Merkur u Škorpionu od 27.09. do 01.12.2020.


Retrogradno od 14.10 do 04.11. – Teška pitanja i surove istine

Foto: pixabay.com

Dok Merkur bude u Škorpionu bit će ispoljena ogromna intuicija, dubina misli, sagledavanje stvari i oštroumnost. Ovaj Merkur je dosta hrabar, snalažljiv, pronicljiv i može učiniti neke stvari koje drugim ljudima djeluje nemoguće. Od 28.10. do 10.11. Merkur će praviti kvadrat sa Saturnom pa se može javiti nesigurnost, sumnjičavost, sklonost depresiji problemi u komunikaciji sa starijima, autoritetima, dok je povoljno za velika planiranja poslova i politiku. Dosta intenzivan Merkur traži od nas da se pozabavimo teškim pitanjima i stvarnim surovim istinama.

Ogromna intuicija, dubina misli, sagledavanje stvari i oštroumnost će biti ispoljena dok bude Merkur u Škorpionu. Ovaj položaj Merkura nema dlaku na jeziku već kaže sve što misli. Riječi nisu blage, posebno kada je kritika u pitanju.

Kako ovaj Merkur ima i tajnovitost onda se mogu spremati tajni projekti ili se tajna može upotrijebiti samo ako ima svrsishodnost. Dubina i koncentracija misli daju vrlo utjecajan položaj. Ako je nepovoljno aspektiran onda možemo očekivati svadljivost, ironiju, sarkazam, zle misli i otrovan jezik.

Mnoge osobe sada se mogu interesirati za onostrano, okultne znanosti i sklonost tajnim izučavanjima. Kako će Merkur biti u opoziciji s Uranom onda se kod pojedinih osoba javiti nervoza, ekscentričnost i um vam je uvijek u pripravnosti kao napeta puška.

Što god da vam se napravi vi niste zadovoljni, buntovnik s razlogom. Svakako treba izbjegavati oštrinu i kritiku. Pojedine osobe mogu biti tajnovite, sumnjičave do te mjere da nikome i u ništa ne vjeruju. Svakako, ovaj Merkur je dosta hrabar, snalažljiv, pronicljiv i može učiniti neke stvari koje drugim ljudima djeluje nemoguće.

Ako vam je negativno aspektiran u osobnom horoskopu onda očekujte opsjednutost, ljubomoru, kriminal, podmetanja, spletkarenja i još drugih negativnosti.

Od 28.10. do 10.11. Merkur će praviti kvadrat sa Saturnom pa se može javiti nesigurnost, sumnjičavost, sklonost depresiji problemi u komunikaciji sa starijima, autoritetima, dok je povoljno za velika planiranja poslova i politiku. Dosta intenzivan Merkur traži od nas da se pozabavimo teškim pitanjima i stvarnim surovim istinama.

Što mogu očekivati pojedinačni znakovi?

OVAN

Dragi Ovnovi, ovaj tranzit Merkura ide kroz vašu sedmu i osmu kuću što će utjecati na partnerske odnose, kako poslovne tako i u ljubavi. Zatim pokreće vaše financije na bolje,unutrašnju regeneraciju i preispitivanje svog seksualnog a i društvenog života.

Moguće su i neke nove poslovne ideje. Moguće je da vaš partner sumnja u vas, a vi ako se budete pravdali još će doći i do svađe. Ne iscrpljujte se psihički ni fizički već čuvajte energiju trebat će vam.

BIK

Dragi Bikovi, ovaj tranzit Merkura vama tranzitira kroz šesto i sedmo polje pa mnogi Bikovi mogu ući u vezu ili brak, dok pojedini mogu imati i duple veze. Dobro bi bilo da sve poslove završite do 14.10., dok Merkur ne krene retrogradno.

Strogo pazite što pričate da nekog ne povrijedite, jer vam taj netko neće oprostiti, a još teže zaboraviti. Vi sigurno ne možete ostati sami bez partnera, jer je moć vašeg zavođenja na vrhuncu.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, vama Merkur tranzitira kroz peto i šesto polje pa možete očekivati odlične poslove dok Merkur ide direktno do 13., a onda su moguća kašnjenja . Postoji još oko 7 opozicija Merkur – Uran što vama stvara napetost i čudnu energiju.

Možda je najbolje da se prepustite i popratite vibracije koje su jake. Mnogi Blizanci će preispitivati ciljeve pa ne dozvolite da vam se izgubi samopouzdanje. Pokažite svoje znanje i vještine i uspjeh je tu.

RAK

Dragi Rakovi, vama ovaj Merkur tranzitira kroz četvrto i peto polje što će vam pomoći da mnoge nejasne situacije razriješite. Mnoge promjene su ispred vas dok vam Uran dosta pomaže sa svojim vizijama da uspijete u svojim ciljevima.

Ako ste slobodni sigurno je da će vaše osvajačke sposobnosti biti odlične. Pojedini Rakovi koji su u vezi mogu imati konflikt s prijateljem koji se miješa u vašu vezu ili brak. Mars mnoge Rakove gura pa se ni sami ne prepoznaju što su sve u stanju učiniti.

LAV

Dragi Lavovi, vama Merkur tranzitira kroz vaše treće i četvrto polje pa se mogu očekivati mnoge stvari vezane za kuću nekretnine i neka  razrješenja u tom području. Bilo bi dobro da sve poslove i važne financijske transakcije završite do 14., jer Merkur ide retrogradno i kako je u vašoj kući onda možete imati neplanirane troškove i kvarove.

Pojedini Lavovi mogu osjetiti pravu paranoju i da im se događaju neke nevolje. Ne smijete se živcirati, jer svaki problem ima i svoje rješenje. Moguća su i neka nova iskustva.

DJEVICA

Drage Djevice, vama Merkur tranzitira kroz drugo i treće polje što može biti povezano s putovanjem i financijama . Mnoge Djevice će izoštriti svoju komunikaciju i misli pa kada 14. krene retrogradno, onda vam može malo pomutiti logiku pa bi trebali malo više da se oslonite na intuiciju.

Neke nove perspektive vas mogu odvesti pravo u suradnju s nekim osobama koje su moćne. Krajnje je vrijeme da vjerujete sebi i svojoj intuiciju. Polje novca je dosta lijepo aspektirano tako da ne brinete.

VAGA

Drage Vage, vama Merkur tranzitira kroz vaše prvo i drugo polje pa možete očekivati dobar priljev financija i promjene na osobnom planu. Ne požurujte ni sebe niti partnera već pokušajte da se prilagodite situaciji i partneru.

Kada od 14. Merkur krene retrogradno možete se osjećati zbunjeno. Mnoge Vage će imati puno priča i prosuđivanja što je tko rekao, napravio i tko je kriv da se to sve odvaže. Ako ste vi krivi za nešto onda će vam biti teško to priznati.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, vama Merkur tranzitira kroz dvanaesto i prvo polje što vam pokreće snalažljivost, prodornost i uspjeh. Kada Merkur krene retrogradno, onda ako imate neke neugodnosti ili ste nešto pričali, samo vas može intuicija izvući.

Kada Uran oko 7. napravi opoziciju s Merkurom, onda se mogu vaše greške pokazati, mada vi ste teški da ih priznate. Najbolje bi bilo da ne gubite vrijeme niti strpljenje i priznate što se dogodilo. S ovim Merkurom moć je u vašim rukama, veliko samopouzdanje može vas odvesti i u rizične stvari pa pazite i ne dokazujte se nikome.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, vama ovaj Merkur tranzitira kroz jedanaesto i dvanaesto polje pa bi se mogla javiti neka nova ideja ili da neki proizvod plasirate. Pojedini Strijelci mogu sumnjati u iskrenost pojedinih prijatelja dok se neki povlače u samoću i tajni svijet koji vam može dati neke nove uvide.

Vrlo snažne energije utječu na vas pa može biti uspona i padova, dok je jedanaesto polje jako i donosi vam sretne okolnosti i druženja. Ipak ako se pojave neka iskušenja zadržite svoju moralnost i ne ulazite u iskušenja.

JARAC

Dragi Jarci, vama ovaj Merkur tranzitira kroz vaše deseto i jedanaesto polje što se odnosi na karijeru, neovisnost i prijateljstva . Svi Jarci imaju odličan uspjeh u karijeri i bilo bi dobro da neke stvari koje su vezane za karijeru završe dok je Merkur direktan do 14..

Sada vam je intuicija na visokoj razini pa je i poslušajte, posebno kada je jedna osoba u pitanju, prijatelj ili poslovni partner. Više se odmarajte bez obzira na to što se osjećate jakim.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, vama Merkur tranzitira kroz deveto i deseto polje što je vezano za karijeru koja je sada dosta jaka i kada Merkur krene retrogradno, onda možete osjećati nervozu zbunjenost i frustracije pa se ne preporučuje da iz takvog stanja donosite neke odluke.

Ipak, ako vam se nudi neka laka zarada ne upuštajte se u takve poslovne poduhvate. Mnogi Vodenjaci, koji su studenti ili posluju sa strancima mogu imati uspjeha. Moguće je nadograđivanje nekog znanja ili da naučite neku novu vještinu.

RIBE

Drage Ribe, ovaj tranzit Merkura je u vašem osmom i devetom polju gdje će potencirati putovanja i transformacije. Ako ste napravili neku grešku sada je ispravite uz pomoć jake intuicije. Slobodno se oslonite na nju.

Uslijed jačine vaše osme kuće vi se bacate u duboke samospoznaje pa možete razriješiti neke stvari iz prošlosti. Ovaj Merkur izbacuje sve stvari gurnute ispod tepiha. Samo da razriješite prošlost i vi se možete osjećati preporođeno.

Sretno u svemu!

Željka Knežević

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *