Foto: pixabay.com

Merkur još do kraja tjedna boravi u znaku Vage, te radi trigon s Jupiterom i kvadrat s Plutonom pa iskoristite još ovaj tjedan za razgovore i dogovore. U srijedu, 03.11., Mjesec ulazi u znak Škorpiona, a dan kasnije spojit će se sa Suncem. Ovaj mladi Mjesec bit će, za neke, pomalo šokantan, jer radit će opoziciju s Uranom. U petak Merkur ulazi u znak Škorpiona, Venera u znak Jarca, a u subotu, 06. 11., Venera i Merkur će formirati sekstil, što će donijeti sklad između želja i riječi pa ćemo lako moći iskomunicirati što želimo.

U ponedjeljak još većinu dana Mjesec je boravio u znak Djevice, što je bila dobra prilika za čišćenje, organiziranje i planiranje, a predvečer je prešao u znak Vage.

S obzirom na to da je u subotu Mars ušao u znak Škorpiona i tamo se pridružio Suncu, sada će se stvari malo više zahuktavati pa će se to odraziti i na odnose. Mars u Škorpionu je utjelovljenje strasti tako da će želja za nekim samo još više porasti.

No ovaj Mars često ode u ekstreme pa se nemojte čuditi ako se nađete u situacijama poput “moram to ili njega/nju imati po svaku cijenu”. Mars u Škorpionu, ako nešto naumi teško da će odustati od svog plana, jer koliko god mu to teško bilo i koliko god vremena mu za to trebalo, on će polako, uporno, stihijski i fokusirano raditi na svom cilju.

Merkur još do kraja tjedna boravi u znaku Vage, te radi trigon s Jupiterom i kvadrat s Plutonom pa iskoristite još ovaj tjedan za razgovore i dogovore, koji bi se mogli postići na uljudan i lijep način. Merkur ovdje teži harmoniji, šarmu i prije svega balansu, no kad uđe u Škorpiona, već u petak, 05. studenog, sve će poprimiti malo tamniju notu.

U srijedu predvečer, 03. studenog, Mjesec ulazi u znak Škorpiona, a dan kasnije spojit će se sa Suncem. Ovaj mladi Mjesec bit će, za neke, pomalo šokantan, jer radit će opoziciju s Uranom. Stoga, moguća su iznenađenja u unutarnjem, ali i vanjskom svijetu.

Unutar nas, doba Škorpiona je vrijeme kad otkidamo slojeve sebe kako bismo se transformirali u bolju verziju nas samih. Pritom moramo otpustiti staru “kožu” i sve ono što smo prošli do sada, a kako bismo mogli stvoriti uvijete za neke nove prilike.

Mlad Mjesec je upravo jedna od tih prilika. S obzirom na to da radi opoziciju s Uranom, možete očekivati neke nove vijesti, ideje, događaje, prilike, ali i pad nekih starih odnosa odnosno situacija koje očito nisu urodile plodom pa se sada pokušava na neki drugi način doći do cilja.

Koliko god promjene nekada znaju biti zastrašujuće, one su u neku ruku dobre, jer nas stavljaju u drugačiji položaj i daju nam mogućnosti za novi rast. Stoga, od sredine tjedna budite spremni na dobre ali i loše šokove i znajte da je sve to igra prirode kako bi nas potakla da ne stagniramo.

U petak Merkur ulazi u znak Škorpiona i ostaje ovdje do 24. studenog, a Venera u znak Jarca u kojem ostaje sve do 06. ožujka 2022. godine, jer će se kretati retrogradno.

Ovaj prijelaz planeta govori nam da je vrijeme da se uozbiljimo i da nema više mjesta glumi, pretvaranju, izbjegavanju sukoba, bježanju i shvaćanju stvari olako. Vrijeme je da realnost sagledamo takvu kakva jest, da zavolimo i tamniju stranu nas samih, ali i drugih.

U subotu, 6. studenog, Venera i Merkur će formirati sekstil, što će donijeti sklad između želja i riječi pa ćemo lako moći iskomunicirati što želimo. Zato je vikend odličan period za odnose koji su tek započeli kako bi ozbiljnije porazgovarali u kojem smjeru ide njihova veza. Tako da nam vikend, nakon mogućih prijašnjih šokova, donosi neku ugodniju atmosferu.

Ana Mandić