Foto: pixabay.com

Još od 24.11. 2018. godine, Neptun u direktnom hodu je ušao u znak Riba, ali ovaj misteriozan spoj utječe na našu sudbinu i budućnost sve do 2025. godine, pišeLovesensa.

Neptun u znaku Riba nas konstantno podsjeća koliko još aktivnosti treba poduzeti na poslu i po pitanju ljubavnog života. On je naš vjetar u leđa, naša podrška i putokaz koji otkriva da možemo puno više od naših trenutnih planova i ambicija. Zvijezde otkrivaju da za sada nema razloga za strah od budućnosti. Međutim, ovaj aspekt će najviše utjecati na želje našeg srca i romantičnu stranu života.

Ponekad ćemo osjećati da smo nemoćni pred velikim udarima sudbine i ljubavnim iskušenjima, da su naši snovi nedostižni i da nas u nekom kutku svijeta naša srodna duša čeka u tišini, a mi ne znamo pronaći put do njenog srca.

Međutim, ako želite uspostaviti savršenu harmoniju između snova i realnosti, važno je da otvorite srce i vidite koje sve mogućnosti vam svaki novi dan donosi. U narednih 6 godina imat ćete šansu da se ostvarite u ljubavi, upoznat ćete puno novih prijatelja, krug poznanika se širi, ali morate preispitati svoje želje, mane i potrebe.

Razmislite, da li prevelikim očekivanjima odbijate ljubav od sebe? Zato vas Neptun u Ribama uči da srušite granice, probate novo i otpustite strahove. Tako će se nove ljubavi pojavljivati, a kada se srce napokon umiri i očisti od negativnih emocija, ona prava istinska ljubav pronaći će put do vas.

Neptun će mnogima donijeti i razočaranja, jer uspješno razbija iluzije u romantičnim odnosima. Ako ste već duže u vezi koja se lomi, pa uzdiže, slabi, pa jača, vrijeme je da razmislite o svojim i partnerovim osjećajima. Mnogi će shvatiti da već duže vrijeme lažu sebe i tješe se riječima – Sve će biti u redu!

Međutim, u ovom periodu donose se konačne odluke, bolne i velike promjene, a ta bol kasnije će prerasti u olakšanje, a zatim u ljubav prema sebi i radost. Mnogi koji su godinama bili u toksičnoj ljubavi ovoga puta zaista odlučuju napusti začarani krug iluzije i počnu život iz početka.

Mnogi parovi će doživjeti i razočaranja poput odustajanja od zajedničkih planova i nevjeru, ali nekad nam Neptun pokaže istinu na teži način. Ipak, kasnije shvatimo da je ova planeta bila naše svjetlo spasa.

Ali, ako je ljubav s partnerom čista i iskrena, ovaj period postaje magičan i čini da veza postane snažnija, ljepša i jedinstvena.

Neptun iskrenim ljubavima donosi dobru komunikaciju koja će ukloniti sve blokade i pomoći da idete naprijed. Uspostavit ćete jedan stabilan i iskren odnos koji neće biti neka bajka, već će biti realan i unikatan, pravi balans između snova i stvarnosti.

Izvor: Lovesensa