Foto: pixabay.com

Mjesec do Urana u Biku donosi “potres” povjerenja, sigurnosti, financija, donosi mogućnost da propadnemo ili izrastemo. Da naučimo drugačije od onoga na sto smo navikli. Emocionalni, psihički i tjelesni stresovi su izgledni. Dolazi do preispitivanja mnogih odnosa. Obiteljskih i ljubavnih. Sve što duže vremena ne funkcionira, očekujte da će samo zaiskriti. Sve što nema predispozicije za budućnost i sigurnost, odjednom će se raspasti.

“Sve što znam i sve što ne znam, uzeo si i razbacao po podu. Protresao tlo. Liječi me način na koji me voliš. Baš tako. Neukrotivo.”

Mlad Mjesec dočekuje nas na 3* znaka Bika, u konjukciji s Uranom i kvadratom sa Saturnom. Dispozitor Mjeseca je Venera u Blizancima u trigonu s Marsom u Vodenjaku.

Iznenađenja su dobra, čak i kad se raspadaju u nama dijelovi. Jer, ponekad je potrebno dobro te protresti iz života koji živiš. Ponekad je podrhtavanje tla zapravo novi način stjecanja sigurnosti. Prije svega, u samoga sebe.

I gdje smo to ovih dana zastali u našim iznenađenjima? Šokovima? Potresima? Gdje smo iskočili iz rutine i doživjeli neke nove načine. Što nas je to pomaklo iz kolotečine? Kakva to raspadanja grade nove sigurnosti? Možemo li premostiti strahove iz prošlosti?

Ono što vas ovih dana zadesi kao šok, neobično i nesvakidašnje pa čak i ono što donese stres, pokazat će vremenom neke nove puteve. Saznanja. Opcije. Neke sigurnosti kojima razbijamo strahove. Više nas neke stvari ne dotiču kao prije, samo shvaćamo zaostale realnosti.

Mjesec do Urana u Biku donosi “potres” povjerenja, sigurnosti, financija. Donosi mogućnost da propadnemo ili izrastemo. Da sami obojimo ono što nas zatekne. Da naučimo drugačije od onoga na sto smo navikli. Emocionalni i psihički stresovi su izgledni. Kao i oni tjelesni. Jesu li naše dijagnoze samo pokazatelji naših mogućnosti na koje smo zaboravili? Jesu.

 

Taj rak koji si otkrio. Ta štitna žlijezda koja vise ne trpi. Taj abortus koji se dogodio. Taj neuspjeh. To pucanje živaca. To paranje glasnih žica, taj povratak bolesti, tu je samo kako bi nas osvijestio. Duga su lupanja glavom o zid iza nas, da nam se baš ništa ne bi dogodilo.

Negdje u nekom dijelu nas potrebno je više sigurnosti. Više snage. Više sebe. S manje utega. Neriješenih emocija i konflikata. Negdje smo pukli iznenada. U kostima. Koži. Želudcu. Jer Saturn je naplatio stari dug. Predugo smo trpjeli ono što nije bilo trpljivo.

Mjesec do Urana kvadriran sa Saturnom donosi i preispitivanje mnogih odnosa. Obiteljskih i ljubavnih. Sve što duže vremena ne funkcionira, očekujte da će samo zaiskriti. Bomba često samo čeka da otkuca svoje vrijeme do eksplozije, a zapravo već dugo stoji ovdje. Sve što nema predispozicije za budućnost i sigurnost, odjednom će se raspasti.

I, ne zavaravajmo se, odavno su stvari raspadnute. Možda ste samo spajali nespojive žice. I one su popustile.

Neke stare prošlosti kao aveti biti će prisutne ovih dana. Neki će vas uznemiriti. Neki će se pojaviti. Javiti. Neki će doći kao sjećanje. Osjećaj. Strah. Blokada. Bol. Neki kao potvrda za sve ono sto više ne želimo živjeti. Jer… Mjesec do Urana želi nove priče. Nova iskustva. Nove emocije. Nove tragove. On stvara put svemu onome sto je tek započelo. I što se treba osloboditi svega iza sebe.

Neće sve nove priče i ljubavi imati iste scenarije kao one iz prošlosti. Neće nas suočiti s istim strahovima. Neće donijeti iste gubitke i potrese. Ne gajite živote iz prošlosti u trenutku kad stvarate sadašnjost. Nove sigurnosti kao i povjerenja tek se trebaju stvoriti. I hoće. U odnosima koji tek trebaju živjeti.

 

Venera je u Blizancima kao dispozitor ovog Mjeseca. Podržana je Marsom. Neke nove priče. Lakše. Protočnije. Veselije. Čekaju da slijedite svoje puteve. Čekaju da objasnite ono neobjašnjivo. Da prihvate ono što je nekome bilo neprihvatljivo. Da vas slušaju. Gledaju. Uče. Da budu tu na sto i jedne načine. Da objasnite sebe kada postane neobjašnjivo. Jer je moguće. Jer je ostvarivo. Jer, realno, nemate nikakve prepreke.

Ako iskomunicirate dileme. Prevage. Neodumice. Ako se otvorite i pristanete. Ako priđete. Ako se usudite. Ako vjerujete. Ako povjerite. Problemi postaju rješivi. Na nove načine. Strast postaje novi oblik razumijevanja i baš tako neobično i neočekivano postanete dio nečije svakodnevnice.

Jer… Neke stvari koje nosiš unutar sebe i skrivaš neće uvijek biti prihvaćene, ali netko će ih prihvatiti cijele. Možda se ne ponosiš sa svime, ali netko će voljeti način na koji to nosiš. I kad grebeš. Urlaš. I kad šutiš. Netko neće tražiti ultimatum za ono sto jesi.

Prihvatit će te takvog kakav trebaš biti. I neće se truditi da postaneš bolji njemu, nego Sebi. Nema tu cilja koji dostižemo. Ljubav nema Cilj. Budite nečije tlo, tu potresi ne mogu ništa promijeniti.

Sanja Paraminski