši po nas. Ali karizmatično neodoljivi i privlačni. Kada Venera okusi zagrljaj Plutona nikada više nije ista. Sve poslije toga postaje bezlično ili bljutavo.

Venera u zagrljaju s Plutonom poprima njegove karakteristike te ima potrebu povezati se s onim drugim na svim razinama postojanja i do same srži. Venera u aspektu s Plutonom donosi onu iskonsku muško žensku privlačnost, magnetskog intenziteta, prožetu animalnom strašću.

Ako vam se ovaj aspekti uklapa u ostatak horoskopa velika je vjerojatnost da možete upoznati ili „prepoznati“ ovih dana magično privlačnu osobu za vas, osobu koja će probuditi duboko potisnute strasti u vama! Moguć je i ulazak u vezu s tom osobom uz međusobno prožimanje na razini i duše i tijela i na duge staze! Budući je Venera u znaku Jarca, koji je također kao i Škorpion karmički znak i u pred retrogradnoj sjenci, moguć je i povratak nekoga iz prošlosti, nekoga tko je ostavio dubok trag u nama, nekoga tko je utjecao na našu sudbinu. Kako je subota Saturnov dan, a Saturn gospodar karme u znaku svog vladarstva, energije su zgusnute, a sudbina i karma na djelu.

Veneru i Plutona vezujemo i uz novac, Veneru za manji, a Pluton simbolizira enormno bogatstvo tako da je moguće ovih dana doživjeti povećanje prihoda i generalno imati dobru intuiciju vezano uz financije, a napose ulaganja. Također bi mogli dobro proći u bankama ili po pitanju poreza. Kako god, Venera i Pluton u energiji konjunkcije donose nam novi ciklus po pitanju strastvenih i emotivnih odnosa ali i na financijskom planu. Nakon čega slijedi transformacija, a potom i regeneracija, uostalom kao i uvijek kada je Pluton u igri.

Pluton je i vulkan i zato bi savjet bio da se duboko, duboko zagledamo u sebe u danima i mjesecima koji su ispred nas i pokušamo osvijestiti što nas je dovelo do takvog intenziteta, saznati što je to toliko duboko ukorijenjeno u nama da nas tjera putem fatalnosti i opsesivnih emocija? Jer ono što zračimo – to i privlačimo!

Kada to shvatimo i osvijestimo tada, poput ptice Feniksa, koju također vezujemo uz Plutona, i mi se možemo iz pepela i preporođeni vinuti u LJUBAV i OBILJE.

Tomislava Horvat