Od 14. veljače do 31. ožujka Mars će se kretati znakom Bika. Mars je planet volje, energije, djelovanja, akcije, a kad se nađe u ovako realnom i praktičnom znaku usmjerit će nas prema stvarima, osobama, okolnostima za koje procijenimo da su vrijedni naše pažnje i truda.

Sada možemo prepoznati vrijednost u onome što nas okružuje. Investirati svoje vrijeme i energiju u ostvarenje željenih ciljeva.

No polako. Nema sporijeg, ali i upornijeg Marsa od ovog. Prezire žurbu, nagle promjene, neočekivane situacije. Najviše od svega voli igrati na sigurno. Oni koji su navikli na brzinu, u ovom bi se razdoblju mogli osjećati malo frustrirano jer će imati osjećaj da se sve odvija sporije od očekivanog. Zapamtite – on je spor, ali dostižan!

Čuvamo ono što posjedujemo, nekad i do razine sebičnosti. Ovo je samo moje. Ne diraj to.

Mnogo je tu odlučnosti, tvrdoglavosti, strpljivosti, ustrajnosti, ali i teškoća u prilagođavanju. Nefleksibilnost može otežati suradnju i stvoriti napetiju atmosferu u odnosima.

Bit će ovako ili nikako – poručuje ovaj Mars i ne odustaje, pa makar se ta tvrdoglavost okrenula protiv njega.

U idućih šest tjedana očekujte značajnije promjene na financijskom planu. Štednja, povećanje zarade, investiranje, kupovina, prodaja – sve je to iznimno naglašeno. Neki bi se mogli susresti i s prolaznim financijskim teškoćama ili osjećati strah od gubitka sigurnosti.

 

Što više energije, strpljenja i dosljednosti uložite u ostvarenje svojih ambicija, velike su šanse da ćete uspjeti.

Osim toga, u prilici smo osvijestiti osjećaj osobne vrijednosti. Koji su naši talenti, u čemu smo dobri, ako ne i izvrsni, koje vještine znanje, iskustvo posjedujemo? Što više djelujemo iz tog unutarnjeg kapitala, lakše ćemo ostvarivati zamišljeno.

Ovaj Mars može naglasiti libido i senzualnost. Traži dodire, maženje, ‘tjelesan je’. Miris voljene osobe, njezina/njegova koža pod našim prstima, budi jake nagone. U ljubavnim odnosima može biti više posesivnosti i ljubomore. Može doći do svađa oko novca. U pozitivnom smislu pravo je vrijeme da prepoznate vrijednost svog odnosa i jačate taj dobar dio vaše intimne priče. U novim počecima, čuvajte se potrebitosti.

Nezrela ljubav kaže: volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: trebam te jer te volim. – Erich Fromm

Želite li naučiti kuhati, sada je pravi trenutak da upišete tečaj i unaprijedite svoje kulinarske vještine. Tijekom njegovog tranzita znakom Bika, hrana i općenito hedonizam mogu biti naglašeni. Više vremena provodimo u kuhinji, na udobnom trosjedu, želimo komfor i ne dopuštamo da nam to itko oduzme.

 

Što se ljutnja više suspreže, to ona jača i može eksplodirati poput bombe. Slično je i s nekim drugim osjećajima ili senzacijama.

Možda ćemo imati veću potrebu za unosom proteina i ugljikohidrata. Tijelu treba više energije. No budite oprezni jer je povećana mogućnost debljanja.

Lijenost nekad dobro dođe, ali ako postane dominantna potreba, bit ćete razdražljivi.

Preporučuje se češći boravak u prirodi, kontakt sa zemljom, biljkama, drvećem, šumom.

Vrat i vratni dio kralješnice, grlo, glasnice, štitnjača mogu biti osjetljiviji.

Ovaj Mars može iscrpiti Lavove, Vodenjake, dijelom i Škorpione, a pogodovat će Bikovima (budu li konstruktivno usmjeravali svoju energiju), Djevicama, Jarcima, Rakovima i Ribama.

Julijana Oremović, julijanaoremovic.com