Foto: pixabay.com

Dobrota mnogo zna i može, a govori samo osmijehom. Planet Jupiter, najveći planet sunčevog sistema i astrološki najveći benefik, u jednom znaku boravi oko godinu dana, a cijeli zodijački krug prijeđe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral.

Jupiter je putnik koji nas tjera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizam i osmijeh, planeta mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumijevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, životinjama, dalekim putevima, velikim uspjesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudac, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije. Jupiter nam daje odgovor na pitanje gdje nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo vjerovati da će sam tranzit donijeti sreću sa neba. Rezultati tranzita ovise o individualnom horoskopu, kao i o aspektima koje prave s našim planetama.

Strijelac predstavlja religiju, filozofiju, visoko obrazovanje, strane zemlje i kulture, putovanja. Strijelac je sinonim za vedrinu, optimizam, promjenjivost, prilagodljivost, fleksibilnost, duhovnost, poštenje , pravednost, direktnost. Strijelac je princip humanosti, miroljubivosti, plemenitosti, slobode, nezavisnosti, druženja, duhovnosti, ali i nestrpljivosti, nedostatka koncentracije, nestalnosti i rasipanja snage na previše planova.

Strijelcem vlada planeta Jupiter pa se isti nakon 12 godina vratio u svoje sjedište, svoj dom, mjesto dobrih namjera, da nas natjera da naučimo nešto novo, da nam daruje spas ili nagradu, pruži šanse, vrati volju za životom i sabere djela prethodnih iskustava, procijeni – pa kome ekspanziju i blagostanje, kome nemir i besciljnost. Jupiter u Strijelcu ističe pravdu i istinu. U Strijelcu će boraviti do 02. 12. 2019. godine.

Ono što ćemo sigurno svi osjetiti, bez obzira na to kojim nam poljem tranzitira, je ogromno rasterećenje u odnosu na 2018. godinu, gdje smo imali energiju Jupitera u Škorpionu. Godina 2018., pod utjecajem  Jupitera u Škorpionu, mogla je biti godina velikog učenja, tko je na pravi način iskoristio energiju “kopanja” po najskrivenijim dijelovima duše, emocija i želja. Mnogi su doživjeli ne tako lijepe stvari, došli do granice nakon koje dolazi drugačije poimanje i života i smrti.

Jupiter u Škorpionu je tunel, Jupiter u Strijelcu svjetlo na kraju istog, zaštita nakon teških trenutaka, spoznaja stvarnosti, cilj, stremljenja, sreća i ispunjenje, nakon prethodnog iskustva komuniciranja sa samim sobom i zavirivanja u nepregledne dubine. Sada imamo priliku da se duhovno čistimo, rušimo granice i ograničenja, osjetimo beskonačnost u sebi i svijetu koji nas okružuje. Pronađite svoju životnu filozofiju i živite je, jer će vam Jupiter širom otvoriti vrata.

Svemu ćemo pristupati sa dozom optimizma, otvorit ćemo se za nova iskustva i s radošću pokušavati proniknuti u smisao života. Ovaj period obilježit će napredak u sferi obrazovanja i učenja, putovanja u cilju dodatne edukacije, novih saznanja i interesa, te za otvaranje i prepoznavanje novih prilika.

Jačat će potreba za učenjem i širenjem znanja, stizat će vijesti iz daljine, a trgovina s inozemstvom, kontakt sa strancima, izdavaštvo i javna djelatnost doživjeti će ekspanziju. Čuvajte se samo da pretjerani optimizam ne prijeđe u svoju suprotnost, te da osjećaj bezbrižnosti i dragocjeno vrijeme ne potrošite na uzaludne stvari. Princip “kako ćemo – lako ćemo” ne može se primijeniti na sve što zamislite postići.

Jupiter u Strijelcu otvorit će veće mogućnosti za putovanjima, probuditi želju da se posjećuju i proučavaju strane zemlje, proširiti poslovanje vezano za izdavaštvo, turizam, podučavanje, inspirirati na stvaranje novih zakonodavnih, religijskih i filozofskih normi. Želja za edukacijom, nadograđivanjem znanja, napredovanje u karijeri, rad na sebi su izvjesni.

Jupiter otvara puteve ka inozemstvu pa će mnogi, baš u idućih godinu dana, odlučiti promijeniti iz korijena svoj životni tok, ne oslanjajući se više na već određene principe. Drugima će se otvoriti mogućnost velikih putovanja, učenja, proširiti horizonti, otvoriti um, promijeniti vidici i vlastita životna filozofija.

Naša životna filozofija će se mijenjati, a pogled biti usmjeren ka širinama, a ne ka svakodnevnoj rutini. Izađite iz zone komfora, dajte glas za velike ideje, jer bez velikih djela nema ni velikih nagrada, ni života dostojnog življenja. Ono što dajemo, to nam se i vraća. Stoga darujmo dobra i velika djela, iskrenost, otvorenost, širinu, dobronamjernost, toleranciju i velikodušnost, a Jupiter u Strijelcu će se beskrajno odužiti.

Pojačat će se odgovornost prema religiji i naše shvaćanje iste, duh zakona, filozofije i svih teorijskih razmišljanja, visoko obrazovanje, istraživanja, duhovni i materijalni prosperitet. Povoljne prilike se pružaju i predstavljaju dobrobit za onoga tko njeguje prave vrijednosti, a upozorenje je da ne pretjerate u trošenju, rasipanju, ekscentričnosti u svemu, nametanju svog mišljenja, drskom, nepokolebljivom i tvrdoglavom ponašanju.

Jupiter u Strijelcu je energija optimizma, entuzijazma, širine i inspiracije da se otvorimo za nova iskustva koja će nam donijeti nova znanja i razumijevanje sebe i okoline. Ovo je pravo vrijeme da se zapitamo kako možemo iskoristiti svoje talente, znanje i potencijale u svrhu poboljšanja kvalitete vlastitog života. Vrijeme je da mijenjamo duboko ukorijenjene loše navike, proširimo granice svoga uma i suštinski riješimo probleme koji nas blokiraju da ostvarimo svoje ciljeve. Ono što je najbitnije je da pronađemo fokus, donesemo odluke i pripremimo tlo na kojem možemo zasaditi sjeme.

Istražujte i razjasnite sebi koje sfere života vam više ne predstavljaju radost i motivaciju, jer je neophodno napraviti promjene koje će vas odvesti u smjeru u kojem nesigurnost ne postoji. Vjerujte, ne gubite vjeru. Obrazujte se i širite svoje znanje, jedino nam znanje nitko ne može uzeti. Radite na sebi. Tragajte za svojom istinom. Otvorite se za avanture. Dijelite s drugima nesebično. Meditirajte, brinite o svom tijelu, fokusirajte se na pozitivno, usredotočite se na ono što je važno, razgovarajte sa sobom, pričajte, pišite, širite um i vjeru, budite produktivni, ne odugovlačite, ne tražite izgovore i zapamtite da su uspješni ljudi uvijek optimisti.

 

Utjecaj Jupitera u Strijelcu na podznake

Podznak Ovan

Ovnovima će ovo biti izuzetno dobar period u kojem će se otvoriti mnoge mogućnosti, posebno kada su u pitanju daleka putovanja ili mogućnost odlaska u inozemstvo radi rada ili učenja.

Optimizam i vjera će vas krasiti, a posebno povoljan period za one koji se bave prevodilaštvom, izdavaštvom, publikacijom, reklamom, koji su studenti ili uče.

Podznak Bik

Povoljan period za velika novčana ulaganja, započinjanje privatnog biznisa, investiranja, podizanje kredita, vraćanje dugova, dobici kroz prodaje nekretnina ili kroz nasljedstva.

Brojne ljubavne afere, koje mogu biti rizične, zato budite na oprezu.

Podznak Blizanci

Mogućnost razvoda onima koji žive u braku koji nije stabilan. Preispitivanje bračnog odnosa i pitanja – jesam li zadovoljan s bračnim partnerom? Je li to osoba sa kojom želim i dalje dijeliti život? Mogućnost upoznavanja druge osobe nekome od partnera, bijeg i spas od bračne monotonije kroz dodatna zadovoljstva.

Oni koji nisu u braku, a nalaze se u dugoj vezi, ovo je dobra prilika da se ozakoni veza i okruni brakom, dok će slobodni imati mogućnost upoznavanja potencijalnog bračnog partnera. Širenje kruga prijatelja, upoznavanje interesantnih osoba kroz različite društvene aktivnosti. Rješavanje sudskih sporova. Dobar period za planiranje drugog djeteta ili sreća kroz drugo dijete.

Podznak Rak

Rakovima će akcent biti na polju zdravlja. Širenje kroničnih bolesti i rješavanje postojećih zdravstvenih problema. Mogućnost proširenja posla, onima koji isto planiraju i bavljenje svakodnevnim životnim i poslovnim prilikama.

Mogućnost promjene posla, posebno onima koji su nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom.

Podznak Lav

Promjene u ljubavnom životu, značajna iskustva na polju partnerstva, upoznavanje interesantne osobe s kojom biste mogli ostvariti lijepu vezu ili planirati brak. Završetak monotonih veza i nestabilnih ljubavnih odnosa.

Sreća kroz djecu ili sportske aktivnosti. Oni koji planiraju potomstvo, ovo je idealna prilika za isto.

Podznak Djevica

Promjena mjesta stanovanja, širenje i preuređivanje obiteljskog doma, kupovina ili izdavanje nekretnina, rast onima koji se bave obiteljskim poslom ili poslom od kuće.

Rješavanje nesuglasica unutar obitelji, promjene raspoloženja, preispitivanje emocija, sreća kroz ženske osobe kao i kroz posao u okviru nekog partnerstva.

Podznak Vaga

Idealan period za učenja, edukativnu nadogradnju, putovanja. Svi koji planiraju završetak studija, rad na doktoratu ili upisivanje nekog tečaja, obuke, bilo kojeg vida edukacije, ovo je pravo vrijeme.

Tranzitni Jupiter kroz natalno treće polje, često donosi i sreću kroz promet (polaganje vozačkog ispita, kupovina novog automobila ili mobilnog telefona), kao i širenje posla trgovcima. Mentalno rasterećenje i pozitivna iskustva kroz putovanja.

Podznak Škorpion

Tranzit Jupitera povoljno će utjecati na vaše financije pa je ovo dobar period za podizanje kredita, nove investicije, planiranje privatnog biznisa ili napredak onima koji se bave poslom vezanim za financije.

Nezaposleni bi mogli dobiti priliku za posao, a oni koji su u radnom odnosu mogućnost promjene položaja ili dodatni posao, samim tim dodatni izvor prihoda.

Podznak Strijelac

Vrijeme uživanja, pozitivnih promjena, društvenih aktivnosti i izlaska iz pasivnog stanja ili povučenosti. Period kada mnoge stvari valja započeti, jer će iste imati priliku trajati ukoliko se dovoljno založite da ostvarite zacrtano.

Energije vam neće faliti, a ni volje, te će mnoge stvari ovisiti isključivo o vama, jer će prilika biti. Pazite da ne pretjerate u uživanjima i da ovaj tranzit ne donese koji kilogram viška. Moguća trudnoća i brak.

Podznak Jarac

Vama dolazi period završetka jednog životnog ciklusa, da biste započeli novi, sretniji i plodonosniji ciklus, puni energije i životne snage. Ovo je period kada ćete iz svog života ukloniti sve ono što vam ne donosi nikakvu korist i što vas usporava.

Završit ćete mnoge odnose, zatvoriti mnoga vrata, suočiti se s vlastitim strahovima i blokadama, preispitivati svoje želje i ciljeve, da biste preporođeni ušli u novi ciklus. Nećete biti mnogo društveno aktivni, odgovarat će vam da provodite vrijeme sami sa sobom. Ovo je idealno vrijeme za spiritualne aktivnosti, ali i za istraživanje dalekih zemalja.

Podznak Vodenjak

Vama Jupiter zahvaća polje sreće pa očekujte dobro raspoloženje, dobre prilike, značajne životne promjene, sreću, blagostanje i optimizam. Konačno ćete uvidjeti da život ima i onu pozitivnu stranu i da ne morate vi baš sve vječno čekati.

Pružit će vam se mogućnost i za veće novčane priljeve, radost kroz prijatelje (upoznavanje novih ljudi, udaje, ženidbe i prinove kod prijatelja) i značajne kontakte koji vam mogu koristiti u budućnosti.

Podznak Ribe

Poboljšanje poslovnih prilika, napredak u karijeri, mogućnost promjene položaja, mogućnost započinjanja dodatnog posla, uvažavanje i pomoć od strane autoriteta i nadređenih.

Ipak, ovo nije vrijeme kada se preporučuju značajne promjene niti donošenje značajnih životnih odluka.

Jovanka Blagojević/astroportal