Foto: pixabay.com

Sada ono što najviše želite je da vas drugi ne ograničavaju, da se osjećate slobodni jer vam je sloboda sada potrebna kao zrak! Bez nje ne možete disati, ne možete stvarati. Sada vas mogu imati samo oni koji vas puste…

Dok je Sunce u Raku utjecalo na vas da budete skoncentrirani na obitelj i kuću, sada ćete biti okrenuti drugim stvarima u simbolici Lava. Lav u horoskopu predstavlja ljubav, djecu, kreativnost, rizik i zabavu tako da će vam sve te stvari biti preokupacija u ovom periodu.

Bit ćete ispunjeni nekom pozitivnom energijom i optimizmom, pogotovo jer je i Mars u Lavu. Više ćete biti okrenuti odlasku na odmor nego radu, možete izražavati određenu lijenost i preveliku potrebu za zabavom.

Oni koji se ne kupaju na moru mogu biti jako ambiciozni i željet će se istaknuti, posebno oni koji se bave nekim kreativnim poslom – imat će inspiraciju. Ovaj period u vama probudit će želju da budete u centru pažnje, izloženi pogledima, blistavi, istaknuti i svjesni svog snažnog utiska kojeg ostavljate na druge, čak i kod onih kojima to nije svojstveno po njihovoj prirodi.

U ovom periodu bit će vam važno kako vam se drugi obraćaju, jer i najmanja provokacija može vam povrijediti ponos i “spustiti” ego.

Ljubav će vam biti jako važna. Možete iskazivati veću sklonost riziku.

Lav će utjecati na vas da pokažete svoje najbolje osobine, kao što su plemenitost, galantnost i velikodušnost.

Sunce u Lavu je trenutno u aplikacionom kvadratu s Uranom u Biku. Sada ono što najviše želite je da vas drugi ostave na miru, da vas ne ograničavaju, da se osjećate slobodni čak iako živite s nekim jer vam je sloboda sada potrebna kao zrak. Bez nje ne možete disati, ne možete stvarati, a ovo će posebno osjećati Lavovi.

Sada vas mogu imati samo oni koji vas puste.

Lavovi će osjećati određenu napetost, nervozu i bit će izloženi stresu. Vi ostali također nećete biti imuni na ove aspekte. Nećete tolerirati ograničenja, bit ćete “uvijek u pravu” i odbacivat ćete tuđe mišljenje, jer svaki drugačiji stav možete doživjeti kao napad. Osobe koje imaju problema sa srcem trebale bi biti oprezne u ovom periodu. Period je povoljan za sportaše, jer sada imate veliku energiju i spremnost na akciju.

Venera će biti u Lavu u kvadratu s Uranom u Biku i u konjunkciji sa Suncem pa ćete lakše ulaziti u ljubavne avanture pogotovo s onima na položaju, a muškarci s uspješnim ženama.

 

Od 17.8. Venera će biti istovremeno u konjunkciji sa Suncem i Marsom pa su u tom periodu naglašene strasne veze i fizička privlačnost, koji će biti razlog ulaska u vezu više nego potreba za sigurnošću.

Od 11.8. i Merkur će se pridružiti ovom “društvu” u Lavu tako da će simbolika Lava biti izražena i naglašena. Merkur će tada biti u kvadratu s Uranom pa je potreban oprez u prometu, jer možete biti nervozni, impulzivni i spremni da brzo donosite odluke i više riskirate.

Astromaster