Merkur u Ribama do 04. travnja 2021.


Zbogom pameti!

Foto: pixabay.com

Ovdje nema mjesta razumu i logici, samo fantaziji i mašti, glava je u oblacima. I snovi će biti živi i znakoviti, bez prevelike mogućnosti interpretacije. Moramo se fokusirati na intuiciju i ono što osjećamo, a razum poslati na odmor.

Planet misli, mišljenja, analize, logike, zdravog razuma, intelekta ušao je u znak koji sve to nije. Ribe su znak umjetnosti, duhovnosti, inspiracije, snova i sanjarenja, mašte, fantazije, iluzije, kreativnosti i transcendencije.

Merkur je u Ribama u svojoj najgoroj poziciji, u izgonu i padu, jer kako jedan racionalni um može funkcionirati u imaginarnom i bajkovitom svijetu.

Ovdje nema mjesta razumu i logici, samo fantaziji i mašti, glava je u oblacima. I snovi će biti živi i znakoviti, bez prevelike mogućnosti interpretacije. Moramo se fokusirati na intuiciju i ono što osjećamo, a razum poslati na odmor.

Ovo je period kada su mogući mnogi nesporazumi, pogotovo u komunikaciji. Nemogućnost da se verbalno i intelektualno izrazimo, a ono što uspijemo riječima ili pismom izraziti, drugi će krivo shvatiti i protumačiti.

Merkur u Ribama zapravo se bolje izražava kroz jezik simbola, slika i metafora. Budući da većina pisane komunikacije ide putem interneta, ovo je zapravo spas za Merkur u Ribama. Jer elektronička komunikacija prepuna je smajlića, gifova, simbola i slika. Ako pokušavate nekom nešto reći i objasniti radije pošaljite smajlić ili zalijepite sliku, nego da objašnjavate slovima.

Da stvar bude dodatno zamršenija, tranzit Merkura kroz Ribe pratit će nepovoljni aspekti, prvo kvadrat s Marsom, a zatim, krajem ožujka/marta, konjunkcija s Neptunom. Loš aspekt Merkura i Marsa, pridonijet će nesporazumima iz kojih nastaju svađe, prigovaranja, zanovijetanja, nervoza, nemir, iritiranost.

Također će donijeti jaku kritičnost, propale planove, loše ugovore, pogodbe i dogovore, neuspješna kraća putovanja, zastoje u prometu i prometne nezgode.

Konjunkcija s Neptunom ne donosi ništa bolje, prisutne su laži, zavaravanja i samozavaravanja, zamagljen pogled, zbunjenost, krive prosudbe, preosjetljivost, nekontrolirane emocije, tuga i  depresija.

Venera je izvlačila ono najbolje od Riba, a Merkur pak izvlači ono najgore. U tom smislu najbolji način za nositi se prolaskom Merkura kroz Ribe je da taj zaronimo u vlastiti svijet imaginacije, kreativnosti, umjetnosti, spiritualnosti.

Ne pokušavamo previše interakciju s drugima, pogotovo ne pokušavamo nešto racionalno objašnjavati, nadmudrivati se i razlagati svoje stavove. Najbolja interakcija s drugima ostvaruje se u umjetničkim i duhovnim grupama i radionicama – slikanje, ples, glazba, kazalište, grupne meditacije i molitve i sl.

Prolaskom Merkura kroz Ribe najviše su pogođene same Ribe, zatim Blizanci, Djevice i Strijelci (i oni koji imaju naglašeni neki od tih znakova), a najbolje će proći Bikovi, Rakovi, Škorpioni i Jarci (i oni koji imaju naglašeni neki od tih znakova).

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *