Foto: pixabay.com

Budući da je ovo posljednji mladi Mjesec u desetljeću, pravo je vrijeme da se oprostimo od starog i prihvatimo nešto novo. Budite otvoreni za kreativnost i omogućite inspiraciji koju donosi ovo posebno vrijeme da uđe u vaš život. Sada je vrijeme da zasadite sjeme onoga što želite vidjeti da se manifestira u vašem životu u narednoj novoj godini i u sljedećem desetljeću.

Mlad Mjesec 26.12. zadnji je mladi Mjesec u desetljeću i nosi čarobne blagoslove Božića. 26. prosinca/decembra također imamo i pomrčinu Sunca koja se odvija na 4 stupnju Jarca u konjukciji s Jupiterom i trigonu s Uranom.

Pomrčina Sunca poput mladog Mjeseca otvara portal višim razinama svijesti. Pomrčine Sunca donose uzbudljive pomake i početke, otvaraju nam vrata koja su prethodno bila zaključana, te pomažu u uspostavljanju tema za sljedećih šest mjeseci.

Dakle, umjesto da pokušavamo manifestirati svoje ciljeve, bolje je zastati, sačekati i otvarati se kozmičkoj mudrosti koja će se spustiti na nas. Ako ste na pogrešnom putu, pomrčina će protresti stvari umjesto vas. To može biti dezorijentirajuće, ali u konačnici je to za najbolje i najviše dobro.

Pomrčine imaju sklonost da nas gurnu u potpuno nove energetske prostore i situacije, bez ikakvih nagovještaja, ali ovogodišnja posljednja će biti pozitivna zahvaljujući povoljnim aspektima Jupitera i Urana. Čuda će padati poput zlatne kiše! Možemo upotrijebiti ovu skladnu energiju pomrčine da oprostimo, iscijelimo, postavimo granice i prakticiramo samilost i ljubaznost.

Energija Jarca nije najekspresivnija ili emocionalna. Praktična je i voli stvari održavati logičnim. Međutim, ova će nam energija možda pomoći ovom trenutku.

Ako se napetost u odnosima u ovom trenutku u poveća, pokušajte se usredotočiti na činjenice. Pokušajte stvari vidjeti s logičke točke gledišta i ne dopustite da vas se preplave emocije. Naravno, to je lakše reći nego učiniti, ali ako se osjećate izazvano, pogotovo ako je obitelj u pitanju, pogledajte dublje i oslobodite se onoga što je bilo okidač.

Ponekad vam treba malo vremena i prostora da sve to shvatite, ali znajte da će vas energije pomrčine podržavati. Kako su vibracije u ovo vrijeme izuzetno skladne, bilo kakve nesuglasice vjerojatno će se brzo izgladiti i nakon toga donijeti više ljubavi i više razumijevanja.

Općenito, pomrčina Sunca u prosincu/decembru nosi obilje energije i otvorit će nova vrata u novi tok svijesti. Ta energija je ekspanzivna, zaštitnička i skladna i osjećat ćete kao da ste dobili poklon od Svemira.

Mnogi od nas osjetit će olakšanje kada 2019. godinu ostave za sobom. 2019. godina je za mnoge ljude bila izuzetno teška godina. Sada je vrijeme da otpustite sve što se dogodilo ove godine i zasadite svoje namjere za godinu koja dolazi.

2020. donijet će nešto sasvim drugačije od prethodne godine, a novi val energije započinje ovog prosinca/decembra s pomrčinom Sunca. Bez obzira na to što se ovog dana odvija, energije će nas podići i pripremiti za nevjerojatne kozmičke valove s kojima bi trebali započeti novu godinu. Sada trebamo napredovati, uzdići se i zagaziti u novu energiju i snagu!

Mladi Mjesec će baciti svoje svjetlo na sve što smo prošli u godini koja ostaje za nama i pomoći će nam da uvidimo koliko smo postigli bez obzira na prepreke. Ovo je Mjesec odmora i početaka. Budući da je ovo posljednji Mjesec u desetljeću, pravo je vrijeme da se oprostimo od starog i prihvatimo nešto novo. Vrijeme je da u svom životu budemo kreativniji. Budite otvoreni za kreativnost i omogućite inspiraciji koju donosi ovo posebno vrijeme da uđe u vaš život.

Dopustite novim idejama da rastu. Sada je vrijeme da zasadite sjeme onoga što želite vidjeti da se manifestira u vašem životu u narednoj novoj godini i u sljedećem desetljeću.

 

Kako najbolje iskoristiti energiju mladog Mjeseca?

 • Napišite svoje namjere za ovaj novi ciklus.
 • Pošaljite svoje namjere Božanskom
 • Upalite svijeću
 • Gledajte zalazak sunca
 • Napravite poseban obrok
 • Ostavite hranu vani za životinje
 • Prigrlite novo!
 • Pokažite svoje poštovanje prema svemu što je Božansko!

Otpustite:

 • razočaranja
 • žaljenja
 • nezadovoljstvo iz prošle godine

Te energije vas sprječavaju da napredujete u svom životu. Vrijeme je za tranziciju u nešto sasvim novo!

Mladi Mjesec donosi energiju koja nas vodi u bolje situacije. Ovo je umirujuće vrijeme odmora i planiranja novih početaka; nova godina, novo desetljeće, novi rast; ljubav, početak obnavljanja; regeneracija. Budite zahvalni.

Ovo je vrijeme novih početaka i novih poduhvata. To može biti polazna točka za odbacivanje loše navike ili jednostavno započinjanje novog projekta. Pokrenite ideje, angažirajte se i napravite dugoročne planove.

Ovo je vrijeme spontanog i instinktivnog djelovanja. Ovo je vrijeme kada će se pokazati rezultati uloženog napora i truda.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić