6. siječnja Uran je krenuo direktno u znaku Ovna. Tu ostaje do početka ožujka 2019. godine i u ovaj znak se neće vraćati više od 80 godina.

Uran u Ovnu uvijek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i “početak svih početaka”. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proljeća, inicijator koji pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Od ovog trenutka pa sve do 8. 3., na nebu nećemo imati planete u retrogradnom hodu!

Kada su sve planete direktne, Univerzum nam poručuje da smo usvojili lekcije ili ispravili greške iz prošlosti i da se treba prilagoditi novom kozmičkom ritmu, kako bismo ostvarili svoje želje.

Direktan Uran dodatno ojačava (oslobađa) našu slobodnu volju, tako da su naredna dva mjeseca jako povoljan period za nove poduhvate, početak posla, preseljenje i tako dalje. Imajte na umu da je Uran boravio u znaku Ovna gotovo sedam godina i da se u ovaj znak neće vraćati jako dugo, tako da je ovo zadnji vlak koji možete (i morate) uhvatiti, a on pored vas prolazi jako brzo.

Ako mislite da nemate dovoljno vremena ili energije za nove izazove, i da se već dugo vrtite u začaranom krugu, tu je planeta Mars da vam pomogne. U novogodišnjoj noći, Mars je prešao iz znaka Riba u znak Ovna, gdje ostaje do 16. 2. Zamislite da ste izašli iz podmornice i ušli u novi “Ferrari”. Vrijeme je da prestanete kaskati, i da stazom života projurite sa osmjehom i vjetrom u kosi.

Mars i Uran se susreću na samom kraju znaka Ovna, a skupa će boraviti i u znaku Bika. Boravak Marsa i Urana u istom znaku donosi eksploziju. Eksploziju ideja, emocija, nezadovoljstva… Uran je uvijek slobodna volja, tako da je na vama da kanalizirate ovu energiju na pravi način.

Ova vam planetarna postavka može jednako donijeti i profit od odlične poslovne ideje, ali i bankrot. Nemojte ovo pogrešno shvatiti, Univerzum je na vašoj strani, otvaraju vam se nove mogućnosti u narednom periodu, ali vi ste ti koji ih morate iskoristiti.

Da zaključim, Univerzum vam šalje “Ferrari”, ali ključevi su u vašim rukama!

Miloš Tomić