Foto: pixabay.com

U rujnu 2020. zemljani znakovi su vrlo aktivni, baš kao što su bili i prethodnog mjeseca: Jupiter, Saturn i Pluton tranzitiraju kroz Jarca; Uran kroz Bika; Merkur tranzitira Djevicom do 5. rujna, a zatim i Sunce do 22. rujna. U ovim astrološkim okolnostima, vrlo je vjerojatno da ćemo dobiti više jasnoće kada je u pitanju upravljanje materijalnim resursima, posebno nakon 13. rujna kada Jupiter nastavlja izravno kretanje kroz Jarca.

Kao rezultat, i dalje dobivamo podršku od vibracija koje potiču pragmatizam, suzdržanost, držeći naš pogled na jasne rezultate i postupke planirane unaprijed s jasnom svrhom. Tijekom ovog perioda favoriziraju se težnje i trud u vezi s proizvodnjom i kontinuiranim i dobro organiziranim radom.

U ovim astrološkim okolnostima, vrlo je vjerojatno da ćemo dobiti više jasnoće kada je u pitanju upravljanje materijalnim resursima, posebno nakon 13. rujna kada Jupiter nastavlja izravno kretanje kroz Jarca. Saturn nastavlja svoj direktni hod kroz Jarca 29. rujna, tako da će korisni učinci toga doći u većoj mjeri kroz listopad.

S druge strane, snažna energija zemljanih znakova mogla bi u nekome probuditi želju za napredovanjem, egocentričnu želju za posjedovanjem stvari i pretjerano zanimanje za materijalne vrijednosti na štetu duhovnog.

Između 8. i 16. rujna 2020., Sunce čini skladne trigonske aspekte s planetima Jarca, što za neke može značiti bogatu žetvu kao rezultat intenzivnog rada tijekom prethodnih mjeseci, dobivanja profesionalnog i osobnog zadovoljstva i mogućnosti za napraviti unosna ulaganja ili imati koristi od nekih mudrih ulaganja u prošlosti.

Ali skladni aspekti gotovo uvijek dolaze i s drugom stranom medalje: tendencija da se postane samodopadan, što dovodi do nedostatka inicijative i možda propuštanja značajnih mogućnosti.

Sad nije pravo vrijeme da se odmaramo na lovorikama, jer tranzit Sunca kroz Djevicu potiče naporan rad, izoštravanje vještina i sposobnosti, organiziranje života na temelju učinkovitosti, unutarnje i vanjske čistoće. Ovaj astrološki kontekst gura i pomaže nam da pažljivo utvrdimo svoje prioritete, uštedimo ili pametno investiramo. Ključni aspekt ovog perioda je pametno upravljanje resursima, jer je to jedini način da izgradimo ono što želimo ili konsolidiramo ono što smo dosad postigli.

 

10. rujna 2020. Mars započinje svoje retrogradno kretanje u Ovnu – njegov domicilni znak – i dovršit će to retrogradno kretanje tek 14. studenoga. Marsovo prisustvo u Ovnu obično označava dinamične i produktivne uvjete tijekom kojih dobivamo priliku postići ono što smo postavili da brzo učinimo.

No, Mars je ovaj put u retrogradnom kretanju, što znači da trebamo biti ustrajni i ne očekivati ​​trenutne rezultate, čak i ako tranzit Venere kroz Lava (od 6. rujna) potiče u nama snažne želje. Ali mi možemo iskoristiti maksimum retrogradne energije Marsa iz Ovna kako bismo revidirali planove i način na koji djelujemo. Može doći do frustracija i možemo osjetiti snažan pritisak da započnemo sa stvarima i djelujemo, da bi onda tek osjetili da nam nedostaje motivacije i da oklijevamo.

Općenito, retrogradno kretanje planeta poziv je na samopregled, razumijevanje i rješavanje vlastitih tenzija i frustracija. U ovom slučaju, retrogradni Mars tjera nas da analiziramo vlastiti potisnuti gnjev i pokušavamo ga upravljati, pretvoriti ga iz destruktivne sile u produktivnu.

Marsova retrogradnost također nas potiče da identificiramo što nas motivira i pokreće naš nagon za djelovanjem, da razumijemo što hrabrost, strpljenje i suradnja znače za svakog od nas. Trebali bi prihvatiti činjenicu da ne možemo brzo djelovati te usporiti i tražiti dugoročne strategije. Ovo nije vrijeme za traženje konačnih rješenja, već za pripremu za iskorištavanje maksimalnih prilika koje će se pojaviti nakon završetka retrogradnog kretanja Marsa.

Energija Marsove retrogradnosti može se koristiti i za gledanje u prošlost, prema određenim situacijama koje smo ostavili neriješenima ili nekim odnosima koji su završili praskom, čak i samo na verbalnoj razini. Bilo bi dobro da svatko od nas pokuša bez gledanja, ljutnje, želje za izjednačenjem rezultata ili savladavanjem pokušati pogledati u sebe i prema drugima.

Vrlo je vjerojatno da ćemo zaključiti da je težak proces koji treba proći i možda nećemo uspjeti u potpunosti ili iz prvog pokušaja. No, uloženi napor je vrlo značajan i može dovesti do otkrića unutar sebe koji tada mogu imati korisne učinke na akcije koje poduzimamo nakon 14. studenog 2020. godine.

Venerin tranzit kroz Lava od 6. rujna potiče ljubavne živote i romantične veze, posebice jer Merkur prolazi Vagom između 5. i 27. rujna. Komunikacija s drugima mogla bi se poboljšati, pod uvjetom da smo spremni napustiti ego i pokušati preuzeti topao, velikodušan i zaštitnički stav koji odgovara Lavu, a također crpimo našu inspiraciju iz Lavove sposobnosti za ljubav na najromantičniji i idealistički način.

Kako Sunce osvjetljava Vagu od 22. rujna, potiče nas da budemo diplomatski i otvoreni prema zdravim kompromisima, što su tipične osobine Vage.

Budući da Mars kreće u retrogradni hod, mogli bismo se suočiti s raznim preprekama u romantičnim vezama i zaključiti da one ne napreduju tako brzo kao što to možda želimo, ali to je otprilike nit vodilja tijekom ovog perioda: moramo sa stvarima ići polako.

Pokazivanje naklonosti ponekad bi moglo postati pretjerano, ali s druge strane astrološki kontekst potiče kreativnost i želju za igranjem, da budemo u središtu pozornosti, osjećamo se voljenima i cijenjenima.

tarot-horoskop.com