Foto: pixabay.com

U ovom periodu možemo osjetiti kako energija promjene raste. Ulazimo i vrijeme regeneracije i transformacije. Škorpion je simbol dubinskih promjena i znak je koji predstavlja transformaciju i metamorfozu, ali ove godine donosi i otvaranje sezone pomrčina. Pomrčine su uvijek moćni portali transformacije i predstavljaju pomak ili kvantni skok u našoj razini svijesti.

Sunce je u 23. listopada ušlo u mističnog Škorpiona i tu će boraviti do 22. studenog. U ovom periodu možemo osjetiti kako energija promjene raste. Ulazimo i vrijeme regeneracije i transformacije.

Škorpion je simbol dubinskih promjena i znak je koji predstavlja transformaciju i metamorfozu, ali ove godine donosi i otvaranje sezone pomrčina.

Pomrčine su uvijek moćni portali transformacije i predstavljaju pomak ili kvantni skok u našoj razini svijesti.

Život bi mogao poprimiti drugačiju melodiju kada prolazimo kroz sezonu pomrčina, a ta energija može biti nešto što osjećamo dok Sunce ulazi u ovaj vodeni znak.

Sezona Škorpiona je dobro vrijeme da se usredotočite na transformativne promjene u svom životu, istražite svoju psihu ili mentalno zdravlje i ojačate svoju intuiciju.

U narednom periodu suočavamo se sa svojom sjenovitom stranom, sa svojim strahovima, emocije će nam biti uzburkane. Sada sve izlazi na površinu.

Iako će energije možda biti teške one nas također mogu potaknuti i na pomak naprijed, na čišćenje svog života. Potrebno je otpustiti ono što nam više ne služi.

Mladi Mjesec u Škorpionu 04. studenog donosi vibraciju promjena, događaje koji najavljuju početak kraja. Ovaj mlad Mjesec nudi kretanje naprijed, daje spoznaju i snagu da promijenimo sve što nije dobro za nas.

Očekuje nas i jedan dinamičan trenutak koji nas može natjerati da se osjećamo zaglavljeno ili čak opsesivno u vezi sa situacijom.

Pronađite snagu u sebi da preobrazite ono s čime niste zadovoljni.

Ustajala voda na kraju postaje kontaminirana pa je ovo dobra analogija koju treba zapamtiti pod ovim mladim Mjesecom. Nemojte biti previše tvrdoglavi ili kruti u svom razmišljanju, dopustite sebi da se krećete poput vode. Ipak, ne donosite nagle i impulzivne odluke.

Od 05. studenog Venera će boraviti u Jarcu i to na duže vrijeme, sve do ožujka 2022..

Potrebno je obratiti pažnju na sve teme vezane za odnose i financije koje se razvijaju sada i tijekom nadolazećih tjedana, jer je vjerojatno da će one sadržavati tragove o tome što će ova nadolazeća retrogradna Venera donijeti.

Najveći događaj u sezoni Škorpiona je pomrčina punog Mjeseca u Biku 19. studenoga.

Ovo je prva pomrčina Bika koju smo imali od 2014. i stvara novi ciklus koji ćemo osjećati do 2022. godine. Pomrčine Mjeseca predstavljaju kulminacije stvari i završetke.

One imaju sposobnost pojačati sve što se događa u našim životima, trebamo osvijestiti čega se trebamo osloboditi, što je potrebno riješiti i otpustiti. Emocije mogu biti teške u ovo vrijeme, a na trenutke nam se može činiti da nam se život okrenuo naglavačke.

Također, možemo doživjeti sudbinske događaje. Bez obzira na to što se događa, vjerojatno ćemo otkriti da nam ti događaji pomažu da se dugoročno promijenimo i poboljšamo naše živote, čak i ako se u tom trenutku ne čini tako.

Saturn i Mars su aktivni u ovoj pomrčini i mogu potaknuti promjenjivost, uzrokujući da napetosti ključaju.

Moguće je veliko oslobađanje nagomilane energije na globalnoj razini.

Vladavinu Škorpiona osjetit će svi znakovi Zodijaka, ali osim samih Škorpiona, najviše će je osjetiti Bikovi i Jarci.

Suzana Dulčić