Foto: pixabay.com

Pluton će cijeli svibanj/maj biti retrogradan u Jarcu što nam može dati prikrivenu duhovnu snagu, neku unutrašnju moć, strogost razuma i učvršćivanja birokracije. Vladavina Blizanaca kreće od 20. svibnja/maja gdje se sve nekako pokreće. Velike promjene nas čekaju u ovom mjesecu na svim životnim poljima.

Prvi svibanj/maj kreće s konjukcijom Merkura i Urana u Biku na šestom stupnju što će kod mnogih osoba donijeti maksimalno korištenje raznih okolnost, brzih akcija i odluka. Iznenadni preokreti i neki rezultati mogu biti fascinantni. Mnoge osobe mogu biti hipnotizirane nekim događanjima i spoznajama koje su ogromne moći. Pluton se kreće retrogradno od 25. travnja/aprila i bit će cijeli svibanj/maj retrogradan u Jarcu što nam može dati prikrivenu duhovnu snagu, neku unutrašnju moć, strogost razuma i učvršćivanja birokracije.

Mjesečevi čvorovi mijenjaju znak pa iz Raka-Jarca od 5. svibnja/maja ulaze u Blizance-Strijelca što će kod mnogih osoba izazvati potrebu za slobodom, kretanjem, razumijevanjem, učenjem, primjenom znanja. Problemi se mogu sagledavati iz više kutova, može doći do raznih pobuna, neobuzdanosti, divljeg ponašanja i svašta se treba iskusiti da bi se stiglo do još veće mudrosti.

Saturn iz Vodenjaka kreće retrogradno 11. i daje nam šansu da još dobro utvrdimo gradivo. Zatim Jupiter kreće retrogradno u Jarcu od 14. da bi sačuvao svoju vlast, sproveo dogmatične dužnosti i naučio prave realne vrijednosti. Venera kreće retrogradno u Blizancima od 13. svibnja/maja što će kod mnogih osoba dati površnost, lepršavost, šarm, egzibicije, ljubaznost koja je hladna, a emocije su dosta površne i nisu trajne, brzo prođu i zasite se.

Vladavina Blizanaca kreće od 20. svibnja/maja gdje se sve nekako pokreće. Mars izlazi iz Vodenjaka 13. i ulazi u znak Riba gdje se može osjećati izolirano i dosta konfuzno. Pun Mjesec je 7. svibnja/maja i u znaku Škorpiona gdje će doći do velikih transformacija. Mlad Mjesec će biti 22. svibnja/maja u Blizancima gdje se pokreću novi početci intelektualnih mišljenja i osjećaja.

Generalno gledano, velike promjene nas čekaju u ovom mjesecu na svim životnim poljima.

Što mogu očekivati pojedinačni znakovi?

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas se mogu javiti lijepe ideje za posao i novi vid zarade koja može biti na duži vremenski period. Kako se konjukcija Merkura i Urana događa u vašem drugom polju tj. Biku onda se možete baviti trgovinom svih namirnica i stvari što su potrebne i neophodne za život. Ako ste zaposleni onda očekujte oko sredine mjeseca razrješenje nekih nesporazuma dok u drugoj polovini mjeseca može biti sporosti u poslu zbog retrogradnosti nekih planeta.

Emotivno imate početkom mjeseca neslaganja s partnerom, a već od 13. kada Venera krene retrogradno vi se udaljavate pa na kraju ipak se zbližavate. Slobodni Ovnovi bi mogli ući u neku tajnu vezu koja neće potrajati ili vam se netko može svidjeti, a poslije saznate da je zauzeta osoba. Kada je zdravlje u pitanju moguć je problem s hormonima i cirkulacijom. Unosite vitamine i minerale, vježbajte.

BIK

Dragi Bikovi, za vaše nove ideje kada je posao u pitanju može doći do ograničenja uslijed nedostatka financijskih sredstava da se vaši ciljevi sprovedu u djelo. Pojedini Bikovi mogu imati uspješnu suradnju s nekim tko je na položaju. Dosta planeta i aspekata je povoljno kada je posao u pitanju pa vam je ostalo da se samo vi uskladite sa svim situacijama pa ako možete i da ih unaprijedite. Potrudite se da dosta stvari realizirate u prvoj polovini mjeseca jer poslije ima planeta koje mijenjaju znak ili kreću retrogradno pa će biti malo usporeno do zacrtanih ciljeva. Ipak sami kraj mjeseca vam donosi dobar rezultat.

Nezaposleni Bikovi bi se mogli zaposliti u sve vrste usluga, menadžmenta i upravljanja financijama. Emotivno kod zauzetih Bikova dosta je dobar sklad u odnosu, a u drugoj polovini mjeseca uslijed poslovnih obaveza imate manje vremena za sebe. Slobodni bi mogli putem interneta i mnogih poznanstava odabrati odgovarajućeg partnera. Moguće je poznanstvo i preko prijatelja pa se možete kroz razgovore još više zbližiti. Mogući su problemi s grlom, alergijama i dišnim putevima.

BLIZANAC

Dragi Blizanci kod vas je priprema nekog novog posla u tajnosti kako bi preduhitrili konkurenciju i krenuli prvi u nečem novom. Bilo bi odlično da radite nešto što je vezano za konzalting jer vam to donosi lijep priliv financija. Venera će biti negativno aspektirana od Neptuna pa može doći do nesporazuma s poslovnim suradnicima. Vaš vladar Merkur ulazi 11. u vaš znak što vam vraća vaše sposobnosti. u drugoj polovini mjeseca zbog retrogradnosti Venere, Jupitera i Saturna mnoge stvari se pokreću usporeno što može pomaknuti neke vaše planove i datume.

Od 13 Mars će vas angažirati na više strana pa možete biti iscrpljeni oko organizacije da sve stignete. Nezaposleni Blizanci mogu raditi nešto od kuće ili neki posao preko interneta povremeno. Emotivno u prvom dijelu mjeseca vama je dosta skladan odnos s partnerom dok u drugoj polovini mjeseca, ako ste imali problema, možete ih razriješiti kako emotivno tako i većim priljevom financija. Slobodni Blizanci mogu preko interneta upoznati srodnu dušu. Pojedini Blizanci mogu obnoviti vezu iz prošlosti. Čuvajte se povreda, izbjegavajte slatkiše.

RAK

Dragi Rakovi, ako ste planirali pokrenuti neki novi projekt uz pomoć partnera možete dobiti ponudu od još jedne osobe . Kako će Venera biti u kvadratu sa Neptunom onda dobro pazite na sve što vam se nudi da ne bi bili izmanipulirani i prevareni od iste. Merkur će biti pozitivno aspektiran sa Suncem pa jedna osoba na položaju vam može pomoći za novi projekt i biti uz vas.

Mnogi Rakovi će iskoristiti dobre aspekte da postignu dogovor s partnerima i za bolju financijsku zaradu. U drugoj polovini mjeseca Saturn može donijeti neke zastoje, dok vas Merkur može uvesti u neke poslove od kuće. Ulazak Marsa u Ribe može vam donijeti u drugoj polovini mjeseca neke nestabilnosti na poslu dok retrogradnost planeta vam može dati da nailazite na razne nelagodnosti kao što su manipulacija i prevare.

Nezaposleni bi mogli potražit posao u zdravstvu ili nekom knjigovodstvu, administraciji. Emotivno kako početkom mjeseca Saturn krene retrogradno, vi možete osjetiti sumornost, zasićenje i dosadu s partnerom. Kada Merkur napravi trigon sa Saturnom onda možete lijepo i sigurno napraviti dogovor s partnerom. U drugoj polovini mjeseca vi možete ostvariti vaš zajednički cilj i samim tim popraviti vaš odnos. Slobodni Rakovi imaju par lijepih poznanstava iz kojih će sami odabrati osobu za sebe dok pojedini mogu obnoviti svoje staro poznanstvo . Pokrenite fizičku aktivnost i ojačajte imunitet u drugoj polovini mjeseca.

LAV

Dragi Lavovi vi sami početak mjeseca pokrećete nešto skroz novo što još nikad niste radili. Vi sve radite do ideala pa bi i ovaj projekt mogao biti takav s dobrom zaradom. Potrebno je, ako imate suradnike, da obratite pažnju da vas ne prevare ili izmanipuliraju jer je Venera u kvadratu s Neptunom pa možete doživjeti izdaju i od prijatelja. Dobro pazite na financije i platne promete. U drugoj polovini mjeseca imate dosta povoljnije aspekte pa preuzimate neke nove poslove. Moguća je veća zarada novca ako se bavite bilo kakvim uslugama.

Kako Saturn kreće retrogradno onda i poslovi neki na duže staze su usporeni ili čak stoje. Mnogi poslovi sada mogu uvećati vaš priljev financija. Nestabilne promjene kod pojedinih Lavova može donijeti ulazak Marsa u Ribe od 13. svibnja/maja. Kada Mars napravi sekstil s Uranom 25. i 26. svibnja/maja, vi možete imati uspješne poslovne mogućnosti.

Nezaposleni Lavovi mogu imati uspjeha u trgovini, nekim poslovima od kuće. Emotivno uslijed retrogradnog kretanja Saturna vi možete imati zahlađenje s partnerom gdje mogu isplivati vaša neslaganja pa je najbolje da budete iskreni u komunikaciji. Druga polovina mjeseca je dosta bolja za druženje sa prijateljima i vašim partnerom. Slobodni Lavovi mogu preko interneta upoznati osobu i taman kad se počnu zaljubljivati, osoba se povuče ili čak nestane. Posljednjih dana svibnja/maja ipak možete stupiti u bolji odnos s drugom osobom od koje ne treba očekivati previše. Moguć je kontakt s osobom iz prošlosti. Održavajte imunitet vježbama i radite vježbe za kičmu.

DJEVICA

Drage Djevice, vaša planeta Merkur će biti u konjukciji s Uranom gdje će vam dati odlične ideje da sve što ste osmislili sprovedete u djelo. Sada su vam potrebni svi vidovi podrške od materijalne do informativne. Mnogi poslovi i suradnje se mogu odvijati s inozemstvom i imate podršku Jupitera do 14. svibnja/maja. Pojedine Djevice mogu imati i neslaganja s poslovnim partnerima gdje može doći do nekorektnog ponašanja ili sa vaše ili druge strane. Ako imate nadređene onda možete dobiti još radnih zadataka gdje ide i podrška uz to.

Dosta planetarnih aspekata vam ide na ruku posebno ako radite u prosvjeti, organizirate zabave ili neke kreativne poslove. Moguće je i da dobijete više klijenata pa samim tim povećate i zaradu. U drugoj polovini mjeseca aspekti su naklonjeni Djevicama koje se bave trgovinom, svim vidovima komunikacije i sve što je vezano za promet. Pojedine Djevice mogu zbog retrogradnog Saturna imati i poteškoća, a krajem mjeseca i neke nekorektne postupke na poslu.

Nezaposlene Djevice mogu povremeno raditi nešto od kuće. Emotivno, ako ste u vezi ili braku pazite da nešto ne tajite od partnera jer bi sumnja partnera mogla dovesti do gubitka. Kada Jupiter krene retrogradno u drugoj polovini mjeseca može doći do udaljavanja i zahlađenja između vas i partnera. Svakako se treba potruditi da se rješavaju nesuglasice. Potrebno je unijeti živost u vašu vezu. Slobodne Djevice će teško pronaći slobodnu osobu koja im se sviđa. Ako uđete u vezu sa zauzetom osobom možete saznati da ona ima više takvih veza. U ljubavi su moguće lažne nade i razočarenja. Čuvajte imunitet.

VAGA

Drage Vage, vi uz pomoć osobe od povjerenja možete donijeti lijepu organizaciju za vaše financije. Kako ih sačuvati i kako s njima raspolagati. Neke bitne transakcije novca su u tijeku pa treba sve ozbiljno shvatiti. Ako se bavite nekim uslugama onda zbog nekih aspekata možete imati poteškoće na tom polju. Ulazak Merkura u Blizance vama može uz pomoć drugih aspekata donijeti savladavanje prepreka i uspostavljanje boljih svrsishodnijih usluga.

U drugoj polovini mjeseca kada planete krenu retrogradno, onda će dugoročni poslovi biti usporeni. Najviše problema mogu imati Vage koje rade u proizvodnji, prosvjeti, izdavaštvu. Mars koji prelazi u Ribe i pravi sekstil s Uranom vama može donijeti bolju financijsku zaradu. Nezaposlene Vage mogu dobiti posao u administraciji, trgovini ili raditi od kuće honorarno.

Emotivno u prvoj polovini svibnja/maja sve je dosta harmonično i dobro. U drugoj polovini mjeseca mogu se događati nesporazumi pa će biti potrebno dosta tolerancije i kompromisa da bi bilo dobro i da bi se uskladili. Slobodne Vage bi preko interneta mogle upoznati osobu koja ih fizički privlači i kako vrijeme prolazi u upoznavanju shvaćate da ste se zaljubili, a pred kraj mjeseca i ona vam izjavljuje ljubav. Pojedine Vage mogu pobjeći od osobe kojoj se sviđaju. Pripazite na hormone i cirkulaciju.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, iznenada početkom mjeseca možete sklopiti neki poslovni ugovor koji niste ni planirali. Novi planovi i projekti vam naviru u misli. Obratite pažnju za vrijeme nekog aspekta da dobro procijenite poslovnu situaciju da se ne zeznete. Pojedini Škorpioni mogu imati problema ako su povezani poslovno sa zabavom, financijama, prosvjetom, kreativnim poslovima i turizma. U drugoj polovini mjeseca su vam dobri aspekti za pregovore i trgovinu pa to trebate iskoristiti. Uslijed retrogradnosti planeta mogući su zastoji u platnim prometima pa samim tim i kašnjenja.

Kada Mars uđe u Ribe vi ostvarujete uspjeh u idejnim rješenjima, dizajnu i drugim zanimanjima. Nezaposleni Škorpioni mogu raditi od kuće u svim honorarnim poslovima, prosvjeti, trgovini,komunikaciji itd. Emotivno vi se angažirate i predlažete partneru što bi mogli raditi i kako se ponašati, što partner prihvaća.

Kada Venera krene sredinom mjeseca retrogradno ipak nailazi energija zahlađenja. Slobodni Škorpioni bi mogli neočekivano početkom mjeseca upoznati osobu koja im se može svidjeti. S tom osobom možete ući u vezu, dok osobe koje se nisu mogle približiti osobi koja im se sviđa, sada nalaze idealno rješenje za to. Čuvajte se stresa i psihosomatskih problema.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, Merkur i Uran su u vašem polju poslovnosti pa bi mogli pokrenuti neke nove poslovne projekte. Pojedini Strijelci mogu dobiti olakšanje u svom poslu. Zbog nekih nepovoljni aspekata neki projekt koji radite može biti u kašnjenju s rokovima. Pojedini Strijelci bi mogli pregovarati i sklopiti lijep poslovni projekt. Vi sigurno pronalazite rješenje i za ugovore koji kasne pa ih završavate s minimalnim kašnjenjem. Mnogi Strijelci imaju znanje kako da rukuju s novcem i intuiciju gdje da ga ulože i što donosi profit. Ulazak Marsa u Ribe će vas tjerati da završite sve s čim ste u kašnjenju.

U drugoj polovini mjeseca neke stvari mogu biti usporene zbog retrogradnih planeta pa može čak doći i do neslaganja s poslovnim partnerima. Mogući su slabiji prilivi novca. Nezaposleni bi mogli dobiti posao u zdravstvu, komunikaciji, javnostima, trgovini i mnogim honorarnim poslovima. Emotivno s voljenom osobom možete postići kompromis i unijeti neke novine u vašu vezu što nije bilo ranije.

Dobri su aspekti da postignete dobru komunikaciju i pokrenete teme o kojima niste pričali. Lijep period za ljubav i zabavu. Slobodni bi mogli upoznati osobu koja joj se odmah svidi kako komunicira i razmišlja. Iako će vam se svidjeti s više životnih aspekata, vi ni dalje niste sigurni što hoćete. Pojedini Strijelci bi mogli upoznati osobu preko posla pa tako može krenuti razmjena komunikacije i emocija. Čuvajte vaš imunitet, a možete imati problem s alergijom na polen i cirkulacijom.

JARAC

Dragi Jarci, sami početak mjeseca vama donosi mnogo ideja kada je posao u pitanju. Neke novine na poslu uvelike vam mogu olakšati vaše napore. Postoji mogućnost da pokrenete neki projekt koji vam može donijeti više klijenata. Ipak budite oprezni s novinama jer to nosi sa sobom i dozu rizika, a vi ne volite baš riskirati. Ako se bavite trgovinom, uslugama i komunikacijom može doći do izvjesnih teškoća. Na kraju Merkur će imati lijepe aspekte pa možete imati sreće u komunikaciji i da postići dogovor koji vam je važan.

Kada planete krenu retrogradno onda vas mogu malo usporiti, ali vi ipak postižete uspjeh. Nezaposleni Jarci mogu pronaći posao u uslužnim djelatnostima, trgovini, komunikaciji i povremenim poslovima. Emotivno vi možete biti najbolji do sada s vašom voljenom osobom. Neki novi način uživanja i zabave vas može učiniti sretnim. Vaš partner najviše voli kada ste sami pa prema tome i osmislite kako vrijeme da provedete.

Kako vi ponekad možete djelovati distancirano i hladno, onda pojedini parovi mogu imati taj problem. Slobodni Jarci bi mogli upoznati osobu preko nekih poslova koje rade s prijateljima. Vaše druženje i komunikacija se može završiti krajem mjeseca da uđete u vezu. Pojedini Jarci će osobi koja im se od odavno sviđa ipak pokazati osjećaje pa bi mogli ući u emotivnu vezu. Čuvajte vašu kožu, moguć je pad imuniteta i problem s alergijom.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, vi bi mogli pokrenuti neki posao od kuće početkom mjeseca. Neke nove ideje se pokazuju, ali još ih je teško sprovesti u djelo. Mnogi Vodenjaci će imati problem zbog kvadrata Venere i Neptuna da realno rasporede svoje financije ili da imaju realnu sliku o njima. Sve to može uz pomoć pozitivnog aspekta s Merkurom bolje se organizirati. Kada Mars prijeđe u Ribe od 13. i neke planete krenu retrogradno, onda trebate izbjegavati sve što je rizično pa čak i financijska ulaganja.

Sami kraj mjeseca vi donosi priliku gdje možete iskoristiti neke rokove i ući u plus fazu. Nezaposleni Vodenjaci mogu naći posao u industriji, uslugama, humanitarnim i honorarnim poslovima. Emotivno već početkom mjeseca vi možete donijeti promjene u vašu vezu. Ako ste imali neka neslaganja sada ih možete putem razgovora riješiti. Kako mjesec odmiče tako vi postajete sve bliži pa će kraj mjeseca donijeti veću sreću i zadovoljstvo.

Slobodni Vodenjaci bi mogli u ovom mjesecu ući u ozbiljnu vezu na duge staze. Mnogi Vodenjaci koji su sami, u ovom mjesecu imaju idealne prilike za sretne veze. Čuvajte se stresa. Meteropatske promjene vam mogu smetati.

RIBE

Drage Ribe, vi možete imati dobre ideje za novi posao pa čak i potražiti nekoga s kim možete sve to i učiniti. Zbog kvadrata Neptuna s Venerom možete imati nesporazum s nadređenima i kolegama na poslu. Merkur će biti povoljan u prvoj polovini mjeseca pa možete osjetiti kako se postaviti prema nadređenima da bi sve bilo bez konflikta.

Mars će ući u vaš znak 13. svibnja/maja pa vam može biti posla i zaduženja preko glave posebno ako ste na položaju. Retrogradnost Venere, Saturna i Jupitera može vas mnogo usporiti, ali ipak krajem mjeseca može doći uspjeha i lijepih poslovnih dogovora.

Nezaposlene Ribe bi mogle dobiti posao u trgovini, komunikaciji, prometu i honorarnim poslovima. Emotivno da bi vaš odnos bio dobar i kvalitetan poželjno je da unesete novinu u vašu vezu.

U drugoj polovini mjeseca vi možete s vašim partnerom raditi na tome da renovirate vaš prostor gdje živite ili radite. Vi se trudite da svojim najbližim udovoljite koliko god možete. Slobodne Ribe bi mogle neočekivano i iznenada sresti osobu koja im skroz odgovara pa krajem mjeseca mogu ući u vezu. Pojedine Ribe mogu iz neobavezne komunikacije pokrenuti druženje s osobom koja im poslije može biti i partner. Moguće su i migrene.

Sretno u svemu!

Željka Knežević