Najzavodljiviji mlad Mjesec u Škorpionu 07.11. – Regeneracija, zabranjene strasti i duboke emotivne promjene

U srijedu, 7. studenog u 17 sati i 2 minute očekuje nas mladi Mjesec u znaku Škorpiona. Ovaj Mlađak ima simboliku regeneracije i dubinske emocionalne promjene.

Da bi to bilo moguće događaji će nas primorati da posegnemo u tamne kutke vlastitog emocionalnog bića, otkrijemo ono što se krije ispod površine, a što nas potiče da se ponašamo na način koji nam šteti ili nas onemogućuje da ostvarimo svoje želje i potrebe.

Gdje je Škorpion tamo je uvijek riječ o nekoj vrsti kontrole, tame, sjene, seksualnosti, transformacije, silnog intenziteta, ali i otpuštanja. Otpuštanja kao usmrćivanja onoga što nas udaljuje od sebe i boljeg života.

Skloni smo misliti da su drugi krivi za ono što nam se događa ili da nam drugi kradu našu sreću.

No uvijek je riječ o nama koji sudjelujemo u tom procesu mnogo više nego što mislimo i što smo sami sebi željni priznati. Mi smo ti koji dajemo odobrenje, biramo, dopuštamo, omogućujemo, trpimo, šutimo i podnosimo.

Uvijek imamo izbor.

Nekad je teško, ali neophodno reći – ne!

I ostati dosljedan tom ne, osobito ako vidimo da se druga strana nema namjeru promijeniti.

Da bismo krenuli dalje i oporavili se od padova, boli, razočaranja – neophodno je oprostiti.

Prvo sebi, a potom i osobi koja nam je nanijela bol. Tako usmrćujemo ono što nas drži na mjestu, tako možemo krenuti dalje.

Oprost nije jednostavan. Da bi ga mogli istinski osjetiti u srcu moramo razumjeti što se dogodilo. Potom to prihvatiti. A tek potom oprostiti. I otpustiti.

Zato pokušajte razumjeti. Dohvatiti uzrok, povezati ga s posljedicom.

Pokušajte taj događaj učiniti prihvatljivim. Sigurno vam je ukazao na nešto bitno u vama i vašem životu što sada možete promijeniti kako se ubuduće ne bi ponavljale iste stvari.

Naime, iscjeljenje srca tema je koja se provlači s ovom retrogradnom Venerom još od 5. listopada i potrajat će do 16. studenog. A ovaj Mlađak nam to omogućuje, može imati terapeutski učinak. Otkriti nam neotkriveno, uprijeti prstom u emocionalne pukotine u nama koje u razdoblju koje slijedi možemo iscijeliti.

No ovaj Mlađak ima i nešto površnije značenje. On je simbol požude i strasti. Žudnje za zabranjenim ili nedostupnim, pa nas potiče na osvajanje, unatoč svemu.

Možda vam se svidi zauzeta osoba, a nagon će biti toliko intenzivan, da nećete moći reći ‘ne’.

Možda odlučite prekoračiti neke svoje granice, a sve zbog želje da osjetite tu strast koja treperi u zraku.

Zavodljiv je ovaj Mlađak. Tamo gdje Neptun uplete svoje magične prste ne možemo očekivati ništa manje od hipnoze, svojevrsnog emocionalnog transa koji oduzima sposobnost racionalne prosudbe.

Zavodnici dolaze na svoje, a željni ljubavi i pažnje lako padaju na lijepe riječi i romantična obećanja. Čežnja za sjedinjenjem i spajanjem može dovesti do gubitka osjećaja za realnost.

Intuicija je naglašena, osjetit ćete i predosjetiti, pitanje je samo hoćete li poslušati taj unutarnji glas.

Kreativnost je u ushitu, pa je ovo dobro razdoblje za umjetnike, kao i one koji traže kreativna rješenja.

Možda osjetimo potrebu nekog spasiti, no zapitajmo se je li to moguće? Spasiti onoga tko se voljno utapa moru u vlastitih problemima, uzaludan je čin. Možemo pokušati pokazati, usmjeriti, ukazati na izlaz, ali nemojte nikoga nositi na svojim leđima. Ostat ćete bez energije, a možda i razočarani.

Julijana Oremović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *