Mars ide unazad, a mi glavom kroz zid


 4 znaka će biti posebno pogođena! (do 13.11.)

Foto: pixabay.com

Ovo je period kada je naša energija na prilično niskoj razini, a okolnosti će nas forsirati. Mi sami ćemo gurati sebe preko svojih limita – tako da ćemo još dodatno trošiti svoju energiju i ostajati kao iscijeđena krpa. Na sve ovo, Mars će imati seriju teških aspekata sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom pa će svi negativni efekti retrogradnosti biti jako pojačani. Slijedi nam prilično zahtjevna jesen, ali i zima u svim segmentima života i u svim sektorima. Pročitajte prognoze za svoj znak…


Mars je planet akcije, impulsa, bitke i ratnika, planet inicijative, snage i volje, borbe, direktnosti, rada i djelovanja, discipline i nestrpljivosti. Njegova je simbolika rušenje i građenje, strast i želja, energija. Marsovo dnevno vladarstvo je znak Ovna, noćno znak Škorpiona.

U 2020. godini imamo redovan retrogradni ciklus ovog planeta (otprilike na nešto više od dvije godine) koji traje oko dva mjeseca. Počeo je 09. 09. i završava se 13.11. Mars kreće retrogradno s 29. stupnja Ovna i vratit će se do 16. stupnja istog znaka. Iz svoje sjene će izaći početkom siječnja/januara 2021. godine i time u potpunosti završiti retrogradni ciklus.

Naravno da ovaj planet ne ide zaista unazad na nebu, to je samo naša perspektiva gledano sa zemlje. Ali, ovaj efekt “hoda unazad” ispoljava se kroz drugačiju energiju, to jest mi u periodu retrogradnosti Marsa funkcioniramo na drugi način. Priroda Marsa, pogotovo u svom sjedištu i znaku Ovna je “samo naprijed, bez stajanja, bez razmišljanja, ako treba i glavom kroz zid!” Ruše se sve prepreke, količina snage, energije i volje je izuzetna, upornost je nevjerojatna …

Kada je Mars u retrogradnoj fazi, to vam je kao da se vojskovođa koji je do tog trenutka dobivao bitku, mora povući, pobjeći. To djeluje vrlo frustrirajuće i umjesto da se ta energija stiša, ona počinje ključati iznutra.

Svi pozitivni efekti Marsa u Ovnu nestaju i ostaje samo ono negativno – pucanje i bijes, ozbiljni konflikti koji brzo eskaliraju, nestrpljivost i impulzivnost koji se pojačavaju na kvadrat. Lako se gubi kontrola nad sobom, racio odlazi u neki drugi plan i ostaje samo impuls i nestrpljivost koja se ne može obuzdati.

Također, čini nam se da se ništa ne odvija dovoljno brzo niti onako kako smo mi to zamislili pa možemo povlačiti nepromišljene poteze u bilo kojoj životnoj sferi, koji ne samo da će se ubrzo pokazati kao pogrešni, već nam mogu donijeti i ozbiljne probleme, vratiti nas korak unazad.

I fizička i mentalna napetost je prevelika pa dolazi do problema sa spavanjem, s pritiskom, s upalama raznih vrsta, ali i do povreda, porezotina, opekotina. Ovo je period kada je naša energija na prilično niskoj razini, a okolnosti će nas forsirati. Mi sami ćemo gurati sebe preko svojih limita – tako da ćemo još dodatno trošiti svoju energiju i ostajati kao iscijeđena krpa.

Na sve ovo, Mars će imati seriju teških aspekata sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom pa će svi negativni efekti retrogradnosti biti dignuti na kub. Slijedi nam prilično zahtjevna jesen, ali i zima u svim segmentima života i u svim sektorima. Naravno, od vaše osobne natalne karte ovisi u kojem sektoru ćete vi osjetiti efekte retrogradnog Marsa i napetih aspekata koje pravi.

U ovakvim periodima, astrolog vam može samo savjetovati da pokušate kako znate i umijete zadržati svoj mir, da se distancirate od negativnih utjecaja, da izbrojite do deset (ili do sto pedeset, ovisi od slučaja) prije nego što odreagirate. Da racio stavite u prvi plan, a nestrpljivost i impulzivnost obuzdate.

Da se odmarate što više, da čuvate sebe. Da prihvatite da ništa neće ići brzo niti lako. Da koristite svaki trenutak da se opustite ili kroz umjerene fizičke aktivnosti poboljšate cjelokupno stanje svog organizma.

Neki od datuma u kojima će se negativni efekti retrogradnog Marsa najviše osjetiti!

  • 19.09.
  • od 25.09. do o3.10.
  • od 7. do 10.10.
  • 16.10.
  • 06.11.
  • 12.11.

Ako želite okvirno pogledati u kojem ćete životnom segmentu najviše osjetiti efekte retrogradnog Marsa, pročitajte tumačenje za svoj podznak i znak.

Kardinalni znakovi – Ovan, Rak, Vaga i Jarac u ovom će periodu najkompleksnije osjetiti ove efekte.

OVAN

Ne ulazite u sukobe, pogotovo ne u poslovnom i emotivnom segmentu – ovdje pobjednik trenutno ne možete biti, možete ostati samo na gubitku.

Naučite sačekati svoj trenutak, ne srljajte. Kontrolirajte bijes i impulzivnost. Ne rasipajte uzaludno snagu, ne pokrećite nove poslovne projekte.

BIK

Psiha je preopterećena, na snazi su strahovi, nedoumice, unutrašnji sukobi, neizvjesnost po pitanju odluka koje mogu biti značajne za vaš dalji život.

Problemi sa spavanjem. Ako je vaše radno mjesto vezano za zatvorene sisteme – bolnice, tajne službe, institute – možete trpjeti veliki pritisak.

BLIZANCI

Problemi s prijateljima, društvenim životom ali i financijama. Osjećate se onemogućeno da ostvarite svoje ciljeve, planovi i želje idu sporije od očekivanog.

Afere preko društvenih mreža, ali i “napadi” od strane osoba s kojima ste u kontaktu preko istih.

RAK

Obiteljski odnosi su zategnuti do granice pucanja. Teškoće s jednim od roditelja. Međugeneracijski sukobi.

Veliki problemi u poslovnom segmentu, mogući i lošiji odnosi s nadređenima, pritisak obaveza. Emotivna partnerstva funkcioniraju teško, moguća su razdvajanja.

LAV

Shvaćate da neke stvari kod sebe morate promijeniti, ali to teško i sporo ide. Unutrašnji lomovi koji se mogu odraziti i na vaše zdravlje.

Planovi su trenutno neostvarivi i predaleki, nije došao još pravi trenutak za njih. Problemi na fakultetu, u obrazovanju. Promjene u životnoj filozofiji.

DJEVICA

Financijske tjeskobe. Problemi s postojećim kreditima i pozajmicama – također, ne preporučuje vam se da se u ovom periodu iole dodatno zadužujete.

Ako imate djecu – veliki troškovi vezani za njih. Nemogućnost da realizirate svoje planove. Zaljubljivanje u pogrešnu osobu.

VAGA

Problemi u obiteljskom domu, na poslu, u emotivnim partnerstvima. Mogući su prekidi. Vrlo lako može se dogoditi da ćete istovremeno na sva tri fronta voditi bitke.

Neosnovani napadi na vas od strane osoba koje su samo željne svađe. Pokušajte sačuvati svoj unutrašnji mir.

ŠKORPION

Užasan pritisak poslovnih obaveza na vas. Problemi u komunikaciji na radnom mjestu, u okolini i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Vrlo vodite računa o svom zdravlju, pogotovo što je odljev energije neobično velik te imate mogućnosti za povrede.

STRIJELAC

Problemi i teškoće s mlađim članovima obitelji, zabrinutost za djecu i povećanje troškova vezano za njih. Ne riskirajte i ne igrajte se po pitanjima novca, ostat ćete na gubitku.

Povratak osoba iz prošlosti gdje početni moment može biti uzbudljiv, a kasnije će vam sve to vjerojatno prisjesti.

JARAC

Vaša krutost i nemogućnost da se prilagodite novonastalim okolnostima, može dovesti do sukoba u obiteljskom segmentu. Problemi s članom obitelji, jednim od roditelja.

Bračne veze mogu biti prilično uzdrmane. Neophodno je da ublažite svoj stav po mnogim pitanjima.

VODENJAK

U mnogim stvarima srljate pa možete i nadrljati. Oprez u prometu, u komunikaciji s okolinom i najbližom rodbinom jer lako može doći do sukoba.

Vi nemojte biti previše agresivni prema drugima jer svojim nastupom možete izazvati više štete nego koristi.

RIBE

Vrlo oprezno treba baratati financijama. Svaki pogrešan potez može vas prilično skupo koštati. Teškoće u zarađivanju, kašnjenja isplata. Problemi s prijateljima.

Možete doći u nemilost onih na koje najviše računate i od kojih očekujete podršku. Društveni život će se prilično utišati.

stil.kurir

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *