Foto: pixabay.com

Ovo je moment kada će širom svijeta rasti nezadovoljstva, čija se kulminacija očekuje, a kao glavna posljedica vidi se slom određenih financijskih sistema, urušavanje postulata vrijednosti i slično. Valja napomenuti i da se efekti pomrčine iskazuju do šest mjeseci od iste, te da navedeni događaji sada otpočinju i mogu se protezati sve do svibnja/maja i lipnja/juna 2022. godine. Povoljan aspekt ove lunarne eklipse s tranzitnim Plutonom u Jarcu daje nadu da se nakon drame stvari moraju iz korijena promijeniti i otpočeti neki novi, kvalitetniji ciklusi. Da bi se do toga došlo, najprije se mora do temelja sravniti sve dotrajalo.

Mjesec je u drugoj dekadi Bika, znaka u kojem ćemo sutra, 19.11., u jutarnjim satima imati lunarnu eklipsu iliti pomrčinu Mjeseca. Svaka eklipsa predstavlja jednu vrstu završetka ciklusa, presjeka, kraja, okončanja jedne faze i smrt iste. Eklipse predstavljaju doslovno “gašenje svjetla” pa samim tim nisu vjesnik dobrih stvari, bar na užem planu.

Međutim, kada stvari pokušamo sagledati iz jedne šire prizme, onda shvatimo da ništa nije počelo bez da se nešto drugo okončalo. U tom smislu stvari treba promatrati i ići ka rješenjima, umjesto vršiti konstantno lamentiranje nad problemom.

Sam Mjesec u znaku Bika predstavlja najvećeg hedonistu zodijaka! S ovim Mjesecom u tranzitu uvijek sebi damo oduška! Potrošimo i pojedemo više, pretjerivanja u zadovoljstvima svih vrsta su ono što je glavna odlika ovog Mjeseca. Savjet za ovaj Mjesec u Biku je da se ipak pokušamo suzdržati od prekomjernih troškova i loših navika u prehrani, jer bi one mogle imati dalekosežne posljedice po naš život.

Na zdravstvenom planu pun Mjesec uvijek kumulira značajnu količinu energije koja mora izaći, a kako je ovaj Mesec u opoziciji s Marsom i Merkurom u Škorpionu, mogu se očekivati problemi s urogenitalnim traktom, upalni procesi i slično.

Porast broja srčanih udara i problema neurološkog tipa, također su slika navedenog aspekta. Pokušajmo korigirati način prehrane i umiriti um, kako bi negativne posljedice bile što manje. Problemi u prometu i tragedije uslijed nepažnje i divljačkog ponašanja su izvjesne pa i tu važi veliko upozorenje! Ako ne morate, danas i sutra ne krećite na duži put, a ako već morate imajte na umu da se sada svako precjenjivanje mogućnosti skupo plaća!

Ovo je moment kada će širom svijeta rasti nezadovoljstva, čija se kulminacija očekuje, a kao glavna posljedica vidi se slom određenih financijskih sistema, urušavanje postulata vrijednosti i slično. Valja napomenuti i da se efekti eklipsi iskazuju do šest mjeseci od iste, te da navedeni događaji sada otpočinju i mogu se protezati sve do svibnja/maja i lipnja/juna 2022. godine.

Povoljan aspekt ove lunarne eklipse s tranzitnim Plutonom u Jarcu daje nadu da se nakon drame stvari moraju iz korijena promijeniti i otpočeti neki novi, kvalitetniji ciklusi. Da bi se do toga došlo, najprije se mora do temelja sravniti sve dotrajalo. Ovo važi kako za globalna zbivanja tako i naš osobni plan. Ne možemo dobiti drugačije ishode ako konstantno forsiramo iste obrasce ponašanja. U tom smislu, razmislimo… Gdje to kontinuirano griješimo i što to “ostavljamo za sutra”? E, pa baš to je sada došlo na red i sada je to čuveno “sutra”!

Ovo je odličan moment da iz korijena promijenimo pristup prehrani, budući da je eklipsa u znaku Bika, te da prestanemo raditi sve ono što nam život skraćuje. Ovo je dobar moment da razmislimo u kojem poslovno financijskom smjeru želimo ići, da sve resurse mobiliziramo ka jednom cilju, ne rasipajući energiju usput.

Ako želimo financijsko poboljšanje, sada je trenutak da sagledamo svoj učinak i srežemo nepotrebne troškove koji se potkradaju. Promjene posla su također opcija, ali s istim ne treba žuriti. Plan prije svega! Mnogi će ovih dana biti u prilici da dobiju podršku nekih osoba od autoriteta, a istu bi valjalo da zadrže za sebe i uši jako uskog kruga ljudi. Djelujte bez pompe, rezultati neće izostati!

U momentu eklipse su Sunce i Mjesec u kvadratu s Jupiterom u Vodenjaku, što govori o pravnim bitkama koje kreću, problemima sistemske prirode i sukobima oko poštovanja prava. Zloupotrebe će dostići vrhunac, ali se i razotkriti.

Na emotivnom planu je ovo trenutak da sve resurse mobiliziramo u pravcu promjena, budući da nas aktualna stanja ne zadovoljavaju. Mnogi odnosi temeljeni na trpljenju i onom čuvenom “moram zbog sigurnosti…” će biti sravnjeni sa zemljom i otkriti svoje itekako “nesigurno” lice! Ljubav se ne mora! Shvatite to!

Venera u Jarcu je u momentu eklipse u sekstilu s Marsom iz Škorpiona i trigonu s Uranom u Biku, što daje zamah odnosima koji se dogode baš kada je sve drugo bilo važnije, te se “niotkuda” pojave i postanu sve!

Kada gledamo utjecaj eklipse po znakovima, on će najjači biti na rođene u trećoj dekadi Bika, Škorpiona, Vodenjaka, Lava kao i na one koji tu imaju ascendent (podznak), Mjesec ili kakav drugi osobni planet.

Po znakovima to izgleda ovako:

OVAN – Vrijeme je za reformu financija i okretanje novog lista u poslu. Neke obrasce ponašanja koji su vas vodili u problem morate mijenjati. Dobar moment za podršku žena i partnera u poslu.

BIK – Vrijeme preobražaja u partnerskim odnosima. Mnogi će prekinuti brakove ili veze koje su izgubile smisao u korist novih.

BLIZANCI – Riješit ćete se nekih davnih strahova i neprijatelja. Dosta toga izlazi na vidjelo!

RAK – Vaši planovi će se ozbiljno mijenjati, posebno u sferi emocija. Niste ni svjesni što ćete dobiti novim pristupom koji dolazi, bez mnogo muke. Neke nove priče i nova prijateljstva smjenjuju ono što vam je predstavljalo teret.

LAV – Morat ćete postaviti ukućane na adekvatna mjesta. Poslovna situacija nije dobra pa okrećete novi list! Moguć prekid radnog odnosa.

DJEVICA – Vaša uvjerenja će doživjeti transformacije, koje su neophodne kako bi ste se otvorili i prestali da budete “samo tu kad treba”.

VAGA – Neke dugove morate vratiti ili iste potražiti. Podrška koju čekate može izostati pa se potrudite da potražite alternativu na vrijeme.

ŠKORPION – Vrijeme presjeka s partnerstvima koja ne vode ničemu. Mogućnost raskida, razvoda, ali i konačnog svjetla na kraju tunela!

STRIJELAC – Morate povesti računa o svom zdravlju i lišiti se navika koje vas truju.

JARAC – Ovo je moment u kojem je sve što volite na ispitu! Donosite odluke koje imaju za cilj veće zadovoljstvo životom u cjelini!

VODENJAK– Mogućnost preseljenja i promjena vezanih za neke nekretnine. Osjetljivost jednog od roditelja.

RIBE – Dobar je trenutak da s nekom papirologijom konačno izađete na kraj, promijenite auto i postavite neke ljude iz okruženja na adekvatna mjesta.

Gdje vam ova eklipsa natalno padne, u koje polje horoskopa, tu očekujte velike promjene u narednih šest mjeseci. Ujedno je to polje kom treba posvetiti posebnu pažnju i učiniti sve da se ono očisti od dotrajalih ideja, pogrešnih ljudi i pristupa.

Sretno!

Jovana Milekić