Foto: unsplash.com

U ponedjeljak, 28. listopada u 4 sata i 40 minuta ujutro, Mjesec će doći u fazu Mlađaka u znaku Škorpiona. Ova škorpionska energija mladog Mjeseca može pojačati intenzitet osjećaja, unijeti drame u naš privatni svijet. Ili je sve bijelo, ili je crno – ide se iz krajnosti u krajnost.

Do idućeg mladog Mjeseca imamo priliku zatvoriti jedno poglavlje svog života. Proglasiti kraj, shvatiti da od nečeg trebamo odustati kako bismo dobili nešto bolje.

Usmrćujemo ono što nam više ne treba.

Ljubimo fatalno, strastveno i uz puno drame.

Otkrivamo tajne i iscjeljujemo rane.

Kako se nosimo s intimnošću u ljubavnim vezama?

Jesmo li vjerni?

Tanka je granica između ljubavi i mržnje.

Mlađak će biti na 4. stupnju Škorpiona, točno nasuprot Urana koji se nalazi na 4. stupnju Bika. Nešto neočekivano i iznenadno se mijenja. Reagiramo naglo i nepromišljeno. Nešto nas ‘pika’ u slabe točke, izbacuje iz ravnoteže. Bit ćemo primorani izaći iz zone sigurnosti i učiniti nešto što nikada prije nismo. Jedan događaj bi nas mogao naglo probuditi. Kao da smo ‘razbacani’ na više strana. Bunimo se. Pružamo otpor, naglo nešto prekidamo.

Ima nešto ekscentrično u ovom Mlađaku, nešto što izlazi izvan okvira i provocira nas vrlo žestoko. Na nama je da zauzmemo čvrstu i odlučnu poziciju.

Teme koje mogu biti obuhvaćene ovim aspektom su novac, nasljedstvo, imovina, alimentacija, porezi, osiguranja, resursi drugih ljudi, kvaliteta seksualnog života, novac koji zarađujemo vs. novac kojeg dobivamo od drugih.

Izazovni aspekt Marsa i Saturna popratit će ovaj Mlađak i potaknuti nas da razmislimo kuda želimo usmjeriti svoju energiju, dakle kuda krenuti, kako djelovati. Saturn koči Marsov poriv za akcijom, najčešće iz straha, iz osjećaja – ne znam, nisam dovoljno dobar. Ovaj aspekt može donijeti poteškoće s autoritetima, u ljubavnom ili poslovnom partnerstvu. Potrebno je uložiti dodatni napor kako biste savladali neke prepreke na putu do cilja. Nastojte da ne ostavite stvari nedovršenima. I ovo je aspekt završetka, odnosno dovršenja.

 

U razdoblju se kada se lagano pripremamo za novu godinu. Zato je bitno sada početi privoditi kraju neke planove ili situacije kojima smo se bavili tijekom protekle godine.

Sada možemo očistiti svoj prostor od svega što nam crpi energiju za novi poslovni projekt, novu vezu, novo prijateljstvo.

Vrijeme kraja je nekad nužno kako bismo zatvorili neke pretince svog života i usmjerili energiju prema daljnjem rastu i razvoju.

Julijana Oremović