Foto: pixabay.com

U tranzitima do kraja 2020. nema ničega lakog, ali oni također sadrže snažnu silu! Vrijeme je da se zapitate što trebate otpustiti ili odbaciti kako biste napravili mjesta za ono što je doista bitno, budući da će se ukazati nepredviđeni izazovi kako kolektivno ulazimo u eru u kojoj se Jupiter i Saturn udružuju u zračnim znakovima na kraju godine. Testovi s kojima ćete se suočiti pomoći će vam da razvijate nove razine unutarnje snage kao i nove vještine koje ćete dijeliti s drugima.

Ova je godina početak nove astrološke ere. Kao i kod bilo kojeg procesa rađanja, biti će prisutne ​​i porođajne muke kako bi se mogao dogoditi novi život.

U tranzitima 2020. nema ničega lakog, ali oni također sadrže snažnu silu. Aktivno potvrđivanje uloge koju želite igrati u oblikovanju svijeta koji dolazi, testovi s kojima ćete se suočiti pomoći će vam da razvijate nove razine unutarnje snage kao i nove vještine koje ćete dijeliti s drugima.

U središtu promjena su ciklusi Jupitera, Saturna i Plutona. Godina je započela sjedinjenjem Saturna i Plutona u Jarcu, a završava konjukcijom Saturna i Jupitera u Vodenjaku, dok se Jupiter ujedinjuje s Plutonom tri puta između tih događanja.

Utjecaj Plutona na Jupiter i Saturn će izvući probleme s društvenim strukturama kojima je potrebna inovativna reforma, osobito uključivanje globalne ekonomije i sustavnog ugnjetavanja.

Kako se Venera 25. lipnja/juna stacionirala direktno u sredini sekvence tri pomrčine u nizu, s Merkurom koji će se kretati retrogradno u Raku i Jupiterom koji će se združiti s Plutonom po drugi put, bit će društvenih nemira kao i vitalnih promjena koje će biti potrebne za prilagodbu osobnih odnosa tijekom lipnja/juna i srpnja/jula.

O kakvim god promjenama se radilo, one će započeti tijekom sezone pomrčina u lipnju/junu i srpnju/julu, a nadalje će se povećati njihov intenzitet kada se Mars stacionira retrogradno u Ovnu 9. rujna/septembra.

Sporogoreća retrogradna vatra Marsa će biti dominantna tema posljednjeg kvartala godine jer će retrogradni Mars formirati snažne kvadratne aspekte sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom u Jarcu prije nego se stacionira direktno 13. studenog/novembra. Iako retrogradni periodi Marsa mogu biti u vezi s frustrirajućim blokadama u motivaciji, unutarnji fokus Marsa također kreira potencijal ponovnog poravnavanja s vašim najdubljim unutarnjim žudnjama.

 

Godina 2020. će završiti s dramatičnim zaključcima s pomrčinom Mjeseca u Blizancima 30. studenog/novembra nakon koje slijedi pomrčina Sunca u Strijelcu 14. prosinca/decembra koja će postaviti prostor za dugo očekivanu konjukciju Jupitera i Saturna u prvom stupnju Vodenjaka u solsticiju Jarca.

Kako konjukcija Jupitera i Saturna 21. prosinca/decembra također formira pročišćavajući kvadratni aspekt s Uranom u Biku, opustit će tenziju koja se gradila tijekom godine između smrti starih formi i rođenja novih aspiracija.

Vrijeme je da se zapitate što trebate otpustiti ili odbaciti kako biste napravili mjesta za ono što je doista bitno, budući da će se ukazati nepredviđeni potencijali i izazovi kako kolektivno ulazimo u eru u kojoj se Jupiter i Saturn udružuju u zračnim znakovima na kraju godine.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić