Designed by Freepik

Od 11.06. Sunce kreira kvadrat s Neptunom. Ovo se događa 2 puta u godini, a ovog puta između dvije pomrčine i mnoštvo retrogradnih utjecaja. U ovom periodu je važno vjerovati svojoj intuiciji. Ako nešto osjetite da nije kako treba, vjerujte da vas intuicija na nešto upozorava. Dajte svojoj duši priliku da govori i pitajte je što joj treba. Posvetite se njenom čišćenju i njegovanju.

Od 11. lipnja/juna Sunce kreira kvadrat s Neptunom na 90. stupnju – planetom iluzija, snova i pojačane intuicije. Kvadrat Sunca i Neptuna događa se dva puta u godini, a ovoga puta dogodit će se između dvije pomrčine i mnoštvo retrogradnih utjecaja.

Energija Neptuna je “vodena”, nježna i kreativna. Pomaže nam da probudimo racionalno u sebi i da snove postepeno pretvaramo u realnost.

Neptun nas potiče da promatramo život drugačijim očima, odnosno kroz šesto čulo. Podsjeća nas da je u životu važno i ono što nije jasno vidljivo, a itekako utječe na našu karmu i sudbinu.

Ovaj planet simbol je visoke svijesti i bezuvjetne ljubav. Donosi nam predivnu energiju i podsjeća nas da je od našeg tijela i izgleda mnogo važnije jesmo li ostavili čist i uredan prostor u svojoj duši.

Neptun nam pokazuje da je vrijeme jedna velika iluzija i da ne postoji pravi trenutak da nešto započnete ili završite, već reagirate odmah, onako kako vas vodi intuicija.

Ova sanjalačka energija idealna je za intuitivne aktivnosti, kreativan posao, istraživanje dubina svijesti. Ovo će naročito pozitivno utjecati na karijeru kroz logične i praktične odluke.

Dok nas Neptun pokriva velom snova, oduprijet ćemo se jednoj toksičnoj navici, a to je osuđivanje.

Sada moramo biti u stanju uzeti u obzir opipljivo, a to postaje teško kada je energija Neptuna snažna.

Odložite donošenje konkretnih odluka i presuda, jer uz prisutnost Neptuna ne otkrivaju se sve jasne informacije.

Energija Neptuna ponekad je poput hodanja kroz mrak. Morate polako koračati, morate se kretati oprezno, jer ako to ne učinite, možete izgubiti put.

Uz sve retrogradne faze i energije pomrčine, u ovom periodu je važno vjerovati svojoj intuiciji. Ako nešto osjetite da nije kako treba, vjerujte da vas intuicija na nešto upozorava.

Neptunova energija također može izazvati želju za bijegom od stvarnosti i isključenjem iz ove zemaljske dimenzije. Sve u svemu, iskoristite energiju ovog perioda da proširite svoju intuiciju, da radite na kreativnim projektima i da dosegnete istinsku ljubav.

Provedite vrijeme meditirajući i povezujući se sa svojim duhom. Dajte svojoj duši priliku da govori i pitajte je što joj treba. Posvetite se njenom čišćenju i njegovanju.

Ova energija osjećat će se do kraja lipnja/juna i neće se ponoviti sve do 9. prosinca/decembra 2020. godine.

Evo kratkog rituala koji možete obaviti dok traje energija Neptuna:

Dok se tuširate, ponovite sljedeću mantru – “Čistim se tako da se mogu osjećati lagano, mirno i lako.” Nastavite ponavljati ovu mantru dok čistite svoje tijelo.

Dok ispirete, zamislite kako sva negativna energija klizi s vas.

Još jednom stanite pod vodu, zatvorite oči i zamislite vodu kao zlatno bijelu svjetlost koja prelazi po cijelom tijelu.

Vidite bijelu svjetlost u svojim mislima i udahnite tri puta duboko prije nego što otvorite oči.

lovesensa.rs