Foto: pixabay.com

U prvim danima direktnog Merkura shvatit ćete što je zapravo bio uzrok problema koji su nastali u periodu retrogradnog kretanja. Uskoro ćete pronaći način kako da iskoristite stečeno znanje i polako se približite uspjehu. Sada postajete spremniji da donesete važne odluke, uspostavite bolju komunikaciju i uspješnije poteze.

 

Ako ste se u prethodnom periodu osjećali mentalno iscrpljeno, planovi se nisu ostvarili onako kako ste mislili ili su se u vašem životu pojavile nove prepreke, to znači da vas je okupirao retrogradni Merkur.

Merkur je 10. ožujka/marta krenuo direktno i donosi nam mnoga olakšanja, naročito u polju komunikacije. Potrebno je nekoliko dana kako bi se sve u našoj orbiti reguliralo i dovelo u red, ali uskoro će frustracije i zbunjenost nestati.

Mekur se tri tjedna kretao unazad, a sada kada je krenuo direktnim putem, očekuje nas kolektivno buđenje iz nerealnih snova, loših ambicija i negativnosti.

Postajemo svjesniji svojih postupaka i već u prvim danima osjećamo blago rasterećenje kada se određene stvari krenu same od sebe razrješavati.

Ipak, neće sve biti idealno, jer Merkur postepeno kreće naprijed i moguće je da će određeni znakovi, naročito zemljani (Djevica, Bik i Jarac) i dalje osjećati Merkurov negativan utjecaj, ali to će svakako biti manje izraženo nego kada je planet retrogradan.

Zapravo, sada je pravi trenutak da iskoristite sve što ste naučili u periodu retrogradnog Merkura. Iako je retrogradni Merkur mračan i donosi nevolje, njegov utjecaj ima i značaj, jer počinjemo lakše uviđati vlastite greške.

U prvim danima direktnog Merkura shvatit ćete što je zapravo bio uzrok problema koji su nastali u periodu retrogradnog kretanja.

Uskoro ćete pronaći način kako da iskoristite stečeno znanje i polako se približite uspjehu.

Sada postajete spremniji da donesete važne odluke, uspostavite bolju komunikaciju i uspješnije poteze.

Period direktnog Merkura je kao vid popravnog testa na kojem možete ispraviti mnoge zadatke koje ste pogrešno riješili na prvom testu.

Pokušajte – vrijedit će!

lovesensa