Foto: pixabay.com

U prolasku Merkura kroz znak Strijelca dolazi do kvadrata, nepovoljnog aspekta s Neputnom što donosi velike obmane i laži. Zamagljenu sliku istine. Teško je vidjeti što je i kako je, čas se čini da je ovo istina, čas nešto drugo. Potreban je pojačan oprez u ovom periodu da ne nasjedamo na sve što nam se stavlja na pladanj. Svaku vijest, poruku, komunikaciju treba provjeravati. Prevare i krađe su u zraku. Ali ako mi komuniciramo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo i drugima će pasti maske, jer Strijelac naprosto ne trpi laži.

Merkur se u znaku Strijelca ne osjeća najbolje jer je to znak njegovog izgona. Merkur je, da se ne lažemo, ipak bog kradljivaca, lukavštine, muljanja, snalažljivosti, neistine, dvosmislenosti, prevrtljivosti, alkemije. A Strijelac voli istinu i jasnu, veliku sliku.

Strijelac, drži do svojih uvjerenja i stoji pri svom mišljenju, što prevrtljivcu Merkuru nikako ne odgovara.

Merkur se puno bolje snalazi u znakovima Blizanaca i Djevice, gdje ispoljava svoje pozitivne karakteristike, ali u Strijelcu je sklon varanju.

U ovo vrijeme kaotičnosti svijeta, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo (Merkrur je spoznaja) svoje životno uvjerenje, misiju, istinu (Strijelac). Da uvidimo što su za nas laži i tko nas laže, s čim se možemo povezati, a s čim ne.

Ako uzmemo npr. vjerska ili filozofska pitanja koja su u domeni Strijelca, netko može biti odgajan unutar neke religije ili sam proučavati neku filozofiju i naći se na određenom spiritualnom putu.

Međutim, unutar sebe može osjećati kako to nije njegov pravi put, ili uvidjeti da unutar tog puta postoji neka veća i viša istina.

Ovo je pravo vrijeme da unutar sebe spoznamo svoje istine i vidimo smjer u kojem želimo ići.

Također, svatko, duboko unutra, osjeća da ima neku misiju, neki svoj talent koji ima širi kontekst i značaj. Vrijeme je da pogledamo u sebe i vidimo koja je naša misija, darma, poslanje.

U prolasku Merkura kroz znak Strijelca dolazi do kvadrata, nepovoljnog aspekta s Neputnom što donosi velike obmane i laži. Zamagljenu sliku istine.

Teško je vidjeti što je i kako je, čas se čini da je ovo istina, čas nešto drugo. Potreban je pojačan oprez u ovom periodu da ne nasjedamo na sve što nam se stavlja na pladanj.

Svaku vijest, poruku, komunikaciju treba provjeravati. Prevare i krađe su u zraku.

Ali ako mi komuniciramo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo i drugima će pasti maske, jer Strijelac naprosto ne trpi laži.

Irena Dumančić Baranja