Foto: pixabay.com

Zabranjeno je ne učiniti sve za sebe samog, biti uplašen od života i od onoga čime te život obavezuje, ne živjeti svaki dan do posljednjeg daha. Zabranjeno je ne tražiti sreću, ne živjeti život s pozitivnim stavom, ne smatrati da uvijek možemo biti bolji.

Tranzitna Venera je na svom putu put kroz znak Bika, kroz prostor postojanih osjećaja, emotivne sigurnosti i stabilnosti u ljubavi. Ovo je Venera koja ima razvijen osjećaj za dodir, uživa u fizičkom kontaktu, privlači je sve što je vidljivo i opipljivo.

Senzualna je, ali na posesivan način i više voli privlačiti, onako damski, nego da bude ta koja će juriti predmet svoje ljubavi. Teško se ova Venera privikava na prostor koji joj nije poznat pa će strateški opipavati teren, prije nego što otkrije sve čari koje ima u sebi, svu lojalnost i pouzdanost koju osjećaju oni koji je imaju za prijatelja ili partnera.

Ova Venera zna što je dar življenja. Ne preživljavanja, ne bivanja, već istinske umjetnosti života. Onima koji je imaju natalno, daje ljubav prema udobnosti, lijepom okruženju, dobroj hrani i materijalnom obilju. Novac im je jako važan, jer omogućava hedonizam u kojem oni uživaju kao malo tko.

Ovo je Venera od koje se uči kako se živi. U lijepom i urednom domu, u umjetnosti i ljepoti, u ljubavi prema cvijeću, drveću, glazbi, mirisima, bojama, uživa u svemu onome što nas okružuje.

Venera u Biku je na svom terenu pa je naglašena čulnost, nježnost, senzualnost, kreativnost i umjetničko izražavanje misli i osjećaja, ali su joj svojstvene ljubomora i posesivnost. Potpuno suprotno od Venere u Ribama, na primjer, ili bilo koje “vodene” Venere, u Biku je ona usmjerena na konkretno, na čulnu i duhovnu povezanost s drugom osobom. Iracionalna ili platonska ljubav ovdje nikako ne dolaze u obzir. Sve što nije konkretno i u čemu se dodirom ne uživa, ova Venera smatra gubljenjem vremena.

Zbog dobrog dostojanstva u ovom znaku, izuzetno cijeni sebe pa je nikada nećete vidjeti s nekim, tek onako, da ne bi bila usamljena. Ona će za sebe reći da voli najviše sebe, a samim tim bira s kim će dijeliti svoje dragocjeno vrijeme. Emocije se pokreću jako sporo pa će ih pratiti glas da su probirljive, ali su njihove emocije snažne i postojane kada ih netko uspije pokrenuti.

Ona nikada ne srlja, ima potrebu za sigurnošću i vrijednošću koju neće pregaziti vrijeme. Iako izuzetno lijepa pa čak i ona koja nije izuzetno, vodi računa o svom fizičkom izgledu, nikada neće pasti na onoga koga privlači samo njena fizička ljepota, jer ona mašta o nekome tko će u njoj probuditi ono najbolje i tko će zavoljeti njenu unutrašnjost.

Ovo je Venera puna ljubavi za cijeli svijet. Umiljata je i obožava dodire, masaže, miris kože pa dosta novca troši na kozmetiku i parfeme. Dobri su kuhari, ali i degustatori hrane i obožavatelji alkohola pa je to jedna od rijetkih stvari u kojoj nemaju kontrolu. Uvijek nasmijana, spremna za čašicu više, glazbu do zore i hranu koja je puna kalorija, istinski uživa u svim blagodatima života i svemu onome što joj pruža osobnu satisfakciju. Zato ćete primijetiti da gotovo uvijek, ovi ljudi, privuku u svoj život baš ono što priželjkuju – voljenu osobu, novac, dobru karijeru.

Za razliku od prethodnog perioda dok je boravila u znaku Ovna, ona je usporena i praktična, ona nam donosi nježnost, emocije koje traju, istinsko uživanje u sadašnjem trenutku. Bit će jača potreba za konkretiziranjem emotivnih odnosa, mirom, odnosima koji obećavaju i osobama koje ispunjavaju sve naše kriterije.

Skromnost zaboravimo, u svim sferama života. Apetit će se povećati, posebno potreba za poslasticama, bit ćemo usmjereni na financijsku dobit, a ni želje nam baš neće biti skromne.

Ovo su lijepi dani za zaljubljivanje, izlaske, opuštenost, hobije, umjetnost i stvaranje, ispunjeni pozitivnim vibracijama. Analizirat ćemo svoje emotivno stanje, emotivne postupke, postojeće potrebe. Ovo je vrijeme intenzivnosti na ljubavnoj razini, jakih fizičkih veza, financijskog napretka i umjetničke energije. Naglo fizičko privlačenje i upoznavanje fizički dopadljivih i stvaralački nadahnutih ljudi.

Upornost ovdje igra bitnu ulogu, jer ćemo dobiti dosta energije i snage da realiziramo ono što smo zamislili. Vrijednosti, novac, privatni biznisi, pod aspektom su dobrih vibracija. Sve što je vezano za materijalno, okupirat će našu pažnju, a posebno će se javiti želja za umnožavanjem postojećeg materijalnog stanja. Imat ćemo potrebu da se uljepšavamo, provodimo vrijeme u prirodi, restoranima, kafićima, budit će se čula, rasplamsavati želje, jačati potreba za hranom, pićem, glazbom, seksom, poklonima, kupovinom…

Oni koji su u dužim vezama analizirat će odnos s partnerom, preispitivati koliko je isti pouzdan i iskren i, vrlo vjerojatno, učiniti taj odnos još boljim i stabilnijim. Slobodni će, pak, imati priliku ostvariti ono što odavno priželjkuju. Nagla fizička privlačenja i upoznavanja na mjestima zabave.

Ljubavne veze, u periodu ovog tranzita, počinju polako, mudro i strpljivo, ali traju kroz vrijeme i opstaju kroz osjećaj sigurnosti i poštovanja. Bit ćemo strpljiviji, usporeniji, ali i zaljubljivati se u sve što nam predstavlja osobno zadovoljstvo – hranu, glazbu, mirise, romantiku, slatkiše, kozmetiku i, generalno, ljubav ispoljavati fizički.

Pred nama su dani kada trebamo ugađati sebi, uživati u svakom momentu i ne razmišljati mnogo o sutrašnjem danu. Ne žurite s emotivnim odlukama. Iskoristite prilike koje vam mogu donijeti financijsku dobit. Bit ćete u situacijama u kojima ćete jasno vidjeti na koga se zaista možete osloniti. Energiju ne rasipajte na ono za što unaprijed osjećate da je nepotrebno.

Venera se pridružuje Uranu, Merkuru i Suncu pa dominacija zemljanog elementa, uz podršku Saturna i Plutona iz znaka Jarca govori: “Ti si moj početak koji me pokrenuo, sveo sam se na tvoju osovinu, sav sam se usijao od tvog prvog obrtaja; lijepo ću se putem polomiti i sjediniti se zauvijek s tobom u kršu i lomu. Nisam lud da baš sada zastanem, da se ohladim i ružno poplavim.”

Dodir Venere s Uranom donio je iznenađenje, šok, nepredvidljive situacije, posebno na polju emocija. Ovaj aspekt donio je i pojačanu napetost, unutrašnju uznemirenost, pobunu duše, rušenje strahova i blokada, potrebu za novim, za promjenama pa su mogući iznenadni prekidi, zbog nemogućnosti da se želje kanaliziraju.

Ovaj aspekt donosi mogućnost zaljubljivanja na prvi pogled u osobu koja iznenada ulazi u vaš život i koja ni po čemu ne zadovoljava vaše zamišljene kriterije. Ovo je priča o prelasku prijateljskog u emotivni odnos. Ovo je prilika da pogledate sebe očima druge osobe, da zablistate i osjetite se najvoljenijim na svijetu, kroz prepoznavanje u trenu, brzo osvajanje, izlazak iz kolotečine, mijenjanje iz korijena i oživljavanje.

Poslije ovog susreta, Venera ide u aspekt sekstila s Neptunom u Ribama, da donese malo sna o idealnoj ljubavi, malo čarolije, maštanja i kreativnosti. Ovo su dani idealni za kreativno stvaranje, ali i uživanje u sitnim zadovoljstvima.

Mars ulazi u znak Raka, što će donijeti previranje emocija, podložnost utjecajima iz najbližeg okruženja, nagle promjene unutar obitelji, te ishitrene reakcije kao rezultat nakupljenog bijesa. Mars će s Venerom biti u aspektu sekstila, što će smiriti situaciju, dati konkretna događanja i stabilizaciju na emotivnom planu. Nježnost ćemo pokazivati otvoreno kroz dodire, poljupce, strast i lijepu energiju.

Ovaj tranzit podržava lakše ispunjenje emotivnih želja i očekivanja na emotivnom planu. Isti je podržan trigonom sa Saturnom i Plutonom u Jarcu pa ljubavne priče dobivaju realne oblike, trajnost, pouzdanost, vjernost i povoljno vrijeme da započnemo zrelu ljubavnu priču sa nekim tko će s nama dijeliti iste vrijednosti, ciljeve i biti nam podrška kroz vrijeme.

Saturn je retrogradan pa je moguće da ćemo obnoviti neku priču iz prošlosti ili dobiti novu šansu za prethodno propuštenu priliku. Oni koji su već u vezi, mogli bi ozbiljno razmišljati o braku.

Ljubav gradite polako i razveseliti nekoga nekim lijepim poklonom. Kontrola će biti pojačana u svim segmentima života, želja za mirom, skladom i sigurnošću, ali će fizička manifestacija života ušetati u naš svijet, donijeti uzbuđenje, radost i malo opravdanog pretjerivanja u smijehu, komadu dobre torte i veselom društvu.

Upravo sad prolazi trenutak u vremenu. Moramo postati taj trenutak!

Jovanka Blagojević/astroportal