Foto: pexels.com

Mjesec je u zagrljaju Jupitera. Venera podržana Neptunom. A Mjesec se sprema ka Saturnu i Plutonu. Dan pred nama nosi boje željenih okusa. Ispunjenja želja. Manifestacija. Osjećaja da živimo paralelne realnosti.

Šutnje koje ozbiljno traže i nešto više od sebe samoga. Snaga se skupila u volji. Uspjehu. Entuzijazmu. Preživjeli sklapamo stara sjećanja. Poneki strah i ako se pojavi, on nije dio vaše realnosti. Ne danas. Traume koje nosite kao ispisane tetovaže pod jezikom, danas grubo paraju glasove.

Ali. Kad te stisne. Obuzme. Zarobi osjećaj nemogućnosti, znaj da možeš preko toga. A kako znaš? Jer si to već jednom prošao. Ne vucite prošlosti kao rak rane.

Dirigirajte svoj tempo. Za stvari koje ste preživjeli, danas ne posjećujte “groblje”. Samo otpustite. Neće opet biti tako. Ne strahujte.

Neće vas razočarati, prevariti, raniti kao netko prije. Nećete se slomiti. Padati. Izgubiti. Nećete. Jer sve što želite već imate. U sebi. U vama. U osjećaju da je tu. Samo tako su želje ostvarive. I znajte da uvijek možete sve.

Mogli bi zagrliti cijelo nebo, samo kad bi spoznali da je naše. Jednako kao i tuđe. Voljeli bi se više, kad bi znali da su nam krajevi blizu. Mrzili bi manje, kad bi shvatili da je mržnja samo servirano sredstvo odvajanja sebe samih. I trudili bi se, kad bi znali koliko je uspjeha pred nama.

Manje bi se svađali, kad bi znali da je svaki povišeni ton jedan ožiljak na tijelu. I kad bi znali koliko duše skapavaju pred našim.

Kad bi znali da nam ništa više nije potrebno osim ljubavi, da bi razgovarali možda bi ponekad i šutjeli udvoje.

Možda ne bi morali sklopiti oči da bi sanjali, kad bi bili svjesni da je zagrljaj osobe pored nas bio nekad naš neostvareni san. S koliko ste želje nekad željeli nešto što sada imate? Sa svime sto jeste. I zato je moguće.

Sanja Paraminski Aisha