Merkur u Strijelcu do 21.12.2020.


Padaju maske, Strijelac ne trpi laži!

Foto: pixabay.com

U ovom znaku Merkur se ne osjeća najbolje, jer je to znak njegovog izgona. U vrijeme objektivno ograničenih mogućnosti, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo svoje životno uvjerenje, misiju, istinu. Da uvidimo što su za nas laži i tko nas laže, s čim se možemo povezati, a s čim ne. Nećemo se ustručavati ništa izreći, čak i našim autoritetima i nadređenima. Komunicirajmo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo. I drugima će pasti maske, jer Strijelac naprosto ne trpi laži.

Merkur je 01.12., u kasnim večernjim satima ušao u znak Strijelca, u kojem će ostati do 21.12. U ovom znaku Merkur se ne osjeća najbolje, jer je to znak njegovog izgona.

Merkur je, da se ne lažemo, ipak bog kradljivaca, lukavštine, muljanja, snalažljivosti, neistine, dvosmislenosti, prevrtljivosti, alkemije. A Strijelac voli istinu i jasnu, veliku sliku.

Strijelac, drži do svojih uvjerenja i stoji pri svom mišljenju, što prevrtljivcu Merkuru nikako ne odgovara.

U ovo vrijeme objektivno ograničenih mogućnosti, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo svoje životno uvjerenje, misiju, istinu. Da uvidimo što su za nas laži i tko nas laže, s čim se možemo povezati, a s čim ne.

Ako uzmemo npr. vjerska ili filozofska pitanja koja su u domeni Strijelca, netko može biti odgajan unutar neke religije ili sam proučavati neku filozofiju i naći se na određenom spiritualnom putu.

Međutim, unutar sebe može osjećati kako to nije njegov pravi put ili uvidjeti da unutar tog puta postoji neka veća i viša istina. Ovo je pravo vrijeme da unutar sebe spoznamo svoje istine i vidimo smjer u kojem želimo ići.

Također, svatko, duboko unutra, osjeća da ima neku misiju, neki svoj talent koji ima širi kontekst i značaj. Vrijeme je da pogledamo u sebe i vidimo koja je naša misija, poziv, poslanje.

U prolasku Merkura kroz znak Strijelca neće biti nekih težih aspekata, dapače sredinom mjeseca ući će, zajedno u konjunkciji sa Suncem u pozitivan aspekt s Marsom, što će omogućiti da jasno i konkretno izrazimo svoje mišljenje i uvjerenje i da stanemo iza njega.

Nećemo se ustručavati ništa izreći, čak i našim autoritetima i nadređenima.

Više nećemo morati živjeti u laži radi straha od autoriteta ili što će reći okolina. Što ne znači da će netko objeručke prihvatiti naše istine, ali unutar nas nema više bojazni izraziti svoje mišljenje, uvjerenja i stavove.

Također, radi doticaja Merkura s Južnim Mjesečevim Čvorom, mogu na svjetlo dana izaći istine i razotkriti se laži koje su vezane za daleku prošlost.

Komunicirajmo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo.

I drugima će pasti maske, jer Strijelac naprosto ne trpi laži.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *