Foto: pixabay.com

Kada dobije poticaj koji donosi Merkur, Bik postaje sila s kojom treba računati jer materijalizira sve velike, korisne i praktične ideje. Dakle, ovaj prijelaz bit će vezan za praktičnost i utilitaristički život.

Merkur se također naziva “brzim glasnikom” jer je prevrtljiv, brz (retrogradno se kreće oko četiri puta godišnje) i utječe na umove i komunikacijske sposobnosti ljudi.

Kod Merkura je to često situacija u kojoj dolazi do prekida u komunikaciji ili dolazi do nerazumijevanja, što ovisi o njegovoj fazi.

Sada je ušao u sazviježđe Bika, koji je zemljani znak. Bik je stabilan, utemeljen i praktičan.

Kada dobije poticaj koji donosi Merkur, Bik postaje sila s kojom treba računati jer materijalizira sve velike, korisne i praktične ideje. Dakle, ovaj prijelaz bit će vezan za praktičnost i utilitaristički život.

Međutim, na drugom mjestu su mašta i umjetnički zanos. Tamo gdje je maštoviti znak poput Raka poput umjetničkog ateljea, Bik simbolizira proizvodnju, isprobavajući testirane i isprobane metode svakodnevne upotrebe.

Stabilnost i praktičnost dolaze s tom cijenom. Sanjarenje i misli koje ne služe nikakvoj neposrednoj svrsi neće dobiti važnost, zahvaljujući Merkurovoj tranziciji.

Implikacije

Prijelaz Merkura u Bika, 6. svibnja, donosi stabilan i zdrav razum. Bik je poprilično materijalistički znak i sav je apsorbiran u proizvodnju profita, a Merkur ne samo da pogoršava ovaj učinak, već pomaže i pojedincima u znaku Bika da to postignu, kroz bolje misaone procese i bolju artikulaciju tijekom komunikacije.

Bik možda nije inventivan, ali je jedan od najboljih znakova koji minimiziraju: on daje goli minimum kako bi postigao najbolje rezultate. Bik je tvrdoglav i gotovo da nema fleksibilnosti.

Tijekom ovog prijelaza Merkura, mogli bismo se naći u tvrdokornim stavovima protiv stvari koje nas inače ne bi mogle uznemiriti, piše Conscious reminder.

U isto vrijeme, tu je i velika prednost kada je riječ o Biku: to je također jedan od najfokusiranijih znakova i rijetko se koleba kada je u pitanju poduzimanje akcije. Drama i trač će vam se gaditi tijekom ove tranzicije ako ste rođeni u ovom znaku.

Kada je retrogradan

Merkur ima tri do četiri retrogradne faze svake godine, zahvaljujući kratkom ciklusu rotacije. Merkur bi u pravilu učinio da Bik ima uspjeha novcem, ali u retrogradnom stanju, Merkur može uzrokovati financijske nezgode.

To se događa zbog prekinutih komunikacija i nesporazuma koji su uzrokovani retrogradnim kretanjem. Dakle, najbolje je ne potpisivati ​​ugovore tijekom retrogradnog Merkura.

Ako ste rođeni u vrijeme kada Merkur boravi u Biku

U današnjem svijetu, važno je biti diplomatičan, a pojedinci rođeni u ovom znaku mogli bi biti zatvorenog uma zbog toga što su tvrdoglavi. Ključ je uvijek koristiti komunikaciju i artikulaciju kao svoje oružje prilikom stvaranja prvog dojma.

Čim se ta prepona preskoči, Bik može izraziti svoje briljantne, praktične i korisne ideje. Međutim, Bik mora uvijek imati na umu da je promjena jedina stvar koja je trajna u ovom svijetu.

Iako je zagovaranje vaših načela vrlo nužno, prihvaćanje promjena i pokušaj slušanja drugih perspektiva također je vrlo važno u današnjoj globaliziranoj ekonomiji.

 

Osobine ljudi rođenih za vrijeme boravka Merkura u Biku

  • Fokus
  • Posvećenost
  • Smislenost
  • Praktičnost
  • Snaga
  • Promišljenost
  • Tvrdoglavost
  • Oprez
  • Smirenost

Razmišljajte o Merkuru kao o prijatelju koji vas posjećuje i koristite njegovu prirodu kako bi unaprijedili svoje ciljeve. To može uzrokovati problem u vašoj općoj rutini, ali vam pomaže da rastete.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić