Čarolija punog Mjeseca u Škorpionu .


Najmagičniji pun Mjesec u cijeloj godini!

Foto: pixabay.com

Ovaj pun Mjesec je možda najmagičniji u cijeloj godini, ali ne i najugodniji.  Naime, Mjesec je u padu u znaku Škorpiona, što znači da padamo pod utjecaj najzakopanijih sila iz dna psihe. Možemo očekivati nervozu, tugu, ali i snove koji izvlače stare boli i traume iz zakutaka nesvjesnog. Skriveno izlazi na površinu i zove da se suočimo s njime. Ovo je vrijeme za čaroliju. Svaku negativnu emociju možemo transformirati ili odbaciti, raditi na stvarima koje bi željeli iskušavati i na ciljevima koje želimo postići.

Ulazimo lagano u vibraciju Punog Mjeseca u Škorpionu, čiji vrhunac je utorak, a do kraja tjedna osjetit ćemo djelovanje ove izrazito snažne energije.

Ovo je vrlo mističan, jak i čarolijom pun Mjesec, možda najmagičniji u cijeloj godini. Ali ne i najugodniji.

Naime, Mjesec je u padu u znaku Škorpiona, što znači da padamo pod utjecaj najzakopanijih sila iz dna psihe. Možemo očekivati nervozu, tugu, anksioznost, depresiju, nesanicu, ali i snove koji izvlače stare boli i traume iz zakutaka nesvjesnog.

No, dobro je da postoje ovakvi trenutci u vremenu, jer tada skriveno izlazi na površinu i zove da se suočimo s njime. S našom sjenkom i boli.

Pošto je transformacijski Škorpion najmoćniji znak Zodijaka ovo je vrijeme za čaroliju. Svaku negativnu emociju možemo transformirati ili odbaciti. Također, možemo raditi na stvarima koje bi željeli iskušavati i na ciljevima koje želimo postići.

Sabijski Simbol ovog Punog Mjeseca glasi „Mjesec sjaji iznad jezera“. Drevni hramovi Velike Božice koja se štovala desetcima tisuća godina prije dolaska ostalih religija, bili su rađeni na jezerima i izvorima kako bi reflektirali mjesečinu u vrijeme punog Mjeseca.

Najveća magija se radi dok voda reflektira Mjesec, jer se na taj način svjetlost Mjeseca približava se našoj fizičkoj ravni.

Možemo uzeti tamnu zdjelu (posudu) – tamnu da što bolje reflektira svjetlost, napuniti ju vodom i hvatati svjetlost punog Mjeseca u vodi, u noći s ponedjeljka na utorak ili s utorka na srijedu.

Kad uhvatimo odraz Mjeseca u vodi posude, predajmo vodi sve negativne emocije i boli koje isplivavaju i to radimo dok ne osjetimo mir. Nakon toga vodu izlijemo na Majku Zemlju s namjerom da Majka upije i transformira sve naše boli.

Nakon toga postupak možemo ponoviti s novom vodom u zdjeli – kad uhvatimo odraz mjesečine, stavljamo u Mjesečevu vodu sve što bi željeli da nam se ostvari i nakon toga popijemo tu vodu da manifestacija fizički uđe u nas.

Cijeli ovaj postupak još je bolje raditi na jezeru ili nekoj drugoj vodi koja reflektira mjesečinu.

Ako nema mjesečine radi oblačnog vremena, u tom slučaju se može vizualizirati (zamišljati) kako Mjesec ulazi u posudu. Ili upaliti svijeću kojoj ćemo u trenutku paljenja dati namjeru da ona predstavlja Mjesec, dakle pretvorit ćemo ju u Mjesec.

Ovo možemo, recimo na način da urežemo Mjesečeve simbole u nju, i izreći – “svjetlost ove svijeće mjesečina postaje”. Zamislimo kako Mjesec ulazi u svijeću, vizualiziramo ga u plamenu svijeće. I onda svjetlost svijeće reflektiramo u posudi na isti način kao da je mjesečina.

Ovaj Puni Mjesec biti će najjači za Škorpione i Bikove, najteži Lavovima i Vodenjacima, a najsretniji Rakovima, Ribama, Djevicama i Jarcima (i onima koji imaju naglašeni neki od tih znakova).

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *