Foto: pixabay.com

Ovo je putovanje ljubavi prema sebi i što ga više vježbate, što više volite sebe, to ćete se više osjećati snažnim, zaštićenim i otvorenim za avanturu i mogućnosti koje Svemir donosi. Pravi osjećaj doma je onaj koji izvire iznutra; to je osjećaj koji dolazi iz mira sa samim sobom i to je ono prema čemu će nas voditi sezona Raka 2019. godine.

Kada zatvorite oči, osjećate li se kao kod kuće? Osjećate li mir tamo gdje se nalazite i osjećate li mir zbog toga tko ste? Osjećate li da vas preplavljuje val lakoće kada jednostavno dopustite da budete?

Osjećati se kao kod kuće u sebi jedna je od najmoćnijih stvari koje možemo učiniti. To nam daje osjećaj pripadnosti, sigurnosti, ljubavi i udobnosti, bez obzira što se događa oko nas.

Iako možemo naći utjehu u zidovima od opeke našeg doma, pravi osjećaj doma je onaj koji izvire iznutra; to je osjećaj koji dolazi iz mira sa samim sobom i to je ono prema čemu će nas voditi sezona Raka 2019. godine.

Sezona Raka započela je 21. lipnja/juna, istog dana kao i solsticij. Solsticij donosi promjene godišnjih doba, ali je i dan kada Sunce “miruje” i mi moramo učiniti isto.

I mi moramo pronaći tu mirnoću unutar sebe i promatrati pomak u energiji i kako nas usmjerava kad stignemo do polovice godine.

Solsticij je naš marker za početak nove sezone i posljednju polovicu kalendarske godine. To je vrijeme kada možemo provjeriti sebe i shvatiti idemo li u smjeru u kojem želimo.

Prije nego što možemo krenuti naprijed, sezona Raka će nas voditi na način da se povremeno zaustavimo i uvjerimo da smjer kojim smo se odabrali kretati čini da se osjećamo kao kod kuće.

Odvojite trenutak i razmislite o 5 stvari koje čine da se osjećate kao kod kuće. Što vam pomaže da se vratite u dubine svoje duše i na mjesto utjehe unutar sebe? To mogu biti aktivnosti, određeni prizori ili mirisi, hrana; nema ograničenja u onome što možete odabrati.

Nakon što dobijete svoj popis, učinite vašim prioritetom ugraditi ove stvari u svoj život u ovoj sezoni Raka. Neka bude prioritet pozvati osjećaj udobnosti u vlastitoj koži.

Kada ste kod kuće unutar sebe ili se osjećate ugodno u vlastitoj koži, to vam omogućuje da budete otvoreni i zaštićeni u isto vrijeme, piše Forever conscious. Omogućuje vam da se osjećate zaštićeno kako biste mogli izaći u svijet i postigli sve što možete, ali i istovremeno da budete meki i otvoreni za protok i ljepotu života.

Mnogi od nas tijekom godina uče da osjećaj sigurnosti unutar sebe zahtijeva mnogo zaštite. Iako je to ponekad istinito, to nas također može spriječiti da se otvorimo prema ljubavi, prilikama i putu koji daje svrhu.

Mnogi također uče da je ostati otvoren i davati pravi način za postizanje sigurnosti i udobnosti. Hodanje ovim putem može vas dovesti do toga da se osjećate iscrpljeno i rezultira da preuzimamo energije od drugih. Također može uspostaviti ko-ovisno ponašanje koje može otežati postizanje zdravog odnosa.

Biti otvoren prema drugima i prema svijetu, a opet zaštićen i siguran je putovanje izvan ta dva stanja na mjesto gdje ona postaju jedno te isto.

Ovo je putovanje ljubavi prema sebi i što ga više vježbate, što više volite sebe, to ćete se više osjećati snažnim, zaštićenim i otvorenim za avanturu i mogućnosti koje Svemir donosi.

Vi niste pogreška. Ne zaostajete. Ne radite ništa loše. Vi ste dostojni. Vi ste dostojni ljubavi, ali što je još važnije, vrijedni ste vlastite ljubavi. Zaslužujete to. Zaslužujete to, bez obzira na to što ste učinili ili što osjećate prema sebi, zaslužili ste svoju ljubav.

Iako je sjajno biti u ovom snažnom, otvorenom, ljubavnom stanju, također je važno prepoznati da to nije uvijek moguće.

Život nas uvijek izbacuje iz ravnoteže i donosi nam događaje koji nas izazivaju i provjeravaju koliko smo jaki i otvoreni. Nećemo uvijek biti u pravu i putovanje neće biti uvijek lako, ali ova sezona Raka 2019. donosi podršku.

Sezona Raka je također doba godine kada se Sunce poravnava s fiksnom zvijezdom Siriusom. Vjeruje se da je Sirius prolaz u nebo i viša područja. U stara vremena su ga smatrali našim Duhovnim Suncem, domom bića koja su mudrija, inteligentnija i svjesnija.

Kada je Sunce u poravnanju sa Siriusom, svi smo blagoslovljeni mogućnošću da podignemo našu vibraciju, pristupimo višim područjima i udahnemo višu razinu jedinstva i bezuvjetne ljubavi.

Sezona Raka želi vidjeti kako se vraćamo sebi; želi da radimo na pronalaženju udobnosti i sigurnosti unutar sebe, želi da imamo sigurno mjesto na koje uvijek možemo ići, bez obzira što se događa oko nas ili čak unutar nas.

Vaša mantra koju možete ponavljati ako vam je potrebna:

„Moj dom je mjesto gdje moje srce leži i na ovom sam mjestu jak. Zračim ljubav i to mi omogućuje da budem otvoren i zaštićen. Volim sebe. Osjećam se snažno u sebi. Siguran sam. Ja sam otvoren.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić