Foto: pixabay.com

Srpanj/jul nam donosi šansu da zaista promijenimo naš život. Tražit će od nas ludu hrabrost. Ludu vjeru. I ludu ljubav prema svakom danu. Tražit će od nas i da sebe stavimo na prvo mjesto. I donosimo odluke koje će biti u skladu s nama. Koje će nas činiti sretnima.

Istina oslobađa. I, možda je zapravo najveća istina ta da najčešće sami pogrešno skrenemo tamo gdje smo drugima govorili točan pravac. I, možda je najveća istina ta da ovaj kaos koji dišemo posljednjih dana nije tek tako prolazan.

I potrebno je iz korijena promijeniti neke stvari kako bismo živjeli stvarnost kakvu zaista želimo živjeti. I, tajna je u tome da nitko drugi nije kriv, do nas samih. A najteže je sebi upravo to priznati. Preuzeti krivnju za vlastite kaose i vrtloge iz kojih posljednjih dana ne vidimo izlaz.

Prodrmani su temelji koje smo pokušavali napraviti sigurnima. Prodrmano je sve ono čemu je neophodna promjena kako bi dalje raslo. I nije svaka promjena obavezno loša. Ali je bolna. I čini nam se kako nikada da vidimo kraj silnim promjenama, lekcijama i zemljotresima “čvrstog” tla.

Tranzitna Venera sada je u Raku. I emocije će nam biti važne ovog mjeseca. Međutim, nećemo više moći uspješno zavaravati sebe kako je sve u najboljem redu, kako smo sretni i kako se ništa ne treba mijenjati. Ova Venera, udružena aspektom sekstila s Uranom u Biku, pokrenut će nas da zaista nešto mijenjamo.

Da se zaista borimo za ono što osjećamo. I da riskiramo, iako nas neizvjesnost rizika prestravljuje. Osjećamo da više nemamo kuda izmicati i da sada zaista moramo uzeti svoj život u svoje ruke. Usprkos svima i usprkos svemu.

Tranzitni Mars je u Lavu. I konačno osjećamo jednu zdraviju energiju. Pokrenuti smo. I spremni smo suočiti se sa svim onim suvišnim u našim životima. Bit ćemo i oprezniji tijekom ovog mjeseca, jer retrogradni hod Merkura u Lavu će nas malo usporiti.

Netko će imati problem s telefonom, s porukama, pozivima, tehničkim uređajima. Kasnit ćemo. Propustit ćemo neki bitan prijevoz. I morat ćemo malo reorganizirati svoje dane. Merkur će u drugoj polovini mjeseca napustiti znak Lava i retrogradnim hodom se vratiti u Raka, da bi početkom kolovoza/avgusta ponovo krenuo direktno.

Srpanj/jul nam donosi šansu da zaista promijenimo naš život. Tražit će od nas ludu hrabrost. Ludu vjeru. I ludu ljubav prema svakom danu. Tražit će od nas i da sebe stavimo na prvo mjesto. I donosimo odluke koje će biti u skladu s nama. Koje će nas činiti sretnima. Nekome će trebati kratki predah od svega. Svojevrsna pauza stvarnosti. Samo dok se ne vratimo sebi. Samo dok ne krenemo zaista živjeti.

Sretno!

Rajna Cvetković/astroportal