Foto: pixabay.com

Za vrijeme magičnog mladog Mjeseca u Blizancima, možda ćemo se osjećati rastegnutima između dva svijeta.Tamna noć mladog Mjeseca može se činiti beskrajnom, ali svjetlost će se vratiti. Sada možemo shvatiti što smo spremni učiniti kako bismo to ostvarili. Pouzdajte se u svoju unutarnju mudrost!

Mladi Mjesec u Blizancima 22. svibnja/maja vrlo je moćan. Jača zvjezdani portal Plejada i uključuje energiju Venere, Merkura, Neptuna i Saturna. Sve ove kozmičke aktivnosti mogu biti pomalo teške, ali postoji način da to okrenemo u našu korist.

Mladi Mjesec predstavlja početak novog Mjesečevog ciklusa. Vrijeme je da posadimo sjeme, postavimo namjere i razmislimo o onome što želimo stvoriti. Ali to je i vrijeme okretanja prema unutra.

Mislite na Mladi Mjesec kao na sjeme koje je posađeno. Sjeme je programirano određenim kodom, ali postoje tajne, zakopane u tamnom tlu, nesigurnost u ono što će doći.

Mlad Mjesec je zaista Mračni Mjesec, ovo je vrijeme magije, tame – ne tame koja se pojavljuje noću, već tame preobrazbe, nesvjesnosti. Čarolija je sada u čekanju da sjeme proklija. Tako počinje sve stvaranje i Mladi Mjesec je vrijeme za prilagođavanje kreativnim silama.

Za vrijeme mladog Mjeseca u Blizancima, možda ćemo se osjećati razvučenima u dva smjera. Možda ćemo osjećati da naše srce želi ići jednim putem, a um želi ići drugim. Ili jednostavno možemo osjetiti osjećaj zbunjenosti, gubitka ili čak beznađe. Tamna noć mladog mjeseca može se činiti beskrajnom, ali svjetlost će se uvijek vraćati.

Blizanci također predstavljaju povezanost sa zemljom i nebom.

Kako živimo povezani s fizičkom stvarnošću koju vidimo i duhovnom stvarnošću koju osjećamo?

Retrogradni Saturn aktivan je i u ovom Mjesecu i daje određenu uzemljenu energiju. Podržava nas u postavljanju ciljeva i razmišljanju o stvarima na praktičniji i metodičniji način. Saturn želi da iskoristimo svoje moći stvaranja za vrijeme ovog mladog Mjeseca kako bismo donijeli mudre odluke koje će izdržati test vremena.

Saturn nas poziva da budemo realni u vezi onog što se događa u našem životu. Želi da razmišljamo o dugoročnim planovima i da se pripremimo za njih najbolje što možemo.

Koje korake i radnje možete poduzeti za vrijeme ovog mladog Mjeseca koji će podržavati i njegovati vašu budućnost i kuda želite krenuti?

Dok Saturn daje praktičnost i uzemljenost, mi također imamo snažnu vodenu i zračnu energiju koja dolazi od Merkura, Venere i Neptuna.

Merkur i retrogradna Venera će biti na istom stupnju zodijaka – na 20. stupnju Blizanaca, za vrijeme ovog mladog Mjeseca. Ovaj kozmički dvojac udružuje se u prekrasan par, ali se također poravnavaju s Neptunom.

Neptun je planet duhovnosti i snova, ali i iluzija. Neptun može obojiti našu stvarnost, omogućujući nam da vidimo nove potencijale, ali i maglovitost. Uz prisutnost retrogradne Venere i Neptuna, možda ćemo se osjećati malo zbunjeno.

Ova energija može pojačati taj osjećaj razvlačenja u dva smjera ili stvoriti osjećaj nepovezanosti između našeg srca i uma. Da biste se snašli u ovoj energiji, uronite u mjesto vlastitog unutarnjeg znanja.

Trenutno u svemiru imamo toliko energije koja nas podržava da zaronimo u dubinu i vjerujemo procesu koji se odvija oko nas. Umjesto da se izgubimo u neodlučnosti, od nas se traži da pričekamo i vjerujemo da ćemo se voditi prema ispravnim odgovorima.

Pravi odgovori su uvijek tu i ako imamo strpljenja, oslobodit ćemo se magle i pronaći put tamo gdje trebamo biti.

Mladi Mjesec u Blizancima može nam pružiti osjećaj da smo zakopani u tami, ali to samo znači da smo na putu pronalaska novog svjetla. Ovo je moćno vrijeme za rituale, za postavljanje namjera i za razmišljanje o našim dugoročnim planovima.

Iako ne moramo mapirati cijeli svoj život, ove planete zajedno nam sada pomažu da shvatimo što želimo i što smo spremni učiniti kako bismo to ostvarili.

Pouzdajte se u svoju unutarnju mudrost i ako se osjećate zbunjeno, povucite se unutar sebe. Pričekajte dok ne dođe do pravog odgovora.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić