Kako je Mars na početku Škorpiona, tako će se Merkur susresti s njime već u srijedu, 10.11., kada će ova dva planeta napraviti konjunkciju. Zato smirite tenzije, smanjite agresiju, jer problem će ovdje, osim grubih riječi, činiti  i Saturn koji će raditi kvadrat na Mars i Merkur. Ovakvo stanje će se rastegnuti skoro tijekom cijelog tjedna pa bi se mogle dogoditi i situacije poput onih kada je Merkur retrogradan – kvarovi sustava, prepreke u prometu, problemi s administracijom pa će se frustracije samo nakupljati u nama, no ne očajavate. Čim se planeti maknu od Saturna, kreće veliko oslobađanje. Zato ove dane se radije povucite i radite na sebi, a sljedeći tjedan sačekajte za neke konkretne akcije.

Nakon prošlotjednih šokova, što pozitivnih, što negativnih, ovog tjedna nas očekuje nešto smirenija energija, no neće biti baš lako. Merkur je ušao u znak Škorpiona i tu ostaje do 25. studenog, a Venera je ušla u znak Jarca gdje ostaje još dosta dugo, sve do 06. ožujka 2022. godine.

Merkur se u Škorpionu pridružuje Suncu i Marsu u ovom znaku, zbog čega naša promišljanja i način komunikacije poprimaju duboke sfere. Više nas ne zanimaju izbjegavanje sukoba i zaglađivanje odnosa po svaku cijenu, kao što je to bio slučaj dok je Merkur boravio u Vagi.

Sada nas zanima čista, gola istina i surova stvarnost, potpuno onakva kakva ona doista jest, bez uljepšavanja, kao i suočavanje s najdubljim i najcrnjim mislima i strahovima.

Merkur će nas ovdje stavljati u situacije dubokih razgovora, ponekad čak i onih bolnih, no to nas samo podsjeća da imamo još puno toga za učiniti na sebi.

Kako je Mars na početku Škorpiona, tako će se Merkur susresti s njime već u srijedu, 10. studenog, kada će ova dva planeta napraviti konjunkciju. Zato tada smirite tenzije, smanjite agresiju, zastanite malo, jer problem će ovdje, osim grubih riječi, činiti  i Saturn koji će raditi kvadrat na Mars i Merkur.

Vaše početničke želje, a ponekad i “napadi”, sada će naletjeti na zid pa bi vam se mogle javiti velike frustracije zbog nemogućnosti jasnog i slobodnog izražavanja – i kroz riječi i kroz djela. Stoga je najbolje ovaj tjedan okrenuti se sebi samima.

Promotrite što je to što vas boli, što je to što ste osvijestili unutar sebe te radite na prihvaćanju stvarnosti, ali i svojih granica.

Neke stvari su jednostavno takve kakve jesu i njihovim prihvaćanjem riješili smo već pola problema.

Ovakvo stanje će se rastegnuti skoro tijekom cijelog tjedna pa bi se mogle dogoditi i situacije poput onih kada je Merkur retrogradan – kvarovi sustava i automobila, prepreke u prometu, problemi s administracijom pa će se frustracije samo nakupljati u nama, no ne očajavate.

Čim se planeti maknu od Saturna, kreće veliko oslobađanje. Zato ove dane se radije povucite i radite na sebi, a sljedeći tjedan sačekajte za neke konkretne akcije.

Već kraj ovog tjedna donosi nam malo olakšanje, jer će u subotu, 13. studenog/novembra, Merkur se odmaknuti od Saturna i napraviti opoziciju s Uranom, što nam može donijeti neka nova saznanja, nove vijesti, ideje i poruke, te će se polako energija frustracije s početka tjedna oslobađati pa ćemo prodisati.

Kako će za vikend Mjesec boraviti u Ribama, a Neptun raditi trigon na Sunce, umjesto da se uvučete u ulogu žrtve, radije se posvetite umjetnosti, kulturi, ljepoti i duhovnosti, te pronađite mir i zadovoljstvo u nečemu što vas veseli.

Ana Mandić