Foto: pixabay.com

Očekujemo od sebe ono što ni u prirodi nije tako. Erupcije vulkana, potresi, požari, sudari svjetova, kiše meteora. Sve se to događa oko nas pa zašto ne bi i u nama? Djelujemo prije nego razmislimo. Energije se sudaraju. Svaki sukob ovih dana vodi u razrješenje.

Merkur u Raku ide ka kvadratu na Mars. U neprešućenim borbama koje vodiš sam sa sobom, uvijek gubiš, zato vrišti. Ponekad je dobro imati eksploziju u sebi, unutar jednog svemira, postojanja, odnosa.

Ponekad je potrebno minirati tlo, da bi otkrio da postoji još nešto unutar toga. Ponekad pomakneš granice, barijere, srušiš strahove.

Ponekad napraviš više mjesta i za sebe i za svakoga tko je u tebi. Mi sami sebi uvijek namećemo obavezu da budemo smireni. Linearni. Nepogrešivi. Da vibriramo u skladu. Da se sklapamo u savršenosti.

Očekujemo od sebe ono što ni u prirodi nije tako. Erupcije vulkana, potresi, požari, sudari svjetova, kiše meteora …

Sve se to događa oko nas pa zašto ne bi i u nama? U tome rasteš. Pomičeš svoje granice. U tome izazivaš samog sebe. Nepromišljene reakcije ovih dana su moguće.

Sukobi. Povrijeđenosti. Carski rezovi. Prijevremena trudnoća. Spontani pobačaji. Sukobljena stanja svijesti. Ozljede. Porezotine. Požari. Eksplozije.

Djelujemo prije nego razmislimo. Ofenzivno i napadački. Energije se sudaraju. Seksualna strast buja. Želje prelaze mogućnosti.

Energija je dobra da se istroši. Vrištanjem. Plakanjem. Vježbanjem, ali oprezno. Jer, eto, baš sad trzamo. Vratove. Živote. Emocije. Dispozitor je sam Mars u Raku.

Svaki sukob ovih dana vodi u razrješenje. U emociju. U osjećaj pripadnosti. U svoje mjesto.

Daje prostora da se otvoriš. Da konačno izgovoriš. Da smiriš. Da se pojasniš. Izjasniš. Da si konačno dozvoliš sebe. Da osjećaš.

Da budeš ono što odavno trebao si.

Sanja Paraminski