Foto: pixabay.com

Od 16.1. do 3.2. Merkur će zauzimati prostore osebujnog i nepredvidivog Vodenjaka. Ovo je povoljan tranzit za Blizance, Vage i Vodenjake, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima. Zbunjivat će Bikove, Škorpione i Lavove.

Može se Merkuru i svidjeti to mjesto jer nerijetko tu nailazi na nove i napredne ideje, udaljuje se od kolotečine istih misaonih obrazaca i usudi se pogledati okolnosti iz šire perspektive, distancirano i nepristrano.

Merkur u Vodenjaku budi interes prema novim tehnologijama, SF filmovima, svemiru, ravnopravnosti, prema ljudima koji nas nečemu mogu naučiti i podučiti.

Ovaj Merkur predstavlja um buntovnika koji se opire pravilima, štetnom utjecaju tradicije, svemu što je zadrto ili konzervativno.

Ponekad mu je teško organizirati se u vremenu i prostoru. On napravi privremeni kaos, ali iz tog kaosa uvijek izađe neka vrijedna ideja, a posao odradi do kraja.

Pod ovim tranzitom sklopit će se nova poznanstva na društvenim mrežama, no neka će se i raskinuti.

Isto je i s prijateljstvima koja tijekom dominacije ovog Merkura mogu biti od posebnog značaja, ili nam pomažu u poslu, ili u rješavanju nekih problema ili putem prijatelja dolazimo do prave informacije.

Pridruživanje nekim grupama ili udruženjima također mogu biti od koristi ako nam ona pružaju znanje, podršku.

Pozitivno: originalnost, kreativnost, progresivnost, objektivnost

Negativno: tvrdoglavost, ekscentričnost, puno misli – malo djeluje

Ovo je povoljan tranzit za Blizance, Vage i Vodenjake, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima. Zbunjivat će Bikove, Škorpione i Lavove.

Julijana Oremović