Foto: pixabay.com

Proljetni ekvinocij pomoći će vam da pronađete ravnotežu u svom tijelu i duši. Vraćanje ravnoteže suočit će vas s važnim izborima u životu, a energija proljeća pomoći će vam da izaberete pravi put.

Nova astrološka godina počela je proljetnom ravnodnevnicom 20. ožujka/marta 2020. godine. Sunce će preći kroz ekvator, a mi ćemo doživjeti jednake periode svjetlosti i tame.

Dan proljetne ravnodnevnice savršeno je izbalansiran s 12 sunčevih sati i 12 sati mraka – to nam daje veliki osjećaj stabilnosti.

Ovo je savršeno vrijeme da prizovete i vašu unutrašnju dobrotu i svoje duboke strahove. Proživite ih iznova i iznova sve dok ne pronađete ravnotežu u svojoj duši.

Proljetna ravnodnevnica podmlađuje Zemlju, a to isto možete i vi učiniti svojoj duši. Priznajte da je vaša duša napravljena od čiste svjetlosti i da ima moć da proguta sve tamne sjene.

Shvatite da je duboka ljubav na dnu vaše duše veća od svih vaših briga. Da biste znali svoje pravo JA, morate pogledati unutra. Pretražite svoju dušu i budite ljubazni prema sebi.

Trenutci tame pomažu duši da raste. Dolazite u dodir s nepoznatim i naučit ćete jedinstvene stvari o sebi.

Bit ćete u kontaktu sa svojim strahovima i savladat ćete ih jedan po jedan. I nada i strah postoje u vama.

Morate početi sa stvaranjem nečega što će pokazati vaše talente. To bi moglo biti nešto malo poput preuređenja sobe ili veliko kao pokretanje novog poslovnog projekta. Otpustite sve što vas sputava i počnite SADA živjeti svoju pravu prirodu i svrhu.

Trenutna situacija može se pokazati dobrom po pitanju duhovnog rasta. Pomaže vam da osjetite zahvalnost i naučite cijeniti sitne stvari u životu koje donose sreću. Materijalno sada gubi na značaju, a duša se počinje puniti najsvjetlijim duhovnim ljepotama.

Proljetni ekvinocij pomoći će vam da pronađete ravnotežu u svom tijelu i duši. Vraćanje ravnoteže suočit će vas s važnim izborima u životu, a energija proljeća pomoći će vam da izaberete pravi put.

Dajte sebi vremena. Shvatit ćete da radost i bol idu ruku pod ruku. Ispunit ćete svoje snove novom energijom ove proljetne ravnodnevnice jer ćete konačno shvatiti što je to što zaista želite.

Budite otvoreni za znakove koje vam Univerzum šalje, učite od svog okruženja i prigrlite svoje pravo JA!

lovesensa.rs