Foto: pexels.com

Mlad Mjesec u Ovnu je dosta aktivan, promjenjiv, emotivno impulzivne prirode. On ide naprijed bez obzira na posljedice, emotivno je dominantan i reakcije drugih uzima osobno. Saturn će praviti kvadrat s Uranom što će pojedincima dodatno donijeti problem koji je vezan za pravljenje kompromisa. S ovim aspektom se ispoljava tvrdoglavost, egoističnost, pa i ekscentričnost daleko od zdravog razuma. Moguće su iznenadne nesreće i neočekivani slučajevi.

Ovaj mlad Mjesec s udruženim Saturnom iz Vodenjaka pokreće neko novo doba. Saturn je bio u Vodenjaku prije 28 godina i sada će pokrenuti nove životne tokove. Mjesec iz Ovna nam daje inicijativu i neke nove pokrete, akciju. Kako je mlad Mjesec i Sunce u sekstilu sa Saturnom iz Vodenjaka, onda možemo očekivati da se pokrenu iscjeljenja nekih starih rana koje nisu zacijelile.

Ako ste sve godine unazad držali ih potisnute sada sigurno izlaze na površinu. Kako se Vodenjak ne može nositi sa starim i nepotrebnim obrascima onda će vam laknuti kada ih se riješite i odbacite stare načine. Svakako da nije lako sve to učiniti, ali ako riješite problem možete pokrenuti nove stvari koje su dobre i zdrave za budućnost.

Možda jednostavno budete imali samo novi pogled na stare probleme jer Vodenjak traži sve originalne nove početke. Saturn će praviti kvadrat s Uranom što će dodatno pojedinim osobama donijeti problem koji je vezan za kompromis, jer Saturn je konzervativan i ne dozvoljava da Uran pokaže svoj radikalizam.

S ovim aspektom se ispoljava tvrdoglavost, egoističnost, ekscentričnost daleko od zdravog razuma. Moguće su iznenadne nesreće i neočekivani slučajevi. Mlad Mjesec u Ovnu je dosta aktivan, promjenjiv, emotivno impulzivne prirode. On ide naprijed bez obzira na posljedice, brzo se naljuti a brzo i zaboravi o čemu je bilo riječi.

Emotivno je dominantan i reakcije drugih uzima osobno. Želi da ga drugi slijede bez obzira što taj put može biti pogrešan ili ispravan.

Kako ovaj mlad Mjesec može utjecati na pojedinačne znakove?

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas se događa ovaj mlad Mjesec što će se odraziti na vašu osobnost i ljubav. Može vam se dogoditi neko iskustvo koje možete pamtiti za cijeli život.

Sada trebate postupiti ispravno bez ega i vašeg ogromnog samopouzdanja. Sigurno je da nikad do sada niste tako nešto doživjeli pa se prepustite uživanju i događaju.

BIK

Dragi Bikovi, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašoj dvanaestoj kući što ukazuje na osjetljivost pa emotivne reakcije mogu biti obuzete nesvjesnim. Neraspoloženje i nedostatak komunikacija vas može dovesti do usamljenosti i neurotičnosti.

Pojedini Bikovi mogu čuti neke glasine pa se naljutiti na blisku osobu koja je ustvari ljubomorna na vaš uspjeh.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašem jedanaestom polju, a to je odlična prilika da se pridružite nekim grupama udruženjima i pokrenete nove projekte. Sada je važno da se družite i budete društveno aktivni.

Mnoga druženja i okupljanja vas mogu preopteretiti pa ipak se malo i osamite da bi sve lijepo isplanirali i pokrenuli za budućnost.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašoj desetoj kući koja je vezana za karijeru, autoritete, jednog roditelja pa će tu trebati nešto novo pokrenuti.

Pojedini Rakovi sada mogu da biti popularni u javnost pa i u politici. Žene ili majka su vam velika pomoć na putu uspjeha.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašem devetom polju što će kod vas pokrenuti duboka emotivna filozofska opredjeljenja.

Mnogi Lavovi će imati potrebu za duhovnim i moralnim vrijednostima u obitelji i domaćem životu. Mnogi Lavovi će u ovom periodu željeti putovati ili pokrenuti neku novu filozofiju života.

DJEVICA

Kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašem osmom polju koje je zaduženo za psihičke i emotivne transformacije. Neke novčane transakcije će biti naglašene kao dobitak, a moguć je gubitak.

Sada trebate obratiti pažnju ako ulažete novac, jer je Mjesec u padu u osmoj kući. Pojedine Djevice mogu dobiti nasljedstvo. Naglašena je intuicija i spiritualnost.

VAGA

Drage Vage, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašem sedmom polju partnerskih odnosa. Mnoge Vage bi mogle biti preosjetljive pa kako glase za harmonične osobe, sada mogu biti eksplozivne.

Bitan će im biti partner i njegova pažnja. Slobodne Vage će tražiti partnera koji ih ispunjava emotivno i da mogu mnogo učiniti za njih.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašoj šestoj kući što će vam donijeti nešto novo na zdravstvenom polju. Pojedini Škorpioni mogu imati problem s hipohondrijom i psihosomatskim bolestima.

Naglašen je jak emotivni utjecaj pa obratite pažnju. Moguće su i promjene na radnom mjestu i u svakodnevnom životu.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašem petom polju ljubavi, djece, sporta, igara na sreću.

Mnogi Strijelci u ovom periodu mogu imati želju da budu voljeni dok pojedini mogu imati promjene zbog nestabilnih emocija. Pojedinim Strijelcma se pokreću i ispunjavaju želje za emotivnim i materijalnim potrebama.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući što je vezano za vaš dom, obitelj, jednog roditelja, neki novi početak u vašem životu.

Kako je Saturn napustio vaš znak i naučio vas mnogo, vi sada možete nešto novo pokrenuti u svom poslu što može biti na duge staze.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, kod vas ovaj mlad Mjesec tranzitira kroz treću kuću komunikacije, trgovine, rodbine, okruženja, kraćih putovanja, prometa pa će tu biti usmjerena nova energija mladog Mjeseca.

Ovaj Mjesec vam ne dopušta da sanjarite, maštate, već vas usmjerava na akciju i u neke nove pregovore i dogovore za budućnost.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se ovaj mlad Mjesec događa u vašoj drugoj kući koja je zadužena za vašu kuću financija pa će to biti bitno. Da bi bili emotivno zadovoljni, vama je potrebna materijalna sigurnost u domaćoj situaciji.

Mogu se događati promjene s kućom nekretninom, način prehrane je također naglašen pa ako treba nešto promijeniti, sada je pravo vrijeme.

Sretno u svemu!

Željka Knežević