Foto: pixabay.com

S ovim mladim Mjesecom se mogu ispuniti mnoge želje! Što god pomislimo ili krenemo mijenjati – može biti jako pozitivno i uspješno!

Mlad Mjesec je 04.02. na 15. stupnju Vodenjaka, vrhunac u 22:04. Mnoge karakteristike ovog mladog Mjeseca su povezane i sa stupnjem Blizanaca što se odnosi na 15 stupanj, kako je u konjukciji s Merkurom i sekstilom s Jupiterom iz Strijelca mogu se događati vrlo povoljne promjene ili neki počeci. Što god da pomislimo ili mijenjamo može biti jako pozitivno i uspješno – neko dostignuće, izum, pa i neki novi način komunikacije.

Svi možemo osjetiti ljubav za sjedinjenjem, poriv za druženjem s istomišljenicima, piše astrolog Željka Knežević. Kako će Mjesec biti u sekstilu s Jupiterom iz Strijelca, tako će se na globalnom nivou komunicirati slobodno u smislu stavova, kretanja, političkih izražavanja, rada u grupama, masama, popularnosti, promjene i svega što je vezano za Vodenjaka i originalnost. Mnoge osobe koje imaju kod sebe ovaj aspekt mogu baš ovih dana odlučiti napusti roditeljski dom, obitelj, zemlju i krenuti put inozemstva.

Možemo očekivati iznenadne dogovore, informacije, udruženja u razne grupe, putovanja, razne spoznaje, iznenadne izume. Ako ste student ili polažete neki ispit sada je moguće da ga položite. Razne iznenadne sretne šanse su naglašene.

Ovaj mlad Mjesec traži preokrete, promjene dok se kod pojedinih osoba može javiti revolt i pobuna za svoja prava. Sada se treba zalagati za pomaganje drugim osobama, grupama, udruženjima, humanitarnim organizacijama i svima koji su na neki način ugroženi. Izraženo je više druženja, želje da se pokrene nešto originalno i neobično.

S ovim mladim Mjesecom mogu se javiti i emotivni nesporazumi jer se prioriteti mogu staviti na prijatelje, druge osobe ili uopće nepoštivanje partnerovih osjećaja. Može doći i do ishitrenih i brzopletih odluka dok pojedine osobe mogu imati i sukobe u sferama gdje se nalaze polja njihovog ličnog horoskopa.

Prognoza po znakovima

OVAN

Vi imate lijepe trenutke s prijateljima, na putovanjima, novim učenjima, idejama. Postoje mogućnosti da stupite u neku novu grupu, pokrenete kreativan rad ili neku ideju. Sve što pokrenete vezano za studiranje, širenje filozofije, religije i viših učenja i znanja sada je vrlo uspješno.

BIK

Imate idealne prilike da upravljate financijama, da podignete kredit, transformirate dosadašnje financije. Mnoge osobe sada vam mogu pružiti podršku kada je posao u pitanju. Neka osoba od autoriteta će vam dati vjetar u leđa. Bitne iznenadne promjene se događaju i svjetlost budućnosti vas sada može obasjati.

BLIZANCI

Kod vas je velika šansa za nove ideje, pronalaske, učenja, putovanja, nove filozofije i to sve uz podršku partnera koji će vam biti vrlo naklonjen. I vama će mnogo lakše biti da se prezentirate i ponudite svoje znanje i umijeće i dođete do uspjeha. Mnogi Blizanci sada mogu imati iznenadnu sreću i uspjeh.

RAK

Vama se pruža odlična prilika za neke financijske transakcije, kredite i rješenje nekih prepreka na putu vašeg uspjeha. Svakodnevnica je dosta izražena kroz sretne aktivnosti i ona prijeti da ne pretjerujete ni u čemu, a posebno u hrani.

LAV

Idealna prilika da vi pokažete emocije prema vašem partneru, jer baš se sada možete dogovoriti što i kako dalje. Pojedine osobe mogu poželjeti imati dijete ili da, ako već imaju djecu, budu bliski i emotivni prema njima. Mnogi slobodni Lavovi sada mogu upoznati potencijalnog partnera.

DJEVICA

Mnoge Djevice mogu biti emotivne kada je obitelj u pitanju i žrtvovati se za jednog roditelja. Čak možete dobiti neku novu viziju ili rješenje kako u svakodnevnici pojednostavniti stvari i okrenuti novi list u svom životu. Kako je vaše polje u Vodenjaku, onda se taj mlad Mjesec može manifestirati da budete sretni ili nesretni, što opet ovisi o vašoj ličnoj natalnoj karti.

VAGA

Kod vas se Mlad Mjesec događa u polju ljubavi, djece, kreativnog rada i sporta pa se tu mogu odviti razne iznenadne promjene. Kako su Jupiter i Merkur u podršci, vi možete iznenada donijeti neki zaključak kada je komunikacija u pitanju ili vam braća i sestre mogu iznenada nešto saopćiti. Generalno gledano, sve se događa iznenada i brzo.

ŠKORPION

Kod vas se događaju neki novi počeci u kući i s jednim roditeljem. Mnoge osobe sada mogu imati financijsku pomoć od roditelja, autoriteta ili nekoga od koga najmanje očekujete. Jaka intuicija je toliko naglašena koja vas doslovno može baciti u razmišljanje o vlastitoj vidovitosti.

STRIJELAC

Vi imate važne dogovore, pregovore s rodbinom koja vas može podržati ili ne, što opet ovisi o vašim ličnim aspektima. Vi se cijele godine morate čuvati negativnog aspekta od Neptuna iz Riba koji vam može dati zbrku, maglu i prijevare. Mnoge suradnje i komunikacija se otvara s inozemstvom pa pazite na komunikaciju i dogovore.

JARAC

Vi ste na vrhuncu kada je vaša materijalna kuća u pitanju, možete biti zadovoljni s iznenadnom srećom koja vam dolazi. Kako je aktivno i vaše dvanaesto polje i Jupiter u njemu kao anđeo koji vam čuva leđa i gura vas naprijed u nepoznato, sve se može dogoditi iznenada. Venera je u vašem znaku i dat će vam sretnije impulse u svemu.

VODENJAK

Kod vas se događa ovaj moćni mlad Mjesec i njegove dobrobiti pa to treba svakako iskoristiti i pokrenuti nove planove, grupe, vizije, novu politiku života. Ono što je važno naglasiti, on će utjecati na vaš psihički i fizički i vi možete biti sretni i zadovoljni sobom (što je jako teško za vas jer uvijek stremite nečemu novom i originalnom). Čuvajte se euforije ili potonuća.

RIBE

Ovaj mlad Mjesec se događa u vašem dvanaestom polju, što je vaša podsvijest, snovi, mašta i sl. što se povezuje s vašom desetom kućom koja predstavlja vašu karijeru, jednog roditelja ili autoritet pa se tu događaju ova Mjesečeva iznenadna pokretanja. Imate podršku Jupitera iz Strijelca. Samo pojedine Ribe se trebaju čuvati obmana, iluzija i drugih prijevara ili da to one same ne rade, što opet ovisi o vašem ličnom horoskopu i aspektima. Treba izbjegavati alkohol i druge opijate.

Željka Knežević