Foto: GooKingSword/pixabay.com

Merkur , 6.5. boravi na posljednjem stupnju Ovna, a u kasnim poslijepodnevnim satima ulazi u smirenije i postojanije prostore Bika u kojima će ostati sve do 21.5. Merkur u Biku omogućuje nam da se uspješnije pozabavimo svojom financijskom situacijom!

Privedite danas nešto kraju, osobito ako imate obaveza koje duže vrijeme odgađate! Obavite razgovore koji su nužni da biste dobili sve potrebne informacije. Ovo je dobar dan za arhiviranje nekih pitanja kojima ste se bavili u prethodnom razdoblju jer Merkur upravo ulazi u novi ciklus.

Nakon što je odvažno pokretao, inicirao i hrabro se upuštao u nepoznato dok je bio u znaku Ovna, sada ulazi u smirenije i postojanije prostore Bika u kojima će ostati sve do 21.5.

Merkur u Biku omogućuje nam da se uspješnije pozabavimo svojom financijskom situacijom.

Odustanite od nepotrebnih troškova.

Ulažite energiju i novac u ono što za vas ima stvarnu vrijednost.

Pronađite dodatni izvor prihoda.

Želite li više saznati ili naučiti o tome kako uspješno rukovati s novcem ili kako unaprijediti vlastiti posao, pronađite neku edukaciju ili tečaj koji vam u tome može pomoći.

Osim toga, ovo je dobro vrijeme za osnaživanje unutarnjih resursa.

Koliko vrijedi vaše znanje?

Koliko vrijede vaše sposobnosti, talenti i iskustvo?

Vrednujete li taj svoj unutarnji kapital?

Za razliku od Merkura u Ovnu koji komunicira odvažno, brzo i bez odgode, s Merkurom u ovom zemljanom znaku komunikacija se usporava i postaje konkretnija, promišljenija. Manje se priča, ali ono što se kaže je vrlo jasno i nedvosmisleno. Stoga narednih dana nastojte biti sažeti i informativni u iznošenju svojih stavova jer će vam to omogućiti da lakše ostvarite ono što ste naumili. I ono što je još važnije, budite strpljivi, ne požurujte stvari.

Osim toga, nekad će biti teže komunicirati s drugima jer ćemo nailaziti na tvrdoglavi otpor i fiksna uvjerenja. Um nekih ljudi nije tako fleksibilan. I izbjegavajte rasprave i uvjeravanja s osobama koje nisu sklone preispitati svoje stavove – uzaludno potrošena energija.

 

Sigurnost nam postaje jako bitna, pa nerado ulazimo u poslovne i financijske rizike. Čuvamo i oplođujemo stvoreno.

Informacije lakše obrađujemo kroz osjetila, putem dodira ili mirisa.

Ovo je i dobro vrijeme da se pozabavite dokumentima koji se odnose na imovinu, zemljišta i nekretnine. Želite li obaviti kupoprodaju nekretnine, unajmiti ili iznajmiti stan, sada je pravi trenutak za to.

S ovim Merkurom možemo više uživati u umjetnosti, prirodi i ljepoti. Uzgoj bilja, kulinarstvo i hrana češće su u fokusu naših misli.

Zemljani i vodeni znakovi dobro se snalaze tijekom ovog tranzita, dok vatreni i zračni znakovi mogu imati dojam da se otežanije snalaze u komunikaciji i ispunjenju poslovnih ciljeva.

Julijana Oremović