Foto: pixabay.com

Ovogodišnja situacija na nebu je mnogo bolja nego prošle godine. Na dosta mirnije i harmoničnije načine ćemo biti spremni i u mogućnosti ostvarivati svoje ciljeve. Prema svemu sudeći, mjesec u kojem ćemo imati najmanje potencijala za ostvarivanje ciljeva koje zamišljamo je srpanj.

Lipanj će nam predskazati na što trebamo obratiti pažnju u srpnju kako bi situacija bila povoljnija. Najpovoljniji mjesec će biti kolovoz, kada većini slijedi ostvarenje nekih financijskih ciljeva na koje su bili fokusirani.

Veljača nudi dosta intuitivne komunikacije koje su u stanju dati tajne upute za ostvarenje nekih dogovora koji su potrebni kako bi se prilagodili nekim nama bitnim osobama. Jako je bitno razmisliti o tome trebamo li se uopće prilagođavati. Najbolji „indikator“ nam je naša intuicija. Ukoliko nam ona govori da trebamo, onda je to istina.

Ožujak je jako povoljan za osjetljive, kreativne i intuitivnije ljude. Moramo uzeti u obzir i da se tijekom ovog mjeseca Merkur počinje kretati retrogradno, pa će neki odgovori koje nastojimo dobiti malo kasniti ili će se iskomplicirati. Predlaže se da se kroz ovaj mjesec krećemo polako i polako ostvarujemo ono što nam je potrebno.

Travanj će biti optimističan mjesec u kojem bi mogli samoinicijativnim djelovanjem mnogo toga postići. Ovaj mjesec može dosta biti povoljan za stvari u kojima su žene uspješne. Za svakoga od nas, ovaj mjesec će nositi po neku situaciju suđenu za naš ljubavni život. Ovo je vezano za karmu, za ono što smo dobili djelujući u ovom životu u pozitivnom kontekstu, ili nam se vraća zasluženo dobro djelo iz prošlog života.

Svibanj će prema svemu biti mjesec u kojem ćemo morati uložiti mnogo truda kako bi postigli ono što smo zamislili. U ovom mjesecu nam generalno može nedostajati optimizma i samopouzdanja, ali se to lako može nadoknaditi ukoliko budemo slijedili intuiciju, ali samo u momentima kada naši osjećaji ne budu negativni.

Lipanj mjesec ne stoji dobro s dogovorima i komunikacijom, a to će također imati negativan utjecaj na disciplinu. Ovaj mjesec treba izbjegavati postavljanje dominacije i djelovanje u dominantnom smjeru. Budite pasivniji, te koristite iskustva i sposobnosti koje imate iz prošlosti. Baš sada vam takva iskustva mnogo mogu biti korisna.

Srpanj je poprilično kompliciran mjesec u kojem i Merkur ulazi u retrogradni hod. Postoji opozicija Plutona na sunce, pa na taj način svi možemo biti suočeni sa činjenicama koje će nas usmjeravati da okončamo i prekinemo određene situacije za koje mislimo da nas sputavaju. Kako god, odluke koje budete donosili nemojte donositi ukoliko ste ogorčeni ili ljuti. I dalje ostaje otvoreno djelovanje prema iskustvima i znanjima iz prošlosti. Nije vrijeme za djelovanje prema novim vještinama i znanjima.

Kolovoz nudi poboljšanje samopouzdanja i optimizma. Logičke i komunikacijske prilike će krenuti na dosta bolje i perspektivnije nivoe. Ego većine u našoj okolini može biti dosta zdraviji u odnosu na prošli period, te s toga iskoristite što pozitivnije ovaj period. Ovaj mjesec bi se moglo isplatiti sve ono u što smo ulagali našu aktivnost u srpnju i lipnju.

Rujan nam se već ističe kao mjesec u sklopu kojeg moramo jako naporno i direktno djelovati. Predlaže se da intuiciju ne koristimo kao mehanizam pogona na djelovanje. Meditirajte o onome što osjećate, te se nakon meditiranja uskladite s tim. Neke stvari koje su vas kočile ćete u ovom mjesecu povesti s mrtve točke dalje, a neke koje smatrate da trebate okončati ćete ovaj mjesec završiti.

Listopad mjesec nam nudi dosta nekih duplih standarda. Prema ovom mjesecu, postoji problematika da ćemo osjećati i duboko u sebi biti sigurni u nešto, a da će nam se predstavljati nešto sasvim drugačije. Naša intriga i osjećaj nezadovoljstva zbog nepravde će nas tjerati da odmah djelujemo, ali to nije mudro. Budite strpljivi!

Studeni nam daje više prostora u kojem će potreba za disciplinom i programiranim djelovanjem biti manja. Optimizam i samopouzdanje će se dodatno graditi. Problem sa „duplim standardima“ iz prošlog mjeseca će biti aktualan, ali će dobiti drugo mjesto. Nemojte činiti grešku da radi ispada iz prioriteta, padnete opet na to da se stvari ubrzano riješe. Budite spontani i idite polako. Sve će se samo na kraju posložiti.

Prosinac mjesec nosi rješenje situacije iz prošla dva mjeseca koja je vezana bila za dvostruke standarde. Ovaj mjesec će dosta toga otkriti na jedan relativno povoljan način. Ostaje standardna životna situacija, pri kojoj kad se sve sazna, odgovorni neće biti sankcionirani, ali postoji aspekt koji će kroz suđene stvari prirediti svima ono što zaslužuju.

Siječanj naredne godine pokazuje da ćemo jako dobro unijeti praksu u usklađivanje discipline s onim što dogovorimo. Ovo je jako bitno kako bi određene poslovne stvari ostvarili. Ljubavna i financijska situacija neće biti dobra, ali postojati će planovi koji će nam omogućiti da stvari budu usmjerene onako kako je korisno za sve.

Ova analiza je predstavljena kao globalna analiza za sve. Okvirno je predstavljeno ono što se većini može dogoditi. Preciznije je moguće ukoliko imamo vaše podatke ili ako nam se obratite pitanjima, a to možete na našu stranicu: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/

Astrolog i prirodni medicinar/terapeut: AnaDominik Rodić