Merkur i njegovi aspekti do 10.06.21.


Očekujte da će se sada stvari zakomplicirati !

Foto: pixabay.com

Merkur se približava egzaktnom kvadratu sa Neptunom iz Riba, koji će biti u nedjelju, 23. svibnja/maja. Očekujte da će se sada stvari zakomplicirati pa imajte strpljenja i razumijevanja. Ne očekujte previše i ne ljutite se na druge. Pokušajte sagledati stvari iz više perspektiva i budite razumni.

Ako se pitate, zar je Merkur već krenuo retrogradno – nije još. Ali mu Neptun sada muti razum. Merkur se približava egzaktnom kvadratu sa Neptunom iz Riba, koji će biti u nedjelju, 23. svibnja/maja.

No s obzirom da prije svog retrogradnog hoda Merkur usporava, taj kvadrat će se osjetiti skoro dva tjedna pa zato oboružajmo se strpljenjem.

Merkur u Blizancima je u svom domicilnom znaku, ovdje se osjeća u punoj snazi, znatiželjan je, inteligentan, nemiran, sve ga zanima, ali na ničemu ne može dugo ostaviti fokus.

Svako malo mijenja mišljenje, svako malo mijenja zanimanje, poput malog djeteta sa poremećajem pažnje.

Sve mora biti kratko i brzo, jer već sljedećeg trenutka nešto drugo mu zaokupi pažnju. Merkur predstavlja komunikaciju, pa tako ovih dana sve je u riječima, pisanim i izgovorenim.

Sve je puno dopisivanja, dogovaranja, druženja, kratkih putovanja, obavljanja poslova, ali onda mu ovdje Neptun razmrsi poslove.

Neptun je u Ribama i njegov fokus je na duhovnosti i na nevidljivim stvarima, ako je riječ o višoj sferi. No u onoj nižoj sferi, Neptun u Ribama predstavlja obmane, muljanja, neiskrenost, nerazumijevanje, zamagljivanje stvari.

I sada imamo dvije planete u sukobu jedna s drugom. Merkur bi sve brzo i jasno, ali Neptun mu to ne dozvoljava pa riječi sve nekako vise u zraku.

Tu su i obećavanja za koja ćemo kasnije saznati da nisu imala pokrića, uljepšane riječi, lažne priče, nemogućnost viđenja stvari u realnom obliku.

U razdoblju od sada pa do kretanja Merkura unazad, 29. svibnja/maja, još ćemo i pokušavati nešto napraviti, no moguća su kašnjenja i zavrzlame pa nam neće biti jasno zašto se to zbiva.

A kada Merkur krene retrogradno pa se vrati unazad, vrlo vjerojatno ćemo otkriti stvari za koje sada niste mogli znati.

Kako se obraniti od sve ove konfuzne energije? Imajte na umu da ovo sada razdoblje nije dobro za započinjanje velikih projekata, potpisivanja ničega dugoročno.

Očekujte da će se sada stvari zakomplicirati pa imajte strpljenja i razumijevanja.

Ne donosite u ovom periodu ishitrene odluke, već se radije malo povucite u tišinu.

Provodite dane radije slušajući glazbu, gledajući filmove.

Pobjegnite u svijet mašte čitajući knjigu, sanjarite, meditirate, pa ćete time umanjiti sadašnji negativan utjecaj.

Ne očekujte previše i ne ljutite se na druge. Pokušajte sagledati stvari iz više perspektiva i budite razumni.

Drugi ljudi možda neće dobro razumjeti ono što im želite prenijeti, jer konfuznosti u komunikaciji bit će česte.

Ana Mandić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *