Merkur, glasnik bogova…


Kreće retrogradno od 30.01.: Prognoza za sve znakove (na 3 najviše utječe!)

Foto: pixabay.com

Kako će Merkur ostati sve do 15.03. u Vodenjaku, a od 21.02. kreće direktno, možemo očekivati velike transformacije na društvenom i osobnom planu. Stižu nam neočekivane promjene i borba za slobodu, ali i generalno Merkurove retrogradne drame, kvarovi, greške u komunikaciji, kašnjenja, gubitci stvari i nezgode. Savjet je da usporite, manje i temeljitije radite te završavajte ranije započete poslove i obaveze.

Mnoge osobe su već upoznate s retrogradnim Merkurom, jer kod pojedinaca napravi pravu pometnju i kaos, dok druge osobe dobiju ponovnu šansu da isprave neke greške ili dopune nedostatke. Generalno gledano sve ovisi kroz koji znak je retrogradan i koje planete aspektira. Sada možemo očekivati mnoge drame, kvarove, greške u komunikaciji, nezgode.

Kako je Merkur simbol komunikacije, putovanja, tehnologije, intelekta i još mnogih stvari, možemo očekivati pogrešne komunikacije, kašnjenja, kako u pošti tako i na aerodromima, gubitak ključeva, prtljaga, dokumenata itd.

Pazite što pričate, koga zovete, kakvu poštu šaljete ili što kupujete, najbolje da odgodite kupovinu i usporite, manje radite i završavate neke od ranije započete poslove i obaveze.

Kako će Merkur ostati sve do 15.03. u Vodenjaku, a od 21.02. kreće direktno, onda možemo očekivati velike transformacije na društvenom i osobnom planu. Neočekivane promjene, borba za slobodu i oslobađanje, dok se velika inteligencija ispoljava kroz duhovitost.

Retrogradni Merkur najviše utječe na tri znaka Zodijaka!

BIK

Velike pometnje se mogu događati na polju karijere u smislu kašnjenja, propuštenih rokova, dogovora, komunikacije s autoritetima i nadređenima.

Ne preporučuje se da donosite nagle odluke i prekidate posao i suradnju, već dobro razmislite o svojim idejama i projektima dodajte što nedostaje. Budite oprezni, jer svaki uloženi trud se isplati. Povratite svoje samopouzdanje.

LAV

Kod vas je bio pun Mjesec koji je pokrenuo emocije pa tu retrogradni Merkur može nastaviti rasprave i turbulenciju u ljubavi. Moguće da problemi iz prošlosti postanu aktivna tema. Kontrolirajte negativne emocije i pokušajte uspostaviti kompromis.

Najbolje je da slušate partnera dok priča i razriješite problem i nesuglasice razgovorom. Ništa ne odlažite za poslije.

STRIJELAC

Vi strogo trebate voditi računa kada pričate i što pričate. Neka komunikacija može emotivno utjecati na vas. Vaša nepromišljenost i brzopletost je vaš najveći neprijatelj.

Greške i konflikti u komunikaciji su sada naglašeni pa dobro razmislite prije nego nešto izgovorite. Potrebno je da se primirite i opustite pa će komunikacija biti bolja.

Što mogu očekivati ostali znakovi Zodijaka?

OVAN

Kako strpljenje nije vaša osobina, sada je prijeko potrebna, posebno ako radite u timu. Nije vrijeme da budete otvoreni kada pričate s drugim osobama, jer možete biti grubi i povrjeđivati ljude.

Pažljivije se postavite i razmislite prije nego nešto izgovorite.

BLIZANCI

Vama ova retrogradnost Merkura može donijeti pravu pometnju. Budite otvorenog uma tijekom komunikacije, koje mogu biti pogrešne i pune dogme.

Gledajte širu sliku i razmotrite sve opcije. Izbjegnite pretpostavke, sačekajte da sve dođe na svoje mjesto.

RAK

Od vas će mnogo tražiti retrogradni Merkur kada su tuđe i vaše duboke emocije u pitanju. Mnogi Rakovi će raditi na starim nekim ranama pa ih sada mogu definitivno transformirati i krenuti nekim ljepšim i boljim putem.

Moguće je da sudjelujete i u tuđem problemu i bolu koji nosi u duši.

DJEVICA

Vaš vladar Merkur može za vrijeme retrogradnosti da vam donese neke frustracije. Planiranja budućnosti mogu naići na prepreke ili kašnjenja.

Najbolje je da budete fleksibilni i strpljivi, jer vi to možete. Raspored zakazanih termina može biti pomaknut pa ostavite neki prostor za drugi termin.

VAGA

Problemi, kašnjenja i kreativne ideje mogu biti odgođene. Komunikacija s djecom i nekim slobodnim aktivnostima i partnerom u ljubavi može biti potaknuta prošlošću.

Dolaze na preispitivanje sve stvari koje su bile ranije aktivne. Ljubav iz prošlosti može kucati na vaša vrata, dok se novi partneri ne preporučuju.

ŠKORPION

Odličan period da se isprave nesuglasice iz prošlosti kada je obitelj u pitanju ili dugogodišnji prijatelji pa i osobe koje vi volite. Duboka unutrašnja preispitivanja mogu dosezati do djetinjstva i isplivati na površinu.

Nije vrijeme da potiskujete prošlost i da se borite s emocijama, vrijeme je da razgovarate s osobama kojim vjerujete i koje volite.

JARAC

Vas okupiraju misli o vlastitom novcu pa dobro razmislite je li vrijeme da trošite neumjereno. Ništa ne kupujte preko interneta, jer možete biti prevareni ili previše nesmotreno potrošiti.

Moguće je da dobijete ono što niste kupili niti ste očekivali. Pazite na bankovne račune i sve druge financijske transakcije.

VODENJAK

Kako je retrogradnost u vašem znaku vi možete sve shvaćati osobno. Mnogo novih ideja vam se roji u glavi. Zbunjenost i mnoge nejasnoće mogu se javiti u ovim danima.

Opustite se i odmorite pa onda možete vidjeti i sagledati gdje ste i što trebate dalje raditi. Završite stvari iz prošlosti da bi krenuli iz početka.

RIBE

Vama se retrogradni Merkur događa u polju duhovnosti pa možete vidjeti dokle ste stigli na tom polju. Ne iscrpljujte se mislima i nekim nelagodnim stvarima da bi istražili svoj moral.

Pojedine Ribe će sagledavati na kojoj su točki prosvjetljenja. Kada Merkur krene direktno vi točno znate kojim putem ići i što hoćete dalje pokrenuti.

Sretno u svemu!

Željka Knežević

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *