Astro pregled za 11. i 12.11.2020.


11. i 12.11. su vrlo značajni dani, evo zašto!

Foto: pixabay,com

11.11. je vrlo značajan datum, Merkur prelazi u Škorpiona, a Mjesec ulazi u znak Vage pa ćemo toga dana težiti harmoniji u međuljudskim odnosima te pokušati naći pravo rješenje za sve, balans s prirodom, svemirom, dušom i ljudima oko nas. Odličan je to dan za rješavanje sukoba, ali i za razgovore o odnosima koji su nedorečeni. Kulminacija tjedna dolazi 12.11., s posljednjom konjunkcijom Jupitera i Plutona u znaku Jarca., a evo što očekivati!

Početak ovog vrlo interesantnog tjedna označila je egzaktna opozicija Venere u Vagi i retrogradnog Marsa u Ovnu. Ovo je borba između muškog i ženskog principa, borba dva polariteta, s obzirom na to da su ovdje i Venera i Mars u svojem vladajućem znaku.

Mars se zaustavio na 15. stupnju te samo što ne krene naprijed. Na ovoj poziciji stoji na startu, prije nego li 14.11. konačno krene ispoljavati svu svoju vatrenu energiju, a do tada još pomalo bojažljivo kipi u sebi.

Kako istovremeno obje planete rade kvadrat na Pluton i Jupiter, nekako su se i Venera i Mars našli u statusu quo, gledajući se preko ceste. Možda bi i željeli nešto reći jedno drugome, pokazati svoju naklonost, no trenutno okolina im to ne dopušta i sve nekako ostaje nedorečeno, barem još neko kratko vrijeme.

Merkur nam je prošli tjedan krenuo naprijed te se početkom tjedna još nalazi na zadnjim stupnjevima Vage pa je sve i dalje pristojno, odmjereno i fino. I tako sve dok 11.11. ne pređe u Škorpiona. Tada će maske pasti i konačno će izaći na vidjelo sve ono što smo možda već duže vrijeme slutili, ali nismo imali hrabrosti reći.

Merkur u Škorpionu govori čistu istinu, onu iz dubine duše, a tog dana i Mjesec ulazi u znak Vage. I sam datum je vrlo značajan, 11.11. pa ćemo toga dana težiti harmoniji u međuljudskim odnosima te pokušati naći pravo rješenje za sve, balans s prirodom, svemirom, dušom i ljudima oko nas.

Odličan je to dan za rješavanje sukoba, ali i za razgovore o odnosima koji su nedorečeni pa ako i padnu teške riječi, znajte da ste iskopali ono duboko u drugome što je stajalo neotkriveno. S obzirom na to da je trenutno Sunce u Škorpionu u sekstilu s Neptunom iz Riba, ipak ćemo pokazivati i ponešto empatije te nastojati razumjeti i sagledati stvari iz tuđe perspektive.

Kulminacija tjedna dolazi 12.11., s posljednjom konjunkcijom Jupitera i Plutona u znaku Jarca. O ovoj konjunkciji pisalo se puno i donijela nam je i dobrih i loših stvari. No možda ovog puta, ova posljednja konjunkcija donese nam početak kraja ovog vrlo teškog razdoblja.

Ovo je vrhunac svega što smo prošli ove godine. Neka iskušenja su bila vrlo teška pa ako smo naučili lekcije prvi put, posljednja konjunkcija mogla bi nas samo još jednom provjeriti, prije nego li nas pusti na miru.

Možemo očekivati vraćanje na neke situacije koje smo već prošli, samo kako bismo provjerili, možemo li ih sada proći s lakoćom, jer ionako bi već do sada trebali imati sve potrebno znanje. Stoga se ne trebamo plašiti, već veseliti što smo kroz sve to prošli jači nego ikada pa nas na kraju svega sigurno čeka i neka nagrada.

S obzirom na to da već dan kasnije Mars kreće naprijed, odjednom ćemo imati toliko energije i bit ćemo sigurni u sebe i svoje ciljeve, da će nam se činiti kao da smo se probudili iz nekog dubokog sna, a poneki i iz noćne more, te da je zapravo sve uredu, jer smo preživjeli.

Približavajući se kraju tjedna, Sunce će raditi sekstil s Plutonom i Jupiterom, a onda nas na samom kraju, 15.15., čeka mlad Mjesec u znaku Škorpiona, koji samo još više naglašava kraj jednog razdoblja i početak novog. Uzdizanje iznad svega što smo proživjeli i neku nadu za bolje i ljepše periode koji nas čekaju.

Ana Mandić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *