Foto: pixabay.com

Najbitnija poruka koju nam šalje ovaj Merkur je opreznost u načinu komunikacije. Ovo se posebno odnosi na kardinalne znakove, a to su: Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Postoje znakovi koji će biti podržani od strane ovog Merkura u Raku te im donosi sreću da raščiste svoje emotivne i ljubavne odnose. Riječ je o Škorpionu i Ribama, dok Bikovi i Djevice mogu računati na jako dobre poslovne prilike.

Merkur boravi u znaku Raka, od 28. svibnja/maja do 5. kolovoza/avgusta 2020. godine. Merkur je planeta koja govori o riječima i načinu komunikacije, a kada se nađe u najemotivnijem znaku Zodijaka, tada nastaje “problem”.

Merkur se odnosi na sve ono što je racionalno i što analiziramo, gdje koristimo logiku i gdje nam je potreban razum. A sada s druge strane imamo Raka, znak koji je potpuno obojen emocijama, koji često mijenja svoje raspoloženje ovisno od toga kako se osjeća.

Kad imamo ovakav spoj racionalnosti i emotivnosti, onda dolazi do mogućnosti da se jave problemi. No, kako riješiti problem, odnosno kako se sada možemo nositi s ovim trenutnim utjecajem na nebu?

Astrologija je tu da nam pruži uvid i tumačenje trenutnih okolnosti. Najbitnija poruka koju nam šalje ovaj Merkur je opreznost u načinu komunikacije. Ovo se posebno odnosi na kardinalne znakove, a to su: Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci.

Spomenuti znakovi će imati ogromnu potrebu da komuniciraju da bi raščistili svoju prošlost, pretresli sadašnjost i projektirali budućnost. Komunikacija će teći direktno “od srca”, što zapravo znači da će razgovarati i pričati onako kako se u danom trenutku osjećaju.

Neće sada biti mjesta racionalnosti i diplomaciji pa da ne bi povrijedili druge ljude, naročito one koji su nam dragi, jako je važno da vodimo računa na koji način komuniciramo. Pazite kako se i riječima sukobljavate, ako vam je uopće potrebno ući u verbalni sukob.

Obratite i pažnju na odnose unutar obitelji, jer Rak je znak koji se odnosi na obitelj i na naš privatni život. Tako nam sada Merkur daje pravac kuda će sada ići naše misli i riječi, kakve ćemo priče pričati.

Bitno je napomenuti da će Merkur biti retrogradan od 18. lipnja/juna do 12. srpnja/jula pa u tom periodu je jako bitno ne potpisivati nikakve ugovore, ne vršiti novčane transakcije, te ne započinjati emotivnu vezu. Općenito u tom vremenu nemojte donositi nikakve važne životne odluke.

Postoje znakovi koji će biti podržani od strane ovog Merkura u Raku te im donosi sreću da raščiste svoje emotivne i ljubavne odnose. Riječ je o Škorpionu i Ribama, dok Bikovi i Djevice mogu računati na jako dobre poslovne prilike.

Ovim utjecajem aktivira se naš četvrti energetski centar, koji ukazuje na našu ogromnu potrebu da volimo i da budemo voljeni. Dok je Merkur u ovom znaku, jako je važno da iskažemo svoje emocije, da progovorimo o onome o čemu šutimo i da budemo spremni čuti emociju suprotne strane.

Otvorite i očistite u ovim danima svoju dušu i svoje srce, jer samo na taj način možemo na istinski način voljeti i biti voljeni!

Nena Janković/astroportal.in