Konjunkcija Venere i Jupitera…


(do 20.02.) – Početak novog ciklusa u odnosima između ljudi

Foto: pixabay.com

Susret Venere i Jupitera donosi iskrenost, užitak, sreću u ljubavi, milost, privlačnost, popularnost, društvenost, harmonične veze s drugim ljudima, dobar život i zadovoljstvo. U prethodnom razdoblju Uran i Saturn su raščistili sve odnose koji nisu valjali, a sad se možemo povezati s pravim ljudima ili upoznati nove ljude, te proširiti krug prijatelja i poznanstava. Venera i Jupiter neće negativno utjecati na niti jedan znak (osim možda malo na Bikove i Škorpione koji bi mogli u svemu ovom pretjerati), a najviše će sreće donijeti Blizancima, Vagama, Ovnovima i Strijelcima.

Nakon što Venera pomalo odmiče od Saturna i Urana, koji su donijeli rušenje loših veza, ali i učvršćivanje veza koje trebaju trajati, lagano se približava Jupiteru.

Jupiter  i Venera se u astrologiji smatraju beneficima (dobrotvorima), planetima koje donose sreću i povoljne okolnosti i događaje. Pa kad se sretnu dva benefika to ne može ništa drugo značiti nego samo dobre stvari.

Susret Venere i Jupitera donosi iskrenost, užitak, sreću u ljubavi, milost, privlačnost, popularnost, društvenost, harmonične veze s drugim ljudima, dobar život i zadovoljstvo, smisao za umjetnosti i kreativnost, sretna i dugotrajna prijateljstva, darivanje i poklone.

Još kad se susret dogodi u slobodnom znaku Vodenjaka, ovo može samo značiti potpuno oslobođenje, kreativnost, originalnost, biti svoj i prihvaćen u tome.

Opraštaju se stvari iz prošlosti, ranije greške i nesporazumi.

Početak je novog ciklusa u odnosima između ljudi, ovaj put u ljubavi, razumijevanju i međusobnoj simpatiji.

U prethodnom razdoblju Uran i Saturn su raščistili sve odnose koji nisu valjali, a sad se možemo povezati s pravim ljudima ili upoznati nove ljude, te proširiti krug prijatelja i poznanstava.

Također se smatra da Venera i Jupiter nose nove ljubavi ili obnavljanje starih, a također i novu, višu stepenicu postojeće veze kao npr. početak zajedničkog života ili zaruke.

S ovim sretnim aspektom dočekat ćemo i Valentinovo, koje je pak nastavak starorimskih Luperkalija koje su se održavale od 13. do 15.02., a svrha im je bila počistiti loše energije koje su se nakupile tijekom godine, te donijeti plodnost i zdravlje.

Venera i Jupiter neće negativno utjecati na niti jedan znak (osim možda malo na Bikove i Škorpione koji bi mogli u svemu ovom pretjerati), a najviše će sreće donijeti Blizancima, Vagama, Ovnovima i Strijelcima kao i onima koji imaju naglašene neke od tih znakova.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *