Foto: pixabay.com

Tri stvari obilježavaju ulazak u travanj/april, a samim tim govore i kakvu će nam energiju on donijeti. Prva je konjukcija Saturna i Marsa na prvom stupnju znaka Vodenjaka – kontakti Marsa i Saturna, čak i oni koje nazivamo „dobrim aspektima“ nikada nisu ugodni i govore o snažnom miješanju dvije energije. Hladna, restriktivna i ograničavajuća od strane Saturna i vrela, napadačka i agresivna od strane Marsa. Pročitajte više u tekstu…

Venera 3.4 prelazi u znak Blizanaca, a dobar odnos Venere sa Saturnom i Marsom donijet će pokretanje lijepih emotivnih odnosa. 8. travnja/aprila imamo pun Mjesec u znaku Vage i kvadrat Marsa iz znaka Vodenjaka s Uranom iz Bika, ovaj period će biti pun intenziteta. 11.04. Merkur iz znaka Riba prelazi u Ovna, a 19. 04. Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23. imamo i mlad Mjesec, kao i prelazak Merkura 28. travnja/aprila. Očekujmo rasterećenje od pritisaka!

Tri stvari obilježavaju ulazak u travanj/april, a samim tim govore i kakvu će nam energiju on donijeti.

Prva je konjukcija Saturna i Marsa na prvom stupnju znaka Vodenjaka – kontakti Marsa i Saturna, čak i oni koje nazivamo „dobrim aspektima“ nikada nisu ugodni i govore o snažnom miješanju dvije energije. Hladna, restriktivna i ograničavajuća od strane Saturna i vrela, napadačka i agresivna od strane Marsa.

Ta kombinacija vruće – hladno i juri – koči dovodi do velikih napetosti u nama, kada pričamo o mentalnom stanju, ali istovremeno i pokazuje da se situacija vrlo lako baš u travnju/aprilu može „prelomiti preko koljena“.

Što to točno za aktualnu situaciju znači? Pa, znači da će se vjerojatno baš tijekom ovog mjeseca cjelokupna restriktivna situacija okončati ili će se makar stvoriti značajni uvjeti za njen završetak u prvoj polovini svibnja/maja.

Druga je pozicija Venere u zoni fiksne zvijezde Algol koja nosi prirodu također Marsa i Saturna – pošto Venera predstavlja ljubav, novac, životne radosti i zadovoljstva, uživanja – s one negativne strane bit ćemo u periodu velikih borbi za sve to, a s one pozitivne – ovo je mjesec u kojem će se roditi neke zaista ozbiljne veze koje će imati karmičku prirodu i koje će odlikovati trajnost, ali i ogroman energetski i emotivni intenzitet.

Treća je Mjesečeva prva četvrt u znaku Raka, znaku koji predstavlja dom, obitelj, zemlju, korijene, stabilnost, naše mjesto sigurnosti i spokoja. Koliko god nam trenutne okolnosti bile restriktivne, one su ipak prilika da više obratimo pažnju na prave vrijednosti, koje smo do sada zanemarivali i stavljali u drugi plan.

Prva planeta koja mijenja znak je Venera, koja 3. travnja/aprila prelazi u znak Blizanaca. U ovom znaku će ostati sve do početka kolovoza/avgusta, s obzirom da je u svibnju/maju čeka redovan retrogradni hod. Venera u Blizancima pojačat će komunikaciju, počet ćemo se osjećati življe, opuštenije, lakše ćemo i ljepše flertovati i mnogo, mnogo pričati o ljubavi. Dobar odnos Venere sa Saturnom i Marsom donijet će pokretanje lijepih emotivnih odnosa – pa čak ako oni u prvoj fazi budu samo „preko žice“.

8. travnja/aprila imamo pun Mjesec u znaku Vage. Pošto tog dana imamo i točan kvadrat Marsa iz znaka Vodenjaka s Uranom iz Bika – sigurno je da će ovaj period biti vrlo naelektriziran i pun intenziteta. Emotivne, partnerske i poslovne veze su u ovim danima pod veliki pritiskom, ali i obiteljske relacije mogu trpjeti. Savjet je ne donositi bilo kakve, iole značajnije odluke.

9. travnja/aprila Merkur iz znaka Riba prelazi u Ovna. Mnogo toga, do sada sakrivanog od nas – izaći će na svjetlost dana. Mnoge će informacije konačno dobiti pravi oblik i jasnoću. Merkur u znaku Ovna donosi inicijativu, pokretanje, jačanje optimizma i volju za akcijom.

10. travnja/aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23. imamo i mlad Mjesec ovdje, kao i prelazak Merkura 28. travnja/aprila. Naglašena mirna, Bikovska energija donijet će rasterećenje od pritisaka, a istovremeno otvoriti i vrata mnogo pokretnijem i življem narednom mjesecu.

Budite dobro i zdravo. Sretno!

zenskimagazin.rs