Foto: unsplash.com

Djelomična pomrčina Mjeseca u znaku Bika 19.11. prva je pomrčina u Biku od 2014. Ona predstavlja početnu točku novog ciklusa pomrčine kojeg ćemo vidjeti kako se odvija u mjesecima koji dolaze. Možda ćemo otkriti da ova pomrčina dovodi stvari do vrhunca. Budući da je ovo pomrčina Mjeseca, vrlo je moguće da će sve što je bilo na klimavom tlu otpasti. Također možemo otkriti da stavovi i uvjerenja koja nas blokiraju u stvaranju dubljih i intimnijih odnosa s drugima i sa samima sobom padaju pod energijom ove pomrčine. Zapravo, ova pomrčina savršena je za razvijanje ljubavi prema sebi i za jačanje osjećaja vlastite vrijednosti.

Pojava kada samo dio Mjesečevog diska uđe u Zemljinu sjenu naziva se djelomična pomrčina. Pomrčine predstavljaju portale transformacije i buđenja, te predstavljaju pomak ili kvantni skok u našoj razini svijesti.

One imaju tendenciju donijeti sudbinske događaje u naše živote koji pomažu u podizanju evolucije i rasta naše duše. Ove transformacije mogu biti brze i iznenadne ili mogu biti spore i potrajati tjednima i mjesecima.

Pomrčine Mjeseca predstavljaju kulminacije stvari i završetke. One imaju sposobnost pojačati sve što se događa u našim životima, trebamo osvijestiti čega se trebamo osloboditi, što je potrebno riješiti i otpustiti. Emocije mogu biti teške u ovo vrijeme, a na trenutke nam se može činiti da nam se život okrenuo naopako.

Također, možemo doživjeti sudbinske događaje. Bez obzira na to što se događa, vjerojatno ćemo otkriti da nam ti događaji pomažu da se dugoročno promijenimo i poboljšamo naše živote, čak i ako se u tom trenutku ne čini tako.

Pomrčine su snažne i mogu nam pokrenuti stvari. Nastoje nam pomoći da se probudimo i steknemo nove uvide.

Ovo je vrijeme za usklađivanje otkucaja našeg srca sa otkucajima srca Zemlje. To možemo učiniti provodeći vrijeme u prirodi, slušajući vlastito srce, prihvaćajući sva buđenja koja se pojave i radeći s energijama pomrčine punog Mjeseca u znaku Bika.

Djelomična pomrčina Mjeseca u znaku Bika 19. studenog prva je pomrčina u Biku od 2014. Ona predstavlja početnu točku novog ciklusa pomrčine kojeg ćemo vidjeti kako se odvija u mjesecima koji dolaze.

Ako nešto odlučujete tih dana, odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

Pomrčine obično dolaze u parovima, padaju u dva suprotna znaka zodijaka. Ova pomrčina Bika bit će u partnerstvu s pomrčinom koju ćemo doživjeti do 2022. godine.

Kako ovaj ciklus pomrčine Bik-Škorpion tek započinje na našem kozmičkom nebu, što god se manifestira u vrijeme ove pomrčine u studenom vjerojatno će biti samo dio priče. Možda će trebati vrijeme i više ovih pomrčina da stvarno shvatimo kroz koji rast duše prolazimo.

Za naznake o tome što ovaj novi ciklus pomrčine može donijeti u vaš život, sjetite se kakav ste rast duše prošli od 2013. do 2014., što ste posljednji put doživjeli u ovom ciklusu pomrčine Bik-Škorpion.

Kako ste se razvijali u tom vremenskom razdoblju? Koje su životne lekcije za vas započele tada? Je li vaš život onakav kakav ste željeli imati?

Razmislite o promjenama koje su krasile vaš život tijekom tog vremena i kako ste ih uspjeli integrirati u svoj život i u svoje biće. Na kolektivnoj razini, ova pomrčina može istaknuti odnose u našim životima. To uključuje naš odnos s drugima, ali i naš odnos prema sebi i novcu.

Venera je vrlo aktivna u vrijeme ove pomrčine, jer je prirodni vladar Bika. Venera vlada svim pitanjima srca, ljubavi i naših financija. Venera također vlada nad onim što cijenimo i što smatramo vrijednim, tako da sve ove teme imaju potencijal izbiti na površinu u ovom trenutku.

Ako smo kročili po kamenitom tlu s određenim odnosom u našim životima, možda ćemo otkriti da ova pomrčina dovodi stvari do vrhunca. Budući da je ovo pomrčina Mjeseca, vrlo je moguće da će sve što je bilo na klimavom tlu otpasti.

Također možemo otkriti da stavovi i uvjerenja koja nas blokiraju u stvaranju dubljih i intimnijih odnosa s drugima i sa samima sobom padaju pod energijom ove pomrčine.

Zapravo, ova pomrčina savršena je za razvijanje ljubavi prema sebi i za jačanje osjećaja vlastite vrijednosti.

Budite ljubazni prema sebi. Podsjetite se na sve svoje trijumfe i uspjehe, volite se kroz sve što vam se nađe na putu. Dok širite ovu ljubav prema sebi, možda će vam biti lakše proširiti tu istu milost i na druge u svom životu.

Vrijedno je imati na umu da nas pomrčine obično stavljaju tamo gdje trebamo biti, stoga vjerujte u protok. Pokušajte zadržati svoje srce otvorenim za dopuštanje svemu što treba doći i što god treba otići. Vjerujte svojoj intuiciji i pričekajte, sve će se iskristalizirati i doći na svoje mjesto.

Nemojte biti okovani lošim mislima, prigrlite ovu pomrčinu Mjeseca u znaku Bika kao priliku da probudite svoje srce za dublju i bogatiju ljubav.

Suzana Dulčić