Foto: pixabay.com
Prosinac započinje direktnim kretanjem Neptuna te potpunom pomrčinom Sunca u vrijeme mladog Mjeseca u znaku Strijelca. Donosi i rijedak kozmički događaj retrogradne Venere. Venera se kreće retrogradno tek svakih 18-ak mjeseci pa kad se to događa, skloni smo snažno osjetiti njezine učinke. 28. prosinca, najveći planet našeg Sunčevog sustava, Jupiter, ulazi u Ribe gdje će ostati veći dio sljedeće godine, dajući ton nekima od tema koje ćemo vjerojatno doživjeti.

01. prosinca – Neptun kreće direktno

Planet Neptun kreće direktno, njegova energija se pojačava i mi smo u mogućnosti s većom lakoćom dodirnuti njegove valove. Sve što nismo mogli dokučiti i spoznati, sada nam se otkriva.

Neptun je planet duhovnosti i bezuvjetne ljubavi, a energetski se smatra višom oktavom Venere. Možda ćemo čak moći vidjeti kakvu je priču Neptunova retrogradnost utkala u naše živote.

04. prosinca – Pomrčina Sunca za vrijeme mladog Mjeseca

Pomrčina Sunca u vrijeme mladog Mjeseca u Strijelcu je poseban je događaj i to je vrlo snažan trenutak u godini. Donosi moćnu, hrabru i oslobađajuću energiju pa budite svjesni vlastitog energetskog polja i svakako odvojite vrijeme za odmor. Pomrčine Sunca ponekad mogu oslabiti našu energiju, stoga budite strpljivi i nježni prema sebi i prema drugima tijekom tog vremena.

Sada možemo vidjeti kulminaciju naših nagrada ili osjetiti da smo stigli na novi početak u našim životima. Nešto bi nam također moglo biti otkriveno pod ovom pomrčinom, možemo dobiti uvide u sve ono što nas čeka u narednih šest mjeseci i to će nam pomoći da napravimo posljednji korak u ovom novom poglavlju. Energija pomrčine može trajati više od mjesec dana, stoga budite strpljivi sa svime što se događa i posvetite se svojim ciljevima.

11. prosinca – Venera u konjunkciji s Plutonom

Venera u poravnanju s Plutonom će postaviti pozornicu za nadolazeće energije retrogradne Venere. Razlog tome je to što će Venera biti blizu Plutona dok se retrogradno kreće kroz znak Jarca. Venera i Pluton zajedno mogu stvoriti dinamiku moći kada su u pitanju ljubav i novac.

Zajedno, njihova energija može privući obilje i pomoći nam da se osjećamo osnaženim odlukama koje donosi srce. Venera i Pluton također mogu stvoriti borbu za moć ili skrenuti našu pozornost na to gdje ne stojimo u svojoj punoj moći.

12. prosinca –  Brojčani kod 1212

Dvanaesti dan dvanaestog mjeseca daje nam numerološki kod 1212. Ovaj moćni brojčani kod označava kretanje u više dimenzije. 1212 simbolizira naš duhovni rast i buđenje, a također može značiti promjenu. 1212 predstavlja poziv na buđenje više svijesti kako biste mogli aktivirati svoju kristalnu energiju, proširiti svoju svijest i iskoristiti duboke uvide duše i samoiscjeljenje.

Također otvara Vrata božanske svjetlosti i energije koja vodi prema Solsticiju 12-21! Sada postoji nevjerojatna prilika da se uzdignete, probudite na novu razinu i proširite svjetlo srca kako biste se mogli ugoditi i utjeloviti najvišu istinu svog svjetla.

I sljedećih tjedan dana dok smo pod ovim energetskim utjecajem možete koristiti ovu energiju da oslobodite i očistite sve što vas sputava. Brojčani kod 1212 otključava nevjerojatno moćnu energiju, stoga se uključite i iskoristite dan u svoju korist.

13. prosinca – Merkur ulazi u Jarca, Mars u znak Strijelca

Merkur ulazi u znak Jarca, a Mars ulazi u znak Strijelca. Zbog utjecaja Saturna bit ćemo skloni osamljivanju i tišini te istraživanju vlastitog sebstva, dok s druge strane Mars u Strijelcu pokreće potrebu za avanturom. Ovu energiju najviše će osjetiti Strijelci i Jarci.

19. prosinca – Pun Mjesec u Blizancima

Posljednji pun Mjesec u godini pada u zračni znak Blizanaca i očekuje se 19.12. u 05:37. Ovaj Pun Mjesec nosi blagu energiju i može se osjećati kao blago olakšanje nakon jakih energija pomrčine koje smo upravo iskusili. Ovaj pun Mjesec također može donijeti više informacija na površinu. Također, mogući su problemi u komunikaciji.

Chiron koji se od srpnja kretao retrogradno sada kreće direktno i donosi energiju isceljenja. Na ovaj dan i Venera kreće u svoj retrogradni hod. Venera vlada našim odnosima, ne samo s drugima, već i s novcem i većim svijetom oko nas.

Ako postoje problemi u određenom odnosu, retrogradna Venera može ih dovesti do vrhunca, prisiljavajući nas da se s njima pozabavimo jednom zauvijek.

Također možemo primijetiti obrasce kada su u pitanju naši stavovi o novcu i ljubavi. Moguć je i povratak bivših ljubavi. Znajte da je sve što sada doživimo samo dio priče, morat ćemo pričekati dok Venera ponovno ne krene direktno u siječnju kako bismo doista vidjeli sliku u cjelini.

21. prosinca – Solsticij

Sunce prelazi iz vatrenog Strijelca u zemljani znak Jarca i počinje zima. Solsticij je osjetljiva točka u godini kada veo postaje tanak i možemo s većom lakoćom doskočiti višim dimenzijama.

Solsticij je također vrijeme kada se vjeruje da energetska mreža planeta dolazi u harmoniju, omogućujući nam da upijemo iscjeljujuće vibracije. Provođenje vremena u prirodi izvrstan je način da tu energiju unesemo u naše biće te da se usredotočimo na sebe i svoj život.

29. prosinca – Jupiter u Ribama

Jupiter se vraća u znak Riba i ulazimo u jedan mirniji period. Kako je Jupiter najveći planet u našem Sunčevom sustavu, možemo se osjećati posebno osjetljivim na ovu promjenu energije.

Jupiter širi sve što dotakne, a Ribe su znak povezan s duhovnošću, višom sviješću i kreativnošću. Ova područja će biti važna za nas ne samo na ovaj dan, već tijekom cijele 2022. Važno je da radimo na sebi i produbljujemo svoj duhovni put.

 Suzana Dulčić