Foto: pixabay.com

Ova konjunkcija pokreće nas da u sebi samima pronađemo što je to što moramo skloniti od sebe, a što nas ugrožava emotivno i što nam to stvara bol. Bitno je – ne plašite se sebe, svoje sjene, svojih slabosti.

Konjunkcija Jupitera i Plutona vrlo je posebna, što se vidi po pozivu na globalnoj razini da ljudi meditiraju 5. travnja/aprila, kako bismo zajedno kroz meditaciju izliječili i iscijelili i sebe i ljude oko nas i našu zemlju.

Iako postoji socijalna distanca ovog momenta zbog korona virusa, nedjelja, 5. april je dan koji daje mogućnost da se svi povežemo molitvom, meditacijom, vjerom, nadom i prije svega, ljubavlju.

Kada pogledamo Sabijski simbol 24. stupanj Jarca, vidimo sliku “Žena koja ulazi u samostan”, a riječ je o posvećivanju. Pluton je potpuna transformacija od onog najgoreg u ono najbolje, a da bi svatko od nas to potpuno učinio, mora se maksimalno posvetiti sebi i svojoj unutrašnjosti.

Sada nema potrebe da nam strah bude primarna emocija, jer smo se već upoznali s njim (kada je Saturn napravio konjunkciju s Plutonom tijekom siječnja/januara 2020. godine). Jupiter je planeta ekspanzije i nade, a ono što je bitno je Jupiterov utjecaj koji nam donosi nadu da će se stvari rješavati na globalnoj razini.

 

Ovo je sada lijepa vijest za sve one koji rade na sebi, koji svojom vjerom i duhovnošću pokreću ovaj svet da bude bolji, uspješniji i kreativniji. I na svjetskoj razini pokreće se nešto novo, nešto što će nam dati nadu i veru u neku bolju budućnost, koliko god da je to teško u ovim trenutcima.

Posebno se ovo odnosi na zemlje koje su u znaku Jarca, odakle ide poruka i nada. Jedna od tih zemalja je Rusija. Bilo bi zanimljivo pratiti narednih dana i mjeseci što će se to važno događati pod utjecajem Rusije.

Kada smo u pitanju mi sami, ova konjunkcija pokreće nas da u sebi samima pronađemo što je to što moramo skloniti od sebe, a što nas ugrožava emotivno i što nam to stvara bol. Bitno je – ne plašite se sebe, svoje sjene, svojih slabosti.

Samo onda kada priznamo da smo slabi, što je to što nas boli (Pluton), samo tada možemo dati priliku Jupiteru (Bogu) da nas pomiluje, blagoslivlja, otvori nam “vrata” i da nas iscijeli, izliječi, kako bismo mogli naći u sebi ljubav, nadu i vjeru.

Nena Janković/astroportal.in