Foto: pixabay.com

Intenzivni period ovih eklipsa započeo je prvom pomrčinom Mjeseca, 05.06., a završava 05.07. pomrčinom Mjeseca u Jarcu. Između te dvije imamo i pomrčinu Sunca, u ovu nedjelju, 21.06., na početnom stupnju znaka Raka. Stvari koje će započeti pomrčinom Sunca, kulminirat će 05.07. pomrčinom Mjeseca u Jarcu. Ovaj period, koji traje oko mjesec dana, mogao bi se nazvati period mraka. Zamislite ga kao neko čišćenje gdje s obzirom na veliku količinu retrogradnih planeta. Sada izbija na površinu nakupljena karma i to još ona nastala davnih dana.

Imate li osjećaj kao da tapkate u mraku? Možda ste riješili neke stvari prethodnom pomrčinom Mjeseca, koja se zbila 05.06., međutim sad ne znate kako dalje? Poneki se još muče sa stvarima iz prošlosti koje stalno izbijaju na površinu. Pitate se do kada? Kada će tome kraj?

Intenzivni period ovih eklipsa započeo je prvom pomrčinom Mjeseca, 05.06., a završava 05.07. pomrčinom Mjeseca u Jarcu. Između te dvije imamo i pomrčinu Sunca, u ovu nedjelju, 21. 06., na početnom stupnju znaka Raka.

Ovaj period koji traje oko mjesec dana, mogao bi se nazvati period mraka. Zamislite ga kao neko čišćenje gdje s obzirom na veliku količinu retrogradnih planeta. Sada izbija na površinu nakupljena karma i to još ona nastala davnih dana.

Pospremite zato stan, bacite nevažne stvari koje možda već držite godinama, promijenite nešto u kući, ali i u svojoj glavi također napravite pospremanje. Nakon toga opustite se i skupite snage za nove početke, koje sada možda ne vidite pa ste zbog toga pomalo zbunjeni. I što sada nakon svega raditi? Ne radite ništa, odmorite se.

Mars je na zadnjim stupnjevima Riba, dakle prošao je cijeli zodijak, naučio i napravio sve što je trebao i sada je iscrpljen i više nema snage za borbe nego traži odmor i tišinu. Iako ga Sunce u Blizancima, radeći kvadrat, tjera da nešto učini, on jednostavno ne može. I to je uredu, svima je ponekad potreban odmor.

Mars 28.06. ulazi u znak Ovna i tada, tek pri približavanju zadnje pomrčine Mjeseca će živnuti i razbuktati stare strasti te krenuti u akciju, a do tada malo strpljenja i puno odmora.

Venera polako završava svoj retrogradan hod pa će 25. 06. krenuti naprijed i sada će se konačno moći pomaknuti s mrtve točke i zujanja u krug, a da ništa konkretno nije napravila. Još malo i sve stvari će sjesti na svoje mjesto te će se klupko polako krenuti odmotavati i moći ćemo konačno staviti točku na – i, u nekim odnosima, ali i po pitanju financijskih stvari.

Svom retrogradnom hodu, prije svega, pridružuje se 18.06. i Merkur u znaku Raka, koji će trajati sve do 13.07..

Nemojte tada da vam emocije pomute razum i realno prosuđivanje, ali moguće je da će opet os Rak-Jarac, obitelj i restrikcije završiti na površini pa ako postoje neki neriješeni obiteljski odnosi sada će izaći van.

 

Stvari koje će započeti pomrčinom Sunca na početnom znaku Raka, kulminirat će 05.07. pomrčinom Mjeseca u njegovom opoziciji, znaku Jarca.

Imajte puno strpljenja te ako postoji ljubav i razumijevanje s obje strane, sve se da riješiti i ne brinite, jer nakon toga ipak dolaze lakši dani.

Ana Mandić/astroportal.in